Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Opíšem dnešnú situáciu. Niečo sa môjmu takmer 5ročnému synovi nepáčilo a vo výťahu mu buchol. Tak som mu povedala, že mu za to nekúpim zmrzlinu. Spustil krik, tak som mu povedala, aby nevydieral plačom. A moja premúdrelá matka, ktorá bola s nami poznamenala, že tak malé dieťa nemôže vydierať - že sa nejedná o vydieranie. Má pravdu ona alebo ja? Ona namiesto toho, aby sa s vnukom porozprávala, že to nemá robiť, tak ešte zo mňa robí debila.
@autorka44 píše:
Opíšem dnešnú situáciu. Niečo sa môjmu takmer 5ročnému synovi nepáčilo a vo výťahu mu buchol. Tak som mu povedala, že mu za to nekúpim zmrzlinu. Spustil krik, tak som mu povedala, aby nevydieral plačom. A moja premúdrelá matka, ktorá bola s nami poznamenala, že tak malé dieťa nemôže vydierať - že sa nejedná o vydieranie. Má pravdu ona alebo ja? Ona namiesto toho, aby sa s vnukom porozprávala, že to nemá robiť, tak ešte zo mňa robí debila.
Cim te ponizila? ![]()
Já čekala podle nadpisu nějaké mega drama a ona taková blbina ![]()
Ty jsi ho ale taky vydírala - nekoupím to zmrzlinu
tak on vydíral pláčem ![]()
Povedala som jej, že ked je syn so mnou sám, tak sa viem s ním dohovoriť ako s despelým…tak ona na to mala velmi múdre reči, že je to preto, lebo sa ma bojí???!!! Neustále ma ona uráža - a spominam si, že ked som bola dieťa a spolužiaci sa mi vysmievali, že som okuliarnik indický a nikto sa so mnou nechcel kamaratiť, ona tvrdila, že to žiadna šikana nie je. Musí ma urážať aj v takomto mojom vysokom veku?
@pikola píše:
Ty jsi ho ale taky vydírala - nekoupím to zmrzlinutak on vydíral pláčem
počkaj, opčkaj, počkaj - ked ma udrel, mala som ho za to pochváliť?…hehe, to by sa ti páčilo ![]()
A ešte mal syn reči ako - zabijem ťa, zhodím ťa z ôsmeho poschodia…
@autorka44 píše:
5lete decko se takto chova ke sve mame?
Mas nejvyssi cas s tim neco udelat, nebo te bude za par let fackovat pravidelne ![]()
@autorka44 píše:
Za to že nekoupíš zmrzlinu ti „vyhrožuje“ zabitím? No tak to se tě asi moc nebojí, jak si myslí tvá matka. Spíš bych řešila toho malýho než ji ![]()
@cecetka píše:
5lete decko se takto chova ke sve mame?![]()
![]()
Mas nejvyssi cas s tim neco udelat, nebo te bude za par let fackovat pravidelne
neurobím s tým nič, lebo moja matka mi to nedovolí
@autorka44 píše:
No to mě docela překvapilo u pětiletého dítěte taková slovní zásoba. Kde to bere, to jsou dost ostrá slova, to bych řešila hlavně já. (školka?)
To, že tě uhodí, děti bohužel někdy zkouší, nutnost je radikálně to utnout nebo se to bude stupňovat.
Jinak bych si stála za svým a matce bych vysvětlila, že jsem matka a já rozhoduji, to samé bych udělala i u syna, ale podle tvých příspěvků tě bohužel nebere jako autoritu. Budeš muset nad tím dost pracovat.
@autorka44 píše:
neurobím s tým nič, lebo moja matka mi to nedovolí
Tak tomu nerozumím, proč nedovolí?
@vrbule píše:
Za to že nekoupíš zmrzlinu ti „vyhrožuje“ zabitím? No tak to se tě asi moc nebojí, jak si myslí tvá matka. Spíš bych řešila toho malýho než ji
A čo mám robiť? Dať ho do polepšovne?