Moje dítě je hysterické

Anonymní
19.8.20 20:16

Moje dite je hysterka

Ahojky, moje 4leta holka je desna precitlivela hysterka, uz nevim co s ni :( Vseho se boji, krome nasi kocky asi veskerych zvirat, ze psu ma zachvat hysterie, sprchy, cizich lidi na ulici, jezdeni na kole, na bruslich, na lyzich.. Je toho spoustu. Nikdy jsme ji nicim nestrasili, zadny pes ji nikdy neublizil, z kola nikdy nespadla, nikdy jsme ji do niceho nelamali nasilim, ani jsme ji nikdy nenadavali, kdyz se ji neco nepodarilo.. Ani nechapu, po kom to ma.. Ja jsem mela vzdycky pro strach udelano. Jezdila jsem odmalicka na lyžích jak drak a konim jsem ve staji lezla pod kopyta :nevim: Poridili jsme ji krasne holcici kolo s postranními kolečky. Ne, v zadnem případě se k nemu ani nepriblizi, natoz aby zkusila jet alespoň v garazi.. Ani kdyby jsme ji naslibovali za to hory doly :( Jinak je v fyzicky i mentalne uplne v poradku. Je chytra, pohybove zdatna, od narozeni byla ve vsem spis napřed. My s mazelem radi rekreacne sportujeme, malovali jsme si, jak budeme vyrazet na rodinne vylety na kole a ted toto.. Myslite, ze je to povaha? Nebo jenom obdobi, ze kterého vyroste? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.8.20 20:18

A co s tim? Da se s tim nejak pracovat?

• Citovat
  • Upravit
5640
19.8.20 20:20

A nekřičíte na ni někdy, když jí něco nejde? Třeba si jen nevěří. Nebo prostě nemá ráda, když ji někdo k něčemu nutí. Čas na ni máte, má vaši pozornost, mazlíte se s ní? :nevim:

S dětmi funguje jak?

Příspěvek upraven 19.08.20 v 20:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
19.8.20 20:24

Já myslím, že dost je povaha a z něčeho třeba vyroste, ale lámat to nemá cenu. Teď jsme byli v lanovém parku, holčičku tam za velkého přesvědčování narvali do postroje a helmy a ona pořád, že tam nechce, že to není nic pro ní, bylo jí asi 5 let, ohromné jazykové dovednosti na to proč ne, že to nezvládne, že se nebude cítit dobře, tatínkovi říkala, že se na to opravdu necítí, no, ač jsem jinak celkem pro přesvědčování, tady jsem si řekla, že to je jak nutit invalidu skákat přes švihadlo.. :nevim: Prostě to fakt nešlo. :nevim: ČLOVĚK MÍNÍ, ŽIVOT MĚNÍ ;) :hug: je taková, přijměte to. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.8.20 20:25

Mam taky hysterku, ale ona je takova ta hysterka heeerecka. Uz od mimina. Kolikrat je na Thalii. Jeji hrani s pokusy o manupulaci musim krotit, cizi ji to zerou.
Nicmene se sportovnimi ani jinymi aktivitami neni problem, je takova open-minded. Psy a hlasite zvuky tedy nesnasi, ale sceny netrpim (nebudu chodit jinudy, protoze nekde steka za plotem pes, trava se musi posekat, tak nafasovala sluchatka apod.)
Ale starsi dite muselo k nekterym aktivitam dozrat a zkouset to snim melo smysl, az sam chtel (brusle v peti, lyze v sesti, plavani v sedmi a pul).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
19.8.20 20:47

Ja mam kluky, ale starsi je taky pekna hysterka a vseho se boji. K necemu dospiva casem, zbytek uvidime. Neco je urcite povaha, neco nemusi. Mozna ten tlak od tebe citi…neres, co sis vysnila, akceptuj dite jake je.

Příspěvek upraven 19.08.20 v 20:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.8.20 20:47

Neberete na ni přehnané ohledy?
„Tak půjdeme jinudy, když je tam pes“?
Chce to nějak vybalancovat těsně za hranicí komfortu, aby musela něco překonat, ale aby to překonávané nebylo moc velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
19.8.20 20:48

Není sama děti mají hodně strach. Některé ze strašidel, tmy,… tvoje dcera toho má bohužel více. Je prostě nedůvěřivá a vy jí toho musíte zbavit. Je prostě hodně úzkostlivá.
Musíte dceru „vycvičit“, aby si zvykla a nebála. Dcera musí mít pocit, že jí vždy budete stát za zády (zadkem) někdo, kdo ji podpoří: máma, táta, babička, dědeček, strejda… Čím širší rodina, tím líp.
Musíte jí ukázat že stojíte vždy za ní a máte jí rádi, vše v klidu a netlačit na pilu. Pokud vytrváte určitě se to zlomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.8.20 20:53

@katyca Trochu bych to rozporovala. Oni je stat za zadkem a stat za zadkem. Mam v okoli uzkostnou maminku s citlivou dcerou, ktera to „breceni kvi hounu“ u dcery svym startovanim na prvni kviknuti a zalovani spis prizivuje.
Takze souhlasim spus s @beruska9 a @Lucie_Sx Akceptovat dite, ze je takove, jake je, i kdyz to neni znacka ideal. Zaroven ho ale ucit prekonavat prekazