Moje dítě chce psa - já ne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Altavista
10.9.20 12:13
@Keyllah píše:
když mě u potkama vadí ten ocas, přijde mi to takový slizkodivný :think: :mrgreen: uvažovala jsem i o želvě, ale prý by se měla nechat přes zimu spát v ledničce, či někde v zimě zazimovat :mrgreen: a na to taky nemám 8)

Odhodlej se a sáhni si, není na tom nic slizkého. Znám lidi kterým takový přišel had a on také není slizký, dotek pomohl. Jestli ti to vadí jen vizuálně, tak to asi nezměníš.

Já jsem měla ale husí kůži z brouků, dříve i panické záchvaty a říkala jsem si, že je to iracionální, že to prostě nedává smysl, je to brouk, jen brouk. Časem jsem to opravdu odbourala, odmítla jsem se řídit jakýmsi pocitem. Včera mi lezl po orchideji takový ten velký smradlavec, sice jsem ho nechytala rukou, ale odnesla jsem ho, ať mi neuschne v bytě. Protože je to prostě jen blbej pocit.

• Citovat
  • Upravit
7674
10.9.20 12:20
@petkastepka123 píše:
Mám 4letou dceru a syna 16m. Dcera si vzala do hlavy, že chce psa. Já vím, že to tu asi nebude populární názor, ale já si prostě nejsem jistá, jestli je to vzhledem k malému dobrý nápad. Řešili jste někdo podobný problém? Díky! ????

Jejej moje čtyřletá chce věci… naposledy předvčírem jsme šli kupovat podzimní boty, ona naštvaná protože chtěla střevíčky… nekoupila jsem je. Jindy chce jiný kočárek pro panenky…taky ji ho nekoupím. Buď psa chcete jako rodina anebo ho nechcete. To je fakt problém ukočírovat čtyřleté dítě??? Vysvětlit mu že s pejskem je hodně starosti. Venčení, krmení, cvičení, už nepojedete kam chcete, když nebude mít kdo hlídat psa na víkend, na týden… Pořiďtě si morčátko, ale i to mám v plánu u dcery pořídit kolem 6-7 roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23964
10.9.20 12:20

@Altavista naše kočka není. :mrgreen:
Občas podrbat, ale pomazlit se nee. To prská, škrábe… Prostě není kočka jako kočka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23964
10.9.20 12:22
Občas podrbat, ale pomazlit se nee. To prská, škrábe… Prostě není kočka jako kočka
@Capretta píše:
Vidim, ze tu je hodne pejskaru- myslite, ze muze fungovat, adoptovat do rodiny s detmi pejska z utulku? Treba nejaky cas tam chodit vencit a vybrat s domluvou tech, co tam pracuji, a znaji potreby mistnich dobre.Muz me presvedcuje, ze kazde stene odrostle s detmi, je bude automaticky milovat a radit s nimi, ale vidim, ze to tak proste nefunguje, osobnost nenaprogramujeme u nikoho..

Ano je. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
10.9.20 12:30
@Capretta píše:
Vidim, ze tu je hodne pejskaru- myslite, ze muze fungovat, adoptovat do rodiny s detmi pejska z utulku? Treba nejaky cas tam chodit vencit a vybrat s domluvou tech, co tam pracuji, a znaji potreby mistnich dobre.Muz me presvedcuje, ze kazde stene odrostle s detmi, je bude automaticky milovat a radit s nimi, ale vidim, ze to tak proste nefunguje, osobnost nenaprogramujeme u nikoho..

Muze to fungovat a nemusi. Zalezi, co ma pes za sebou. To se casto projevi az po par mesicich v novem domove, az se bude pes citit opravdu doma. Uplnym zacatecnikum to spis nedoporucuju, jen v pripade, ze maji po ruce zkuseneho trenera. Na mineni lidi z utulku se neda vzdycky spolehnout, utulky byvaji preplnene a jsou radi za kazdeho psa, co jde pryc. Zalezi hodne na stesti :)

Spousta psu, co odroste s detmi, s nimi problem nema. Ale je spousta psu, co si s detmi zazije svoje, a pak je zrovna nemiluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33229
10.9.20 12:35

Psa bych si pořídila, jen pokud bych to chtěla já a měla na něj čas. Není to doplněk ani hračka, ale v podstatě další dítě, které musíš chodit venčit, vychovávat apod.

Nám letos po dlouhé době odešel poslední kočičí člen domácnosti a další zvíře neplánujeme.
Nemáme čas se mu řádně věnovat (výchova poněkud náročnějších dětí nám bohatě stačí), domácí zvíře limituje člověka v aktivitách (cestování apod.), nelhledě na nálady a starosti na víc, pokud onemocní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
10.9.20 12:35
@Netopirek píše:
Občas podrbat, ale pomazlit se nee. To prská, škrábe… Prostě není kočka jako kočka

Jj, koupila jsem ragdola a má podobnou povahu, mazlí se jen když chce žrádlo a to jen pod svojí taktovkou.

• Citovat
  • Upravit
HousenkaBorůvka
10.9.20 14:26

Tak to záleží ale obecně platí, že jakékoliv zvíře musí chtít všichni členové rodiny, jinak to bude průser

• Citovat
  • Upravit
23964
10.9.20 14:47
@Altavista píše:
Jj, koupila jsem ragdola a má podobnou povahu, mazlí se jen když chce žrádlo a to jen pod svojí taktovkou.

O té naší se prakticky celý den neví. Dokud se nepřijde nejíst. :mrgreen: Je typická stromová kočka. Má uděláme poličky apod. Takže většina lidí ji ani nevidí 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.9.20 15:17

Moje deti chteji velmi psa. Je fakt, ze jsou starsi a rozumnejsi, kdyz neco chteji a kousnou se, tak si za tim jdou. Mame domaciho kocoura, takze je jim jasne, ze je treba se o kamarada starat a venovat se mu. Ale my nepatrime k rodicum, ze dite si piskne a automaticky to dostane.
Takze si od letoska setri (maji kapesne, dostavaji na narozeniny, za vysvedceni atd. penize). Pulku si nasetri. Zbytek doplatime. Pak teprve bude pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59502
10.9.20 16:52
@Keyllah píše:
od kolika let myslíš, jsou schopné děti se o psa postarat? myslím sami, aby celá péče nespadla na mě? :think:

bude záležet hlavně na plemeni. U našich si myslím že teda záleží na dítěti ale cca 10 let a zvládne většinu. Ale my máme nenáročné na pohyb, jsou spokojené když jsou u někoho :lol: Pes s kterým se musí na cvičák a je velký tak to bude cca 14-15 let. Jenže vždy je třeba počítat že dítě pes přestane bavit a stejně na starost je na rodičích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
10.9.20 16:56
@petkastepka123 píše:
Mám 4letou dceru a syna 16m. Dcera si vzala do hlavy, že chce psa. Já vím, že to tu asi nebude populární názor, ale já si prostě nejsem jistá, jestli je to vzhledem k malému dobrý nápad. Řešili jste někdo podobný problém? Díky! ????

jasně - dvě mé děti chtějí hada, jedno pavouka. doma nemáme ani jedno, ani druhé, já jsem matka, nehodlám se kvůli havěti stěhovat na ulici :mrgreen:

jinak v tomhle věku taky děti chtěly zvířátka. psa bych rozhodně nepořídila, protože vím, že bych péči o něj časově nezvládala. jako první zvíře měly morčata, ale až jako starší, když se o něj uměly starat. vlastně až když nejstarší bylo na základce, protože to začalo půjčováním králíka na prázdniny z chovatelského kroužku. do té doby jsem to řešila permanentkou do ZOO, pravidelnými návštěva chovatelských potřeb, občasným venčením psa u babičky, procházkami po lese a louce (sledování broučků a další havěti) a tak. ideálně jsem se snažila hledat místa, kde měli kontaktní zvířata, aby si je mohli pohladit. u čtyřletého dítěte bych koukla, jestli třeba nějaký místní klub nemá přírodovědný či chovatelský kroužek už pro školkové děti, občas se dá něco najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59502
10.9.20 17:07
@gebča píše:
Můj synek chtěl agamu. Mě by to zvíře ani nevadilo, ale bylo mi jasné, že péče padne postupem doby na má bedra - jeho tréninky, kamarádi, rostoucí nároky ve škole, tábory… Nasimulovala jsem situaci a ejhle, ani ne po dvou měsících už nechce ještěřičku :-)

Zkus to taky:
kup dcerce pěkného plyšového psa a pošli ji 3× denně ven, bez ohledu na počasí, obejít dům (vyvenčit), dohlédni na ni ať 2× denně v nějaké misce vymění vodu a párkrát jí řekni, že teď nemůžete jít na návštěvu kamarádky / na hřiště / jet na výlet… protože se musí starat o psa…

A pak jí jemně vysvětli, že takhle by byl nešťastný pejsek i ona i vy všichni a že na to teď není správná doba. A hlavně neříkej, že správná doba bude tehdy a tehdy, ať ji někdy nezklameš.

4letou holku pošle ven? Pokud je dítě psomil tak za psa vymění cokoliv :mrgreen: Pokud psa nechci kupovat tak nevymýšlím blbosti a nebudu riskovat že dítě udělá cokoliv a pak řeknu že stejně psa nechci :jazyk: prostě říct že ted to nejde a ne z dítěte dělat blbce. Navíc tahat plyšáka a živý pes je mega rozdíl a 4 leté dítě je na cokoliv malé. @Capretta útulek je prostě risk, nikdo neví co ten pes zažil a mže vše být fajn ale nemusí a co potom :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10047
10.9.20 17:26
@Capretta píše:

My mame dva psy, jeden je adoptovan z utulku (jeho predchudce byl taky, bohuzel nam vloni v 16 letech odesel). Jak soucasny pes u utulku, tak i predchozi k detem meli pozitivni vztah, ani jednoho jsme nemeli od stenete (ale i stene se da adoptovat, akorat nelze zarucit, jak bude velky). K malym detem bych doporucila spis nejakou organizaci, kde jsou pejsci v docasne peci. Zijou normalne doma, takze docaskari se s nimi lepe seznami a dokazou o pesjkovi podat vice informaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10047
10.9.20 17:29

@petkastepka123 Pokud nechceš ty psa, neporizivala bych ho. 4 lete dite se o psa nedokaze postarat, nemuze ho vencit. My psy mame (detem je 5 a 7), ale nemáme je z toho duvodu, ze je chtely deti. Hlavne jsem je chtela ja. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný