Moje budoucnost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.10.23 14:15

moje budoucnost

Zdravím, po skoro 2 letech v zaměstnání jsem se vrátila na učiliště do posledního ročníku. Myslím, že snad zvládnu závěrečnou zkoušku, ale chtěla by jsem studovat dále. Chci si udělat maturitu a jít na kosmetičku. Jenže co jsem se začala učit i chodit na doučování vidím, že mi to vůbec nemyslí. Zapomněla jsem úplně vše a nedokážu se to naučit. Všimla jsem si, že se nedokážu ani soustředit dlouhodobě. Před lety jsem byla premiantka a učila se rychle. Teď si připadám hloupá. Co ze mě bude bez vzdělání. Je tu někdo jen se základní školou a dokázal se vybudovat kam chtěl? Je mi zatím 19, ale vůbec nevím co by mě bavilo na celý život.. nevím kudy jít. Mám hrozné starosti co se týká budoucnosti. Trochu až závislost na tom, ale chci využít svůj potenciál.. jenže co když už je pozdě a nezvládnu vše dohnat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9672
5.10.23 14:20

Zvládnou se učit i mnohem starší lidé. Zkus pohledat na internetu různé způsoby učení. Každému vyhovuje něco jiného - někdo je vizuální typ a pomůže mu dělat si myšlenkové mapy, jinému pomohou výpisky, další si zase namluví učivo jako audio a pak poslouchá.
Co konkrétně ti nejde?
No a mám obavu, že jen se základkou tě žádná zářná budoucnost nečeká. Tak zatni zuby a snaž se. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
5.10.23 14:23
@Anonymní píše:
Zdravím, po skoro 2 letech v zaměstnání jsem se vrátila na učiliště do posledního ročníku. Myslím, že snad zvládnu závěrečnou zkoušku, ale chtěla by jsem studovat dále. Chci si udělat maturitu a jít na kosmetičku. Jenže co jsem se začala učit i chodit na doučování vidím, že mi to vůbec nemyslí. Zapomněla jsem úplně vše a nedokážu se to naučit. Všimla jsem si, že se nedokážu ani soustředit dlouhodobě. Před lety jsem byla premiantka a učila se rychle. Teď si připadám hloupá. Co ze mě bude bez vzdělání. Je tu někdo jen se základní školou a dokázal se vybudovat kam chtěl? Je mi zatím 19, ale vůbec nevím co by mě bavilo na celý život.. nevím kudy jít. Mám hrozné starosti co se týká budoucnosti. Trochu až závislost na tom, ale chci využít svůj potenciál.. jenže co když už je pozdě a nezvládnu vše dohnat.

Nevzdávejte to, prostě jste z toho učení vypadla. Pílí a houževnatostí to zvládnete. Pracujte na posílení vlastního sebevědomí, to vás nakopne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.10.23 14:25
@Anonymní píše:

A proč jsi jako premiantka ukončila učiliště ve 3. ročníku?
Hele nezoufej, mozku to chvilku trvá, než si na učení zase zvykne. Pokud máš podporu rodiny, myslím, že bys měla znovu nastoupit plně do školy (nevím, proč dodělávat SOU, když pak chceš dělat jiné - kosmetičku?)-nastoupila bych rovnou na tu do prváku. Ale to je teď stejně jedno, když je říjen. Ale v 19 rozhodně není pozdě na to začít studovat to, co tě opravdu baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
5.10.23 14:31

Samozrejme, ze dostudujes!
Musis zmenit mysleni a pristu, proste to das. Pokud se nemuzes soustredit, tak se klidne uc po 10 minutach a pak to vzdycky proloz necim, co te bavi.
Na podporu pameti existuji ruzne doplnky z bylinek a muzes svuj mozek podporit i zmenou stravy.
A zacni si rikat, ze to das, protoze uz jsi zvladla urcite i spoustu dalsich veci ve svekm zivote, tak si je vypis a kazde rano a vecer si to cti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3795
5.10.23 15:36

Hm, a jaký tedy máš ten potenciál, když sama vidíš, že nezvládáš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie