Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám 4letou dceru a syna 16m. Dcera si vzala do hlavy, že chce psa. Já vím, že to tu asi nebude populární názor, ale já si prostě nejsem jistá, jestli je to vzhledem k malému dobrý nápad. Řešili jste někdo podobný problém? Díky! ????
Pes je přítel člověka
ale upřímně počkala bych až bude dcerka starší a bude si ho moct sama chodit venčit aby věděla co to obnáší…když ty ho nechceš akorát by tě pak štval…za mě lepší když počkáte
Když sem byla malá tak jsem chtěla místo sestřičky psa. Rodiče sem přesvědčila až v 15. A k dětem bych porodila psa taky až budou větší. Štěňata kousou, skrabou a skakaji. Potřebuji hodně času na výcvik atd.
Příspěvek upraven 10.09.20 v 10:52
No ono asi zalezi na vic faktorech. Kde bydlíte, kde pak budes pracovat, aby byl na psa cas i po rodicaku, jak jste na tom financne, pes mnohdy neni levna sranda, jestli mate v rodine treba alergie, jestli vite co chov psa znamena a obnasi. Jako muj syn taky chce psa, ja ho chci taky, ale aktualne k tomu nejsou podminky, takze pes nebude jen proto, ze nekdo chce. Ale jestli ti jde jen o to, jestli je to vhodne k batoleti, tak v tom bych problem nevidela, pokud budes stihat peci a dite i psa, psa vycvicis a nechas ho od stenete na deti zvykat.
Ke dvema malym detem za techto podminek ani nahodou. A kdyz ho nechce jeden z rodicu, tak nikdy
V tomhle musi byt shoda, jinak to v drtive vetsine pripadu odnese pes.
Moje dcery chtějí koně, kočku, králíka, myš, lva, telátko, opičku, hada, papouška… Vše mají v pokojíčku plyšové, tak nevím s čím mají furt problém?! ![]()
@petkastepka123 je ještě malá takže veškerá péče by byla na Tobě. Tak počkej a za pár let když ten zájem bude mít pořád. Navíc je tam ještě batole. ještě bych počkala. Na druhou stranu jsi doma takže zase by byl na štěně čas. Ale štěně je náročné na čas. Záleží i na plemeni psa.
Ani na vteřinu bych neuvažovala o tom, pořídit psa čtyřletému dítěti, pokud ho nechci já sama. Mít psa, kterého nechceš, je fakt velká oběť. Dcera se o něj dokážete sama postarat až tak ve věku 15 a víc.
Pokud ty psa nechceš, úplně bych to smetla ze stolu.
4leté dítě se o psa nepostará, takže jestli ho nechceš ty, tak ho nepořizuj. Moje děti jsou o dost starší, psa by chtěly, já ne. Takže pes není, možná časem až budou schopni se i nej starat samostatně.
Psa mam z doby pred detmi a jsem pejskar
. Ze zacatku je potreba cas na socializaci a vycvik (+ elan/chut do toho), aby ze psa byl dobry rodinny spolecnik, jinak je to 15 let utrpeni pro vsechny! Alespon moje zkusenosti z cvicaku, kam dorazili ti, kteri ty problemy (agresivita, neposlusnist,…) alespon chteli resit. Pokud nemate zkusenosti a chut+ energii do toho, tak bych urcite pockala. Cvicit psa s 2 malyma detma je na hrane moznosti. Drzim palce, at se rozhodnete spravne 👍
Prosim, prosim, pes neni plysak, neni hracka pro deti. Pes je citici, vnimava bytost, je jako dite, o ktere se budes starat 10, 15 i vic let. A s laskou, pes neni inventar domacnosti.
Prosim, nekupuj diteti psa, je tolik nemilovanych, nechtenych, opustenych, zanedbanych, trpicich zivrat v utulku, nedelej stejnou chybu, jakou delaji rodice, kdyz kupuji zvire jako hracku pro sve deti. Az budou tve deti treba v puberte a budes videt, ze jsou ke zviratum citlive, ze to mysli uprimne a pokud se o zvire nebudou chtit po case starat, prevezmes starostlivost o psa ty a budes ho mit rada, pak zvazuj koupi, nebo adopci psa.
Příspěvek upraven 10.09.20 v 11:01
@petkastepka123 píše:
Mám 4letou dceru a syna 16m. Dcera si vzala do hlavy, že chce psa. Já vím, že to tu asi nebude populární názor, ale já si prostě nejsem jistá, jestli je to vzhledem k malému dobrý nápad. Řešili jste někdo podobný problém? Díky! ????
dětem jsou 4 a 7 let a zatím odolávám. Upřímně, já nějaký extra vztah ke zvířatům nemám a je mi jasné, že by zatím byla péče o ně jen a jen na mě a na to jsem moc sobecká. Sotva stíhám práci, barák, a rodinu a k tomu ještě pes, to bych nedala…a nechtěla bych, aby trpěl někde permanentně sám ![]()
@My Melody píše:
Prosim, prosim, pes neni plysak, neni hracka pro deti. Pes je citici, vnimava bytost, je jako dite, o ktere se budes starat 10, 15 i vic let. A s laskou, pes neni inventar domacnosti.
Prosim, nekupuj diteti psa, je tolik nemilovanych, nechtenych, opustenych, zanedbanych, trpicich zivrat v utulku, nedelej stejnou chybu, jakou delaji rodice, kdyz kupuji zvire jako hracku pro sve deti. Az budou tve deti treba v puberte a budes videt, ze jsou ke zviratum citlive, ze to mysli uprimne a pokud se o zvire nebudou chtit po case starat, prevezmes starostlivost o psa ty a budes ho mit rada, pak zvazuj koupeni, nebo jeste lepe adopci psa.
od kolika let myslíš, jsou schopné děti se o psa postarat? myslím sami, aby celá péče nespadla na mě? ![]()
@petkastepka123 Já vysvětlila, že poslední slovo má dospělý, že až vyroste a bude bydlet sama může si ho koupit, navrch jsem přidala svoji alergii, takže prostě do bytu ne, možná pokud bude pořád skemrat o zvířátko koupím jí k 9. Narozeninám morče nebo králíčka, ale bude si ho muset čistit sama… ![]()
Čumím do pelechů dvou chlupáčů, jsou to osobnosti s názorem a potřebami, mám je velmi poslušné a přesto to nejsou hračky a už vůbec ne hračky pro tak malé děti.
Děti a psi jsou super kombinace, když to dospělí chtějí, zvládnou hlídat, kočírovat a mít rádi.