Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Psa bych pořídila až budou děti větší. Veškerá starost by byla na tobě. Dcera je ještě malá a nemůže chodit třeba sama venčit. Takže pokud po psovi netoužíš, tak bych do toho určitě nešla.
@Keyllah píše:
od kolika let myslíš, jsou schopné děti se o psa postarat? myslím sami, aby celá péče nespadla na mě?
Je to silně individuální. Můžeš do venčení kopat i v patnácti. Pak vidím na ulici dvě holky okolo 10 let, každá to vnímá tak, že ten pes je její a chodí opravdu poctivě, vlastně poctivěji jak já, já pošlu ráno manžela ![]()
Já dostala psa v 10. A až do konce ZŠ jsem se starala o psa sama. Všechna venčení, krmení, koupání…
Ale pak už to moc nešlo a nakonec se o nej už starali jen rodiče.
Já j2o mazlíčcích pro děti četla hodně. A první se doporučuje až v predškolním věku. A králíček nebo morče.
Dcera dostala k 6 narozeninám šneky. Tenkrát byly hit. Teď je má 5 let a už jen uvažuje jak se jich zbavit
A to s nimi není prakticky žádná péče.
Momentálně chce podkana, což ani náhodou.
@Keyllah píše:
od kolika let myslíš, jsou schopné děti se o psa postarat? myslím sami, aby celá péče nespadla na mě?
Ještě takto, má to vrstvy. S tou první výchovou je třeba pomoci, dokud je to štěně, uklízí se po něm, učí a tvoří režim.
U menších plemen a nebo ok povahy je tohle období, kdy ho naučíš sedni, ke mně, nesmíš, místo, pac a vystačíš.
Pak už jen kupuješ granule, očkování, hrají si, umýt po venku, venčení. Není to nic šíleného, to už to dítě 10-12 zvládne.
Když ten pes ale potřebuje větší výchovu, je třeba další angažovanost. Jinak to bude tak, že bude věčně na vodítku a ani s kamarádem ho nepustí, protože se bojí, že uteče (a tohle prosím mají s malými psi i dospěláci, nechápu ale je to tak)
Pak jsou plemena co fakt potřebují práci - např. bordery a tam nelze přenechat péči jen tomu dítěti. Je třeba se naučit jak s tím psem akčnit, aby doma nezlikvidoval co potká. Jsou plemena co jsou prasata - samojed, velký pes co miluje ve všem se vyválet, to taky děcko nezvládne umýt atd atd..
@Netopirek píše:
Já dostala psa v 10. A až do konce ZŠ jsem se starala o psa sama. Všechna venčení, krmení, koupání…
Ale pak už to moc nešlo a nakonec se o nej už starali jen rodiče.
Já j2o mazlíčcích pro děti četla hodně. A první se doporučuje až v predškolním věku. A králíček nebo morče.
Dcera dostala k 6 narozeninám šneky. Tenkrát byly hit. Teď je má 5 let a už jen uvažuje jak se jich zbavitA to s nimi není prakticky žádná péče.
Momentálně chce podkana, což ani náhodou.
Uvažuje jak se jich zbavit protože s nimi není ani práce, ani zábava, jen se to nekonečně množí. To je prostě hrozné zvíře. Našim jeden zdrhl na zahradě ![]()
@Keyllah píše:
To je individualni, nektere dite to zvladne v 7 letech, nektere v 10, nekdo ani v 18. Ale driv jak skolni dite urcite ne, bude toho pro psa muset hodne obetovat. Spanek, vencit psa rano pred skolou, vecer pred spanim. Krouzky, bude muset psa vencit odpoledne a věnovat se mu, takze pak nemůže treba 3 odpoledne v tydnu travit nekde na treninku. Dovolene, ne vsude muzes brat psa s sebou. Cvicit psa, sbirat po nem bobky, hrat si s nim, krmit ho, menit mu vodu, vozit na veterinu a byt u nej, kdyz je nemocny. Jako pokud se do pece nezapoji cela rodina, tak bych psa dovolila az na stredni, ale zas jestli to zvladne casove pri skole
psa mas jako dalsi dite no, bylo tve dite pripravene mit svoje dite?
