Moje dcera asi neslyší

muffinka89
26.8.11 12:45

Moje dcera asi neslyší

Holky mám další problém.Začínám mít pocit,že moje dcera(4.měsíce) neslyší.Když má hlavičku otočenou na levé straně a já jí u pravého třeba zachrastím hračkou tak nereaguje,ani když na ni mluvím tak se neotočí :cry:
Vůbec si neumím představit život z neslyšícím dítětem
NA MOJÍ LÁSCE K NÍ SE ALE NIC NEZMĚNÍ!!! :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1089
26.8.11 12:49

A jinak reaguje? Třeba je jen zaujatá něčím na druhé straně. Ale nic neudělá, když se zmíníš u dr a necháš se s ní poslat na vyšetření, určitě jde udělat i u tak malého mimina. Snad to bude v pořádku, držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
26.8.11 12:50

Ahoj, jeste nehazej flintu do zita! Kdyz ji dr. delala testy, bylo to ok? Zkus to i jinak, bouchnout dverma, zacinkat zvonkem atd… Oni nekdy jen tyhle snahy ignorujou, maji treba na praci neco jinyho. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
26.8.11 12:52

Už jsi to řešila s doktorkou? Já měla taky ten pocit a nebylo to tak. Pediatrička dělala test tlesknutím, když synovi hlasitě tleskla u ucha tak roztáhl ručičky, jedná se o nějaký reflex. Nejsem odborník, tak snad nepíšu hlouposti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983
26.8.11 12:52

jsou různé hladiny zvuku, někdo neslyší mluvení, ale slyší šeptání apod. takže vyzkoušej toho více a pokud budeš mít pocit, že neslyší, tak určitě zajít na ušní a konzultovat co dál
držím palce ať je to nakonec OK :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
26.8.11 12:53

Tak jsem se k ní nenápadne přiblížila(usínala) a pořádně tleskla a ono nic :think: Ani se nelekla(že by mrkla).Já vím,žehluché děti dnes žijí plnohodnotný život

• Citovat
  • Upravit
29730
26.8.11 12:55

A nikdy driv sis toho nevsimla? Tyhle testy se navic delaji u dr. i driv, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
26.8.11 12:56

Ne,musím přiznat,že mě to nikdy nenapadlo,vždycky jsem k ní šla tak,aby mě viděla…No prý se dělají v púorodnici

• Citovat
  • Upravit
3150
26.8.11 12:58

Ano jsou dnes i objektivní vyšetřovací metody, které nevyžadují spolupráci dítěte, zajděte si s malou na ORL a to co nejdříve, čím dřív byste se speciální péči začala (kdyby se vaše obavy naplnily), tím by malá měla „plnohodnotnější“ život. Držím palce, zvládly byste to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
26.8.11 12:59

V porodnici jo, ale i pediatr. U nas je delali urcite ve 3 mesicich, jestli i v 6ti tydnech, to uz nevim :think: Jestli nema potize s usinanim, asi bych zkusila nejaky zvuk, klidne promluvit, kdyz bude mit zavreny oci. Ale nekdy decka spi tvrde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
26.8.11 13:01

moje malá taky v jednu nereagovala, ale bylo to asi dřív, tak kolem druhého měsíce..každopádně bych se poradila s doktorkou :nevim: držím palce :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1987
26.8.11 13:01

ahoj, zrovna dneska doktorka kontrolovala našeho malého jestli slyší. Chce to něco hlasitého a mimčo musí zareagovat jakoby leknutím (náš se leknul, pak podruhé mrkal a začal plakat :-) )Zkus pořádně tlesknout nebo naráz pustit hlasitě hudbu, bouchnout něčím…držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
26.8.11 13:03

Mimina se zásadně nelekají toho, co větší děti a dospělí. To, že nereaguje na tlesknutí, nemusí vůbec nic znamenat. Zkus různé zvuky - štěkajícího psa (to nesnášel můj), zabouchnutí dveří, písknutí, vidličkou o talíř, prostě co tě napadne, nebo dlouhé otravné zvuky - ideálně vysoké s měnící se frekvencí (určitě ne fén, při tom většina usíná).....

A určitě co nejdřív navštiv doktora! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
26.8.11 13:04

Hm, moje deti zpravidla tyhle lekarsky pokusy ignorovaly… A jednu dobu i moje, nekdy kolem 3-4 mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
26.8.11 13:05

já se taky bála a zkoušela někdy reagoval a někdy ne, opravdu s něčím bouchni a uvidíš, ale kdyby ne zajdi k dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí