Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
muffinka89 píše:
Tak jsem se k ní nenápadne přiblížila(usínala) a pořádně tleskla a ono nicAni se nelekla(že by mrkla).Já vím,žehluché děti dnes žijí plnohodnotný život
jéé koukám, že jsem zaspala (krmím malého). Ještě to zkoušej. Jinak určitě konzultace s dr.
ahoj
když byly dceři 4 měsíce, doktorka pojala podezření že malá neslyší, takže nás nejdřív poslala na ušní, tam jí prohledly a pak jsme dostaly žádanku do nemocnice na vyšetření které se jmenuje BERA, dělá se když jsou miminka takhle malá a spí, na tělíčko jí připnou takový elektrody a zjistí jestli je něco v nepořádku
klárka se taky neotáčela za zvukem, ani za žádnýma hračkam, naštěstí bylo všechno v pořádku, jen prostě se asi nechtěla otočit ![]()
určitě bych zašla co nejdříve za dětskou a řešila to dál ať máš jasno ![]()
Dobrý den, a když jste ji čekala,tady v porodnici zvoní nenarozeným dětem kuchyňským budíkem u břicha a sledují monitor,trochu drsné,ale já alespoň věděla,že obě moje děti asi slyší…Šl bych k lékaři, neště to nemusí nic znamenat,že nereaguje,navíc,tuhle jsem viděla pořad v TV o dětech,které skutečně neslyší, mnoho z nich mělo speciální naslouchadla a slyšely…Já bych to zatím nedramatizovala a kdyby skutečně neslyšela,určitě to půjde nějak řešit,navíc neslyšící podle mně mohou žít plnohodnotný život!!!!Radujte se z malé berušky a zeprejte se pediatra,určitě to bude všechno lepší,než si teď myslíte!!!!!!!!!
Nam uz na neonatologii vysetrovali sluchove emise, jen strcili nejaky pristroj jednim koncem do ucha, chvili merili, dite muselo vyt v klidu a potichu, mohlo se treba u toho kojit a zjistili, ze slysi.. urcite to maji na ORL.. tak to zkus a drzim palce.. treba je jen klidne dite..
Lucah píše:
Nam uz na neonatologii vysetrovali sluchove emise, jen strcili nejaky pristroj jednim koncem do ucha, chvili merili, dite muselo vyt v klidu a potichu, mohlo se treba u toho kojit a zjistili, ze slysi.. urcite to maji na ORL.. tak to zkus a drzim palce.. treba je jen klidne dite..
Ahoj, jo, tohle dělali i nám ale ono se to vyšetření možná provádí jen u těch nedonošených dětí. Teda, já ho mám předčasně a dělali nám to v neonatologickém centru. Držím moc palce…
Když se Nelinka narodila tak 2 nebo 3 jí sestřička ještě v porodnici dělala nějakým přístrojem testy sluchu ![]()
Lucah píše:
To bude asi přesně to co jsem měla ny mysli ![]()
než jsme šly z porodnice přišla doktorka s takovým přístrojem, namazala malou na třech místech něčím jako při EKG, udělala levé ouško, já jí musela držet v klidu, vyjel papíru, udělala pravé a povídá mi, Vaše princezna je naprosto v pořádku (pravda malá byla nedonošená), ale tohle mě samozřejmě úplně uklidnilo
Tohle vyšetření se bohužel nedělá plošně. Malýmu takový vyšetření také dělali ještě v porovnici, přestože nebyl nedonošený a dr. mi říkala, že je strašná škoda, že už se to nedělá všem dětičkám.
Držím palečky, ať zjistíš, že je malá v pořádku. ![]()
Nám vyšetřovali ouška už v porodnici nějakým přístrojem. A vím, že švagrovce to taky dělalo a nějak to nešlo změřit a byla na to znovu myslím ve dvou měsících, a pak ještě v půl roce - pro jistotu. Řekni dětské, určitě tě pošle.
Ale ono to ještě neznamená, že nebude nikdy slyšet. Sesetřenice syn špatně slyšel, přišli na to až asi v 3-ti letech, kdy dost špatně mluvil, byl na operaci - prý banalita a teď slyší normálně.
Nám toto vyšetření dělali nějakým přístrojem co se dal do oušek, vůbec nebyloo třeba aby dcera nějak spolupracovala. Zajděte pro klid na ušní. Zbavíš se tak pochyb. Bude to dobré, držím palce ![]()
Zkuste vzít dvě skleničky a cinknout s nimi u ucha.Moje dcera taky kdysi vypadala,že nereaguje na nic a tohohle se děsně lekla.
I mojí dceři dělali vyšetření přímo v porodnici a byla donošená ažaž
Byla to elektroda do ucha a sestřička snímala, nebolelo to a bylo to rychle hotové.
Taky bych neváhala s podezřením navštívit dětskou dr. a požádala o poslání na specializované pracoviště.
zkus dve plechove poklicky na hrnce a poradne bouchnout,to by melo vzbudit snad i mrtvyho. ![]()
Naše drobky vyšetřili na ORL, jak tu píší holky, přiložili k uchu a za pár vteřin výsledek
Tak si zajdi k dětské, ona ti napíše žádanku. Přeju hodně zdraví ![]()