Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj potrebuju poradit..nedavno sme se stehovaly z panelkau kde 4 patra nad nama bydlely ukrajinci a mely zamoreny byt stenicemi.ale okolni byty byly v poradku a ani my sme. nemely zadny problem ani stipanecek.ted sme se ale prestehovaly a spime v mistnosti s balkonem. a budime se postipany..ale.co jsem koukala na googlu moc.to neodpovida stipancum stenice.jsou to vzdy maly pupinky vedle sebe nebo jen jeden.ale.dcera spi v jine mistnosti a nic nema. a miminko ktere spi u me taky nic.nema jen a ja a muzskej..ale vse mi to pripomina komara jen nak moc casto na komara.muze to bejt stenice? Koukala sem i do gauce ale nic sem tam nenasla. navic mame hned velek pole u baraku ale spime se zavrenyma oknama tak nevim komari nebo stenice?? Dekuji za rady
Řekla bych, že spíš komáři, ale ono podle takovýho popisu toho člověk moc nezjistí. Zkus kouknout ještě na kousnutí od blechy ![]()
Ale neslysim zadne bzuceni a na zdi nevidim zadnyho komara…no zacinam.mit strach ![]()
Bohužel mám zkušenost také to do baraku přitáhli sousedí ukrajinci a bohužel se o stenice klidně jednat může stačí aby jste si do nového bytu převezli jen jedinou a za chvilku je jich 10 a oni vydrží několik měsíců o hladu takže je možné že v starem bytě jste je měli ale ani o nich nevěděli. Je to svinstvo a zbavuje se toho jen hodně těžko. A stipance jsem měla taky takové červené malé vedle sebe někdy i větší samostatné s komárem bych to asi nespletla ale hodně dlouho sme mysleli že je to alergie na novou avivaz. Stenice také občas zanechávají černé tupky na povlečení nemáte?
Komáři… Chlap si taky stěžuje, že je doštípaný, já a malá nemáme nic.
To nemame
kontrolovala jsem to..koukala sem i pod gauc a dovnitr ale ani jejicj trus jsem nenasla..muzou bejt tak schovanu ze musim rozriznoit potaj gauce?
No me spis zajima jestli kdyby to byli stenice nebyly by spis stipance treba 5 a vic u sebe? Ja mam treba jen male 2 vedle sebe a pak na jinem miste jen jeden a tak.
Blechy nebo stenice, podle popisu. Zkus uprostred noci z nicehonic rozsvitit, trebas baterkou, a hledej na mistech jako za posteli, pod polstarem a podobne. Deti nemusi byt postipane jen pro to, ze jeste nejsou tak rozmnozene a nedostaly se tam. Ale chce to podchytit vcas, protoze jinak je to jako mor, vse se bude muset vyhazet, spalit, vystrikat… Nechci te ale strasit.
Jo a pokud je mate v baraku tak bavha, protoze stenici si domu prineses klidne jednu na bote a za mesic mas uplnou Zoo…
Myslite si ze by nalitaly pres den k nam a nebo ze by to mohly byt nejake musky?? Ale ja nikde nic na zdexh nevidim :/
Já bych řekla že štěnice…bohužel vím o čem mluvím…pořádně koukni do postele, mezi škvíry, pod obrázkama třeba co máš nad postelí, pod prostěradlo…nebo si kup Biolit-tím je sice nevyhubíš ale nasereš a oni vylezou!!
Muzou bejt schovany, u nas byly ale mely male lozisko ze to skoro nenasel deratizer, stipou jen v noci. Bojej se svetla. Kolirkat se daj ale najit pri poradnem uklidu pod skřinema a pod, ja tenkrat jednu nasla kdyz sem vytirala, od té doby bylo jasne co to je.
Tak si zavolejte deratizera ten vam to potvrdi.Nebo sem slysela neco o tom ze to jde zjistit i nalepenim izolepy obracene ze se tam muzou v noci prilepit ale musi to bejt nekde u postele nebo tak.
Když jsme bydleli v paneláku, tak paní nad náma měla na balkoně psa. A blechy jsme měli až v ložnici. Místnost přesně pod. Byla to síla. Jí to nevadilo a nám to padalo dolů. Tak jsme přišli na to, proč jsme pokousaný. ![]()
Napadla me blecha.. jednou na chate u znamych jsme se rano probudili a meli mistecka na tele, byly to malinke cervene stipance (vzdycky tak 4 vedle sebe s mezerami cca 0,5 - 1 cm).
A nemůžeš ten štípanec vyfotit a dát ho sem?! Podle toho se to určitě dá poznat…