Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano, můžeš.
a kopírka od vedle.
Těhotenské hormony zvyšují citlivost k úzkosti. je to biologicky podmíněné, ale je potřeba se s tím naučit zacházet.
mrkni sem
https://www.grada.cz/…enstvi-8576/
a sem
https://obchod.portal.cz/…e-z-uzkosti/
a kdyby se ti svépomocí nedařilo, neváhej se obrátit na psychoterapeuta/ku.
držím palce
Musis min cist ty internety a vic pouzivat selsky rozum. Vana je ok a ulevuje od bolesti.
@Sardelka píše:
Musis min cist ty internety a vic pouzivat selsky rozum. Vana je ok a ulevuje od bolesti.
Tady selský rozum umřel s poch. caným testem. ![]()
Já si vanu dopřávám cele těhotenství a to dost často, nyní 20tt a vše je ok..jen si nedávám horkou ale tak akorát, ta sice dřív vystydne ale vždy připustím trochu teplé a je to fajn 😃 😃
Minulý týden tady byl málo propeceny spekaček.
Ze by stejná uzivatelka ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, dnes jsem 10+5tt a mám hroznou chuť si dát vanu.. na netu je napsaný nedávat si horkou.. já teda nevím a tápu jestli to může být problém.. dlouho tam nebudu.. nemusí být úplně vařící jen ten pocitOmlouvám se za takovou otázku, ale jedná se o mé první těhotenství… a jsem vyklepaná hrozně.. v pátek mě čekají odběry a tak nevím.. nechci něco pokazit
Radši neriskuj. Počkej po odberech ![]()
Ale já ji chápu. Taky jsem se dozvěděla od známých kdejakou novinku, jako že při těhotenství nesmím pálivé jídlo (ještě k tomu to bylo doprovázené zděšeným pohledem, že jako brzy potratím). A že nemají těhotné chodit do vířivky nebo si dávat horkou vanu, to už jsem slyšela také. Je to samozřejmě nesmysl. Horká voda pro mě byla v těhotenství spíš záchrana.
@Dobrej_tym píše:
Ale já ji chápu. Taky jsem se dozvěděla od známých kdejakou novinku, jako že při těhotenství nesmím pálivé jídlo (ještě k tomu to bylo doprovázené zděšeným pohledem, že jako brzy potratím). A že nemají těhotné chodit do vířivky nebo si dávat horkou vanu, to už jsem slyšela také. Je to samozřejmě nesmysl. Horká voda pro mě byla v těhotenství spíš záchrana.
Jo to já taky.. když jsem byla na návštěvě a dala si nějaký chilli pikantní oříšky tak jsem si taky vyslechla jak bych to neměla jíst
a pak taky hermelín a játra atd..
tak jsem se tomu zasmála a jedla to vesele dál.
@Dobrej_tym píše:
Tak palive jidlo neni dobre v tehotenstvi, kdyz te pali zaha, nejaka virivka ve wellness, to neni buh vi co, kdyz nevis, jak je to tam s hygienou a horko, vcetne horke vody, opravdu nemusi byt pro plod v prvnim trimestru dobre…nesmysly to nejsou…ale samozrejme vseho s mirou, chladnou hlavou a neprehanet..ja ten dotaz povazuju za blbej, protoze bud mam pochyby, tak do konce trimestru vydrzim bez vany, nebo si ji nedam tak horkou, nebo udelam, na co mam chut
…me to prijde, ze je lidem trapny se zeptat doktora, tak radsi anonymne na netu..
Plodu je úplně jedno, jak je vana horká, v těle je pořád těch 36st. Nebo myslíte, že se ohřeje na třeba 40? To fakt neee. Jediné riziko je, že se těhotné zamotá hlava a omdlí.
@Dobrej_tym píše:
Nesmysl to není, kdyby to byl nesmysl, tak nemám napriklad po kazdem transferu pri IVF napsany, ze zadna vana cely 1. trimestr s vykricnikem. Kdyz jsem byla v 8. tydnu na pohotovosti, protoze jsem zacala spinit, tak mi doktor rekl, v horke vane se predpokladam neválite, to urcite vite…nesmysl to je zrejme pro lidi, ktery nemaj s prirozenym pocetim problem, ale pro nas, co jim to par let trva, to nesmysl neni…
Tenhle týden je fakt divnej na podobné příspěvky
Jak kdyby se v těhotenství nic nesmělo..
Zdravím, dnes jsem 10+5tt a mám hroznou chuť si dát vanu.. na netu je napsaný nedávat si horkou.. já teda nevím a tápu jestli to může být problém.. dlouho tam nebudu.. nemusí být úplně vařící jen ten pocit
Omlouvám se za takovou otázku, ale jedná se o mé první těhotenství… a jsem vyklepaná hrozně.. v pátek mě čekají odběry a tak nevím.. nechci něco pokazit