Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Chci se zeptat, jsem 17+3 a dneska jsem cítila v bříšku takové jako bublinky a když sem si v leže položila ruku na břicho tak sem i cítila jako by se mi tam něco pohlo. Ale jenom chviličku a pak zase nic. Myslíte že by to mohlo být miminko?
Je to moje první těhu a tak si nejsem jistá ![]()
Klidně můžou, bublinky určitě. Ale rukou to ještě asi cítit nebude
Uvidíš, teď už by to mělo být častější ![]()
Jojo, to může být ono.
Já to cítila zezačátku jen v úplném klidu ráno po probuzení nebo večer před spaním, popsala bych to jako takové jemné zaťukání nebo jako bublinky, několik do jednoho místa. A taky od 18.tt. Ještě nějakou dobu to bude takové jemňoučké a postupně to bude sílit a brzo už budeš mít úplnou jistotu, kdy cítíš miminko.
Ahoj, jojo to je ono, taky sem to měla takový šimrání a bublinky ![]()
No já taky ležela na zádech a koukala na film a najednou jsem to ucítila ![]()
Ahoj jsem taky prvorodicka.. pohyby jsem teda citila uz od 15tt a v 17tt uz sli pekne citit.. pritel je taky citil na ruku.. a zacinali stejne jako u tebe.. bublinky.. dr rikala ze nebudu vedet zda je to prcek nebo hrachovka
![]()
@anicka18 píše:
Ahoj jsem taky prvorodicka.. pohyby jsem teda citila uz od 15tt a v 17tt uz sli pekne citit.. pritel je taky citil na ruku.. a zacinali stejne jako u tebe.. bublinky.. dr rikala ze nebudu vedet zda je to prcek nebo hrachovka![]()
Tak to to asi máme dost podobný…taky pořád zkoumám jestli to je střevo nebo miminko ![]()
@Katylu94 no já už jsem si jistá
už jsem v 28tt takže už jen pozoruji vlnobití na břiše
![]()
Já jsem ve 21.tt a poprvé jsem cítila pohyby minulý týden. Byla jsem dost překvapená že necítím žádné bublinky ani šimrání či něco podobného, ale pravé kopance až se mi vybulila kůže ![]()
Já jsem poprvé cítila pohyby v 18.tt a cítila jsem je rukou. Ale u každé je to jinak
@Katylu94 Ahoj, já jsem pohyby cítila už od 16tt. Několik dní jsem si myslela, že jsou to střeva nafouknutá z perlivých vod, co jsme v té době doma měli. Měla jsem to vždycky večer, když jsem byla v klidu. Pak jsem ty vody přestala pít a nejedla schválně nadýmavá jídla a pak jsem si už byla jistá, že to pohyby jsou. Rukou jsem pohyby odhalila zhruba až tak ve 20tt, manžel ještě později tak ve 24tt.
Já taky první bublinky nebo spíš něco jako kapříka cítila v 16tt. Ale od doktorky jsem slyšela jen, že je to blbost. Bylo to vždy málo, po ránu a večer. Teď ve 20tt cítím pohyby už úplně jistě, už to jsou lehké kopance, ale přítel na přiložené ruce ještě nic necítí. Tak musíme počkat
.
Řeším něco podobného, od tohoto týdne cítím, hl. večer nebo když jsem úplně v klidu, bublinky či takové mihotání… Vzhledem k tomu, že to je úplně dole v podbřišku, myslím si, že by to mohlo být mimčo, ale jistá si taky nejsem ![]()
když si lehnete na záda tak se tam prckovi udělá víc místa a měl by se projevit trošku víc ![]()