Moje dcera asi neslyší

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
30.4.14 10:01

Ahojky holky, pokud máte podezření, že vaše mimčo neslyší, určitě je lepší zajít k doktorovi a nechat udělat mimču tzv. emise, jak psala EvaG. Je to bezbolestné, rychlé a spolehlivé a budete mít klid. Švagrová na tom byla minulý týden a úplně v pohodě, říkala, že záležitost asi tak na minutku. :kytka: Simča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
8.6.15 18:46

Obnovuji diskuzi. Mám pětiměsíční holčičku, poslední měsíc (zhruba po prvním Prevenaru) jsem měla pocit, že se chová jinak, ale říkala jsem si, že je to reakce na očkování, starší dcera také mívala reakce, čekala jsem, že ustoupí.

Spočívalo to v tom, že předtím dcera krásně reagovala na zvukové podněty a teď reaguje jen někdy. Dneska jsem ji měla na sobě, ona na bříšku. Luskala jsem jí prsty u uší, moje ruce neviděla. Na pravé ucho reagovala a otočila se za zvukem.

No a u levého nic. Bylo vidět, že zvuk slyší (pravděpodobně tím pravým uchem), ale nedokáže ho lokalizovat. Poprosila jsem i muže, aby potichu přišel za nás a třeba tlesknul. A u pravého ucha se otočila, u levého nic, nevěděla, odkud to jde.

Pročetla jsem diskuze, někde psali, že děti někdy v tomto věku reagují a nereagují podle toho, jak se jim chce. Jak jste to měli vy? Já s malou zítra půjdu k lékařce, ale teď tu sedím a brečím, protože mám strach. Já vím, že jsou na světě daleko, daleko horší věci, ale mám o ni prostě strach. Je mi to líto, ona je tak strašně hodné miminko, pěkně spí a pořád se na mě usmívá. Promiňte za emoce :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
8.6.15 18:49

@Annci :hug: držím palce ať je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
8.6.15 18:50

@Annci moje dítě to dělalo taky, a bylo to jak píšeš na konci, prostě jen rozmar, reagovalo jak se mu chtělo… vše bude ok!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
8.6.15 18:55

Souhlasím s @JaneDoe uvidíš že vše bude v pořádku, u malých dětí je to běžné, moje obě dcery reagovali podobně jak píšeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
8.6.15 18:55

Snad bude v pořádku. Moje dítě nereagovalo vetšinou. Je dost svá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
8.6.15 19:02

@suricata @JaneDoe @MarDen @achesa1 Děkuju vám za podporu.

Budu moc ráda, když budu plašit zbytečně. Je mi jasné, že zítra dostanu od doktorky jenom papír na specializované vyšetření a pak teprve budem něco řešit. Dceřina nulová reakce na jedno ucho mnou dneska otřásla. Její zmatený výraz, že slyší, ale neví, odkud to jde. Naskočila mi husí kůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
8.6.15 19:03

@Annci opravdu se děsíš zatím zbytečně, na 99% si myslím, že opravdu zbytečně!
držím ti moc palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
8.6.15 19:15

Třeba jen preferuje pravou stranu ;). Na levo se jí nechce otočit tak to fláká? Určitě to bude v pořádku a i kdyby ji zjistili nějakou vadu jednoho ouška tak bude žít plnohodnotný život, neboj. :srdce: :srdce: Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
8.6.15 19:21

@Annci

Však v porodnici se přece vyšetřuje sluch novorozence, ne? Takže vyšetřená by měla být a nebýt něco v pořádkum tak to víš, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
8.6.15 20:12

@Ivčis Děkuju, snad to bude ok.

@enny3 To jo, v porodnici bylo všechno v pořádku. Však taky v příspěvku píšu, že se nestardardně chová až poslední dobou. Musím doufat, že je to jen miminkovský rozmar, jak uvádí holky výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
8.6.15 20:21

@Annci
Buď v klidu. Zhoršený sluch je oproti jiným zdravotním neduhům v pohodĕ.

Vy dĕláte jak kdyby byl človĕk se ztrátou sluchu ménĕcenĕjším :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
8.6.15 20:30

@Annci Asi to bude v pořádku, ale stejně se nenech doktorem odbýt a trvej na tom, že chceš vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
8.6.15 21:20
@Annci píše:
@Ivčis Děkuju, snad to bude ok.@enny3 To jo, v porodnici bylo všechno v pořádku. Však taky v příspěvku píšu, že se nestardardně chová až poslední dobou. Musím doufat, že je to jen miminkovský rozmar, jak uvádí holky výše.

Pokud slyšela v porodnici, určitě slyší, bud v klidu, vyšetřují to důkladně :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
8.6.15 21:49
@zvědavá borůvka píše:
@Annci
Buď v klidu. Zhoršený sluch je oproti jiným zdravotním neduhům v pohodĕ.Vy dĕláte jak kdyby byl človĕk se ztrátou sluchu ménĕcenĕjším :roll:

A víš, že to nemusí být úplně pravda? Moje sestra má syna, kterému přišli na špatný sluch až ve čtyřech letech, protože neuměl vyslovovat hlásky k, h. Sluch se spravil odstraněním mandle. Zmeškané roky neslyšení už nenahradí nikdo, protože nedostatečný sluch se rovnal nedostatečné chápavosti a porozumění, v důsledku čehož je dnes lehce zaostalý. To, co se ostatní děti naučí lusknutím prstu, se on musí učit dlouho a třeba několik let po sobě znovu. Nemá v sobě zabudované porozumění slovům a textu. Špatně chápe přenesené významy slov a slovních spojení. Proto reaguje neadekvátně a jakoby mimo.

Je velkou pravdou, že co do dítěte nasypeš v prvních třech letech života, to se ti pak vrací jako odměna. Když to tam nestihneš/nemůžeš vložit, má pak dítě zbytečné problémy.

PS: Nemáme v rodině zatížení na nemoci uší, u sestry je to ze strany jejího muže. A obavu mám zejména proto, že bych chtěla mít zdravé, šťastné dítě kvůli jeho vlastnímu pohodlí, ne mému. Myslím, že skutečně nikdo netvrdí, že lidé se ztrátou sluchu jsou méněcenní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí