Co je třeba k práci pedagoga
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co je třeba k práci pedagoga
Dobrý den, prosím je zde nějaký pedagog? Aktuálně si dodělávám maturitu dálkovou formou při zaměstnání a zvažuju, kam se vrtnout dále, na jakou Vš. Bavila by mě práce s dětmi a uvažuji o učení buď v MŠ nebo na základní škole, eventuelně Učilišti. Ze zákona jsem vyčetla, že je třeba mít pedagogicky zaměřenou VŠ. Je však možné do školství nastoupit jen s maturitou s tím, že si VŠ budu dodělávat při zaměstnání, nebo je k této práci třeba mít VŠ již hotovou? A mohu prosím ještě informaci jak je to aktuálně s platy? Děkuji za odpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na učitelku Mš nemusíš mít Vš, jinak už na vše ano. Platy mizerné. nástupní do školky cca 13 tis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do MS ti stačí maturita na škole příslušného směru, ale pořád se mluví o tom, že bude potřeba minimálně Bc.
Na ZS záleží i na tom, kde to je. U nás učí i studující, ale u nás aktuálně na prvním stupni chybí 4 učitelky, za rok to bude 6, protože 2 se nechaly přemluvit ještě na rok. V okolí to je podobné. Mama šla do důchodu po 5 letech presluhovani a ozvalo se jí několik okolních škol, že by ji braly.
Druhy stupeň nevím.
Plat si najdi tabulky. Kolik je nástupní, netuším.
UčitelkaZS
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Do MS ti stačí maturita na škole příslušného směru, ale pořád se mluví o tom, že bude potřeba minimálně Bc.
Na ZS záleží i na tom, kde to je. U nás učí i studující, ale u nás aktuálně na prvním stupni chybí 4 učitelky, za rok to bude 6, protože 2 se nechaly přemluvit ještě na rok. V okolí to je podobné. Mama šla do důchodu po 5 letech presluhovani a ozvalo se jí několik okolních škol, že by ji braly.
Druhy stupeň nevím.
Plat si najdi tabulky. Kolik je nástupní, netuším.
UčitelkaZS
mluví se o tom, ale je to kravina na entou. Na co učitelka v mš by měla mít vš. za chvíli jí budou chtít snad i po uklízečkách
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
mluví se o tom, ale je to kravina na entou. Na co učitelka v mš by měla mít vš. za chvíli jí budou chtít snad i po uklízečkách
Podle mě to kravina není. Na vzdělávání deti by měla být VŠ nebo případně VOS. Přibývá dětí s vadami a dalšími problémy a prece jen na VS/VOS tomu může být věnováno víc času na rozdíl od střední školy, kde jsou vedle odborných předmětů i ty vseobecne.
UčitelkaZS.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Podle mě to kravina není. Na vzdělávání deti by měla být VŠ nebo případně VOS. Přibývá dětí s vadami a dalšími problémy a prece jen na VS/VOS tomu může být věnováno víc času na rozdíl od střední školy, kde jsou vedle odborných předmětů i ty vseobecne.UčitelkaZS.
jo samozřejmě vš do školek kde jsou postižený to jo, ale do normálních školek je blbost. To můžu potvrdit, učitelka ze střední školy pedárny má mnohem více zkušeností, než učitelka která má třeba gympl a k tomu vš. Praxe je nenahraditelná a tu na střední pedárně poskytují opravdu hodně. Proto mi přijde blbost chtít po učitekách do školek vš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V MŠ můžeš pracovat rok jen s normální maturitou, ale po roce si musíš doplnit vzdělání (min. předškolní pedagogika). Tak to měla kamarádka. Projdi si na netu nabídky k zaměstnání ve školce a uvidíš, jaké vzdělání požadují. https://www.pracomat.cz/…se/ucitel-ms
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Manhattan tak to je ale výmysl ředitelky, já mám střední s maturitou, musí být teda pedagogická škola a žádnou vš si dodělávat nemusím. Stačí dle zákona střední. Samozřejmě kdo nemá kvalifikaci na učitelku mš (střední pedagogickou školu), tak ten si vzdělání doplnit musel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Manhattan blbě jsem to pochopila, jsem myslela, že píšete, že si po roce musí dodělat vš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vsem dekuji za reakce. Takze s maturitou z gymplu max ms a dodelat vzdelani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit