Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A jinak reaguje? Třeba je jen zaujatá něčím na druhé straně. Ale nic neudělá, když se zmíníš u dr a necháš se s ní poslat na vyšetření, určitě jde udělat i u tak malého mimina. Snad to bude v pořádku, držím palce.
Ahoj, jeste nehazej flintu do zita! Kdyz ji dr. delala testy, bylo to ok? Zkus to i jinak, bouchnout dverma, zacinkat zvonkem atd… Oni nekdy jen tyhle snahy ignorujou, maji treba na praci neco jinyho. ![]()
Už jsi to řešila s doktorkou? Já měla taky ten pocit a nebylo to tak. Pediatrička dělala test tlesknutím, když synovi hlasitě tleskla u ucha tak roztáhl ručičky, jedná se o nějaký reflex. Nejsem odborník, tak snad nepíšu hlouposti ![]()
jsou různé hladiny zvuku, někdo neslyší mluvení, ale slyší šeptání apod. takže vyzkoušej toho více a pokud budeš mít pocit, že neslyší, tak určitě zajít na ušní a konzultovat co dál
držím palce ať je to nakonec OK ![]()
Tak jsem se k ní nenápadne přiblížila(usínala) a pořádně tleskla a ono nic
Ani se nelekla(že by mrkla).Já vím,žehluché děti dnes žijí plnohodnotný život
A nikdy driv sis toho nevsimla? Tyhle testy se navic delaji u dr. i driv, ne?
Ne,musím přiznat,že mě to nikdy nenapadlo,vždycky jsem k ní šla tak,aby mě viděla…No prý se dělají v púorodnici
Ano jsou dnes i objektivní vyšetřovací metody, které nevyžadují spolupráci dítěte, zajděte si s malou na ORL a to co nejdříve, čím dřív byste se speciální péči začala (kdyby se vaše obavy naplnily), tím by malá měla „plnohodnotnější“ život. Držím palce, zvládly byste to.
V porodnici jo, ale i pediatr. U nas je delali urcite ve 3 mesicich, jestli i v 6ti tydnech, to uz nevim
Jestli nema potize s usinanim, asi bych zkusila nejaky zvuk, klidne promluvit, kdyz bude mit zavreny oci. Ale nekdy decka spi tvrde…
moje malá taky v jednu nereagovala, ale bylo to asi dřív, tak kolem druhého měsíce..každopádně bych se poradila s doktorkou
držím palce ![]()
ahoj, zrovna dneska doktorka kontrolovala našeho malého jestli slyší. Chce to něco hlasitého a mimčo musí zareagovat jakoby leknutím (náš se leknul, pak podruhé mrkal a začal plakat
)Zkus pořádně tlesknout nebo naráz pustit hlasitě hudbu, bouchnout něčím…držím palce
Mimina se zásadně nelekají toho, co větší děti a dospělí. To, že nereaguje na tlesknutí, nemusí vůbec nic znamenat. Zkus různé zvuky - štěkajícího psa (to nesnášel můj), zabouchnutí dveří, písknutí, vidličkou o talíř, prostě co tě napadne, nebo dlouhé otravné zvuky - ideálně vysoké s měnící se frekvencí (určitě ne fén, při tom většina usíná).....
A určitě co nejdřív navštiv doktora! ![]()
Hm, moje deti zpravidla tyhle lekarsky pokusy ignorovaly… A jednu dobu i moje, nekdy kolem 3-4 mesice.
já se taky bála a zkoušela někdy reagoval a někdy ne, opravdu s něčím bouchni a uvidíš, ale kdyby ne zajdi k dr
Holky mám další problém.Začínám mít pocit,že moje dcera(4.měsíce) neslyší.Když má hlavičku otočenou na levé straně a já jí u pravého třeba zachrastím hračkou tak nereaguje,ani když na ni mluvím tak se neotočí

Vůbec si neumím představit život z neslyšícím dítětem
NA MOJÍ LÁSCE K NÍ SE ALE NIC NEZMĚNÍ!!!