@Keyllah píše:
Nevim
, to je asi individualni, jsou deti, ktere si vytvori silnej citovej vztah ke zvirati a staraji se o nej zodpovedne az do konce a jsou deti, ktere zvire chvili bavi a pak se musi starat rodic, ( nebo utulek
). Fakt nevim, ale diteti bych jako rodic koupila zvire jedine, kdybych ho i ja chtela a byla uzrozumena s tim, ze se o nej budu starat, kdyz to dite po case prestane bavit. Co se tyce venceni a potravy, typuju, ze to zvladne same dite od 8-10 let? Ale nevim presne, pustit 8 lete dite same ven se psem? Ja bych se asi jako rodic bala.
Příspěvek upraven 10.09.20 v 11:22
@Altavista píše:
Uvažuje jak se jich zbavit protože s nimi není ani práce, ani zábava, jen se to nekonečně množí. To je prostě hrozné zvíře. Našim jeden zdrhl na zahradě
Ona se s nimi i mazlila ![]()
Hlavní důvod proč je nechce je, že chce toho podkana. Ale to mi do bytu nesmí. A hlavně máme kočku. S kterou je sranda jak se šnekama. Jen víc práce ![]()
Psa nechci a kluci to dobre vedi, vzdycky jsem jim vysvetlila at si ho poridi sami az budou velci a samostatni a schopni se o nej postarat. A aby meli nejake zvire mame odjakziva kocky.
@Altavista píše:Šneci jsou boží
Uvažuje jak se jich zbavit protože s nimi není ani práce, ani zábava, jen se to nekonečně množí. To je prostě hrozné zvíře. Našim jeden zdrhl na zahradě
@Keyllah
Já zvládla komplet péči v 10. Měli trpasličího knírače. Umělá jen základní povely, sedni, místo, čekej, fuj je to.
Ale jak jsem psala, s nástupem na učňák a brigádami jsem to už přestala dávat.
@Netopirek potkan je fajn, s tim je aspon zabava na rozdil od sneku, kteri nic nedelaji
za me takova mala nahrada za toho psa. Nas 5 lety dostal zelvy, i přes moje protestovani, ze to doma nechci, co s nima? Jenom lezou sem a tam a obcas sezerou kus salatu. Nadseni synovi vydrzelo tyden, pak uz se na ne ani nepodival, tak se stara chlap, kdyz mel tak bezva napad, ma zabavu na dalsich 100 let
vicmene vsechna zvirata v akvarku/terarku deti přestanou bavit, aspon u nas je treba, aby to zvire vyvijelo nejakou akci, jinak se rychle okouka.
No nic, zatím to na psa opravdu nevidím, neb děti na to ještě nemají a já se klidně přiznám, že už se mi o nikoho dalšího nechce plně pečovat.
Co třeba morče? to by nemuselo být až tak náročné
uvažovala jsem i o rybičkách a želvě, ale děti jedou v modu „pes, pes, pes“ ![]()
Menší dítě se nepostatra, nebo ho to s velkou pravděpodobností omrzí, to už tu padlo.
Co se týče většího dítěte, tak to se tady vsichni shodli, že to už se postará (treba na ss), ale já bych asi nechtěla, aby dítě přišlo o možnost víc sportovat nebo mít nějaké náročnější koníčky = protože musí každý den na pořádnou procházku se psem, aby nemohlo na brigádu nebo o víkendu s kamaradama - protože co se psem, aby o prázdninách nemohlo dělat praktikanta na táboře nebo jet na nejakej kurz - protože co se psem…
@Kriss Tina
Podkani jsou hnusni. Blee. Se ošívám jen při tom pomyšlení, že ho máme doma.
To raději psa. Ten stejně bude ![]()