Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Dobrý den, potřebovala bych radu kterou nemohu najít nikde na internetu
Do normální školky bych dceru musela přihlásit teď v květnu 2020, ale musela bych platit skolkovne do dubna 2021 kdy mi RD končí nemluvě o tom že to mě stvoření absolutně konfrontuje veškerou snahu ji naučit na nočník a oblékání
tak by mě zajímalo jak to funguje v soukromých školkách (tzn. Jestli mají taky nějaké termíny jako klasické státní školky na zápis nebo mohu malou dát do soukromé školky kdykoliv ) ![]()
Kdukoli, pokud maji misto. U nas jsou i v soukromych skolkach dlouhe poradniky. Jen nevim, proc oduvodnujes nastup do školky dobou trvani rd.
Příspěvek upraven 14.01.20 v 13:38
Tak za prvé do státní školy může začít chodit hned jak ji přijmou. Takže ty můžeš být na RD a malá chodit do školky.
U soukromé je to různé. U většiny berou vždy když mají místo. Chce to zjistit
Záleží jestli mají místo, když jo tak ti dítě vezmou kdykoliv. Já jsem dneska dávala poprvé dceru do dětské skupiny (3 roky bude mit v dubnu) otevírali 6.1. a už mají taky docela plno. A dívala si se kolik ta soukromá stojí? Oproti tomu platit pár měsíců skolkovny ve statni i když tam nechodí je docela rozdíl. Na nauceni na nočník a oblikani máte ještě spoustu času.
@Netopirek tak to není úplně pravda. U nás můžu jít s dcerou na zápis v květnu 2020, a když ji prijmou, platím školkovne, ale nastoupit může až v lednu, jak ji budou tři. Dřív mi ji nevezmou.
@Cuddy píše:
Kdukoli, pokud maji misto. U nas jsou i v soukromych skolkach dlouhe poradniky. Jen nevim, proc oduvodnujes nastup do školky dobou trvani rd.Příspěvek upraven 14.01.20 v 13:38
No protože dokud budu mít RD tak chci být s malou doma a věnovat se jí pak už to bude o něčem jiném až se vrátím do práce a ona bude chodit do školky tak si s ní chci užít co to půjde a přijde mi zbytečné platit přes půl roku zbytečně školkovné když půjde až od dubna každopádně u nás ji teprve dělají a bude otevřena k 1.září takže není jak si to zjistit u nich ![]()
@Netopirek píše:
Tak za prvé do státní školy může začít chodit hned jak ji přijmou. Takže ty můžeš být na RD a malá chodit do školky.
U soukromé je to různé. U většiny berou vždy když mají místo. Chce to zjistit
Tak to záleží na kapacitě školky, u nás neberou kolikrát ani 3 lety a když už tak opravdu až po 3 narozeninách.
@JancaS84 píše:
Záleží jestli mají místo, když jo tak ti dítě vezmou kdykoliv. Já jsem dneska dávala poprvé dceru do dětské skupiny (3 roky bude mit v dubnu) otevírali 6.1. a už mají taky docela plno. A dívala si se kolik ta soukromá stojí? Oproti tomu platit pár měsíců skolkovny ve statni i když tam nechodí je docela rozdíl. Na nauceni na nočník a oblikani máte ještě spoustu času.
Bohužel zatím nemají ani web. stranky a ani tel. č. teprve ji budou otevírat k 1.zaří takže nikde nikdo nic neví ale vzhledem k tomu že jsme na Vysočině a v malém městě by to nemělo být tak hrozné. Ve vedlejším městě platí za soukromou školku 2000 měsíčně
@Síma23Šár píše:
No protože dokud budu mít RD tak chci být s malou doma a věnovat se jí pak už to bude o něčem jiném až se vrátím do práce a ona bude chodit do školky tak si s ní chci užít co to půjde a přijde mi zbytečné platit přes půl roku zbytečně školkovné když půjde až od dubna každopádně u nás ji teprve dělají a bude otevřena k 1.září takže není jak si to zjistit u nich
No pokud ji teprve dělají, pak určitě vyhodí informaci, kdy bude zápis atd. Ten ve státních je v květnu. S tímhle ti fakt nikdo neporadí. Záleží na té konkrétní školce. Jak v tom, kdy přijímají děti, tak v tom jak staré děti berou.
@Síma23Šár já řeším to stejné, RD mi končí v květnu 2021. V soukromé školce ti můžou malou vzít kdykoliv, pokud mají volnou kapacitu. A jestli se u vás pohybují ceny skolkovneho v soukr. kolem 2000, tak bych moc s volnou kapacitou nepočítala…
Já jdu řešit tento týden do práce neplacené volno a nástup zpět až od října 2021, protože si myslím, že do státní mi ji ještě nevezmou, je tu velký přetlak a v tom květnu zřejmě nebude volná kapacita ani v soukromé.
Pokud ty nebo otec dítěte odvádíte daně, tak se ti o školkovné sníží daně. Vůbec tě tedy nemusí trápit, že budeš platit školku do které zatím nebude dítě chodit. Jinak do soukromé můžeš dát kdykoliv, ale i tam jsou pořadníky a většinou pěkně plné.
@Mallorka píše:
@Netopirek tak to není úplně pravda. U nás můžu jít s dcerou na zápis v květnu 2020, a když ji prijmou, platím školkovne, ale nastoupit může až v lednu, jak ji budou tři. Dřív mi ji nevezmou.
Ty jo vsude to je jinak… U nás na zapis, vezmou jen děti do konce roku narozené, tzn. pres 2,5 let, syna nepřijali jako lednovyho, ale pak mi ho vzali od nového roku a 3 pořád neměl… Tzn. pokud mají misto berou deti, které budou mit do konce roku 3 roky, ostatní nevezmou, ale jelikož byli na zapisu vezmou je pak později ![]()
@welovefashion píše:
Ty jo vsude to je jinak… U nás na zapis, vezmou jen děti do konce roku narozené, tzn. pres 2,5 let, syna nepřijali jako lednovyho, ale pak mi ho vzali od nového roku a 3 pořád neměl… Tzn. pokud mají misto berou deti, které budou mit do konce roku 3 roky, ostatní nevezmou, ale jelikož byli na zapisu vezmou je pak později
Třebas u nás v několika školkách v okolí (státních) berou děti už od 2 let (v den nástupu do školky, takže u zápisu může být i mladší), ale podmínkou je, že je dítě bez plen a samo se nají atd. Ale teda takové dítě stejně nemá šanci se tam normálně dostat, protoze míst je málo a přednost je samozřejmě podle věku.
@Mallorka
Tak u nás muzou už od 2.5 nebo jak je v zákoně posunuta ta hranice
@Síma23Šár píše:
Dobrý den, potřebovala bych radu kterou nemohu najít nikde na internetuDo normální školky bych dceru musela přihlásit teď v květnu 2020, ale musela bych platit skolkovne do dubna 2021 kdy mi RD končí nemluvě o tom že to mě stvoření absolutně konfrontuje veškerou snahu ji naučit na nočník a oblékání
tak by mě zajímalo jak to funguje v soukromých školkách (tzn. Jestli mají taky nějaké termíny jako klasické státní školky na zápis nebo mohu malou dát do soukromé školky kdykoliv )
Soukroma skolka - je neutralni puda, vse je na domluve a stanovech konkretni organizace
Treba ta nase je sice oficialne od 2 let, ale obcas tam prijimaji i deti, kterym 2 roky budou teprve v prubehu zari, pokud to dite zvlada. Vyber si skolky a ptej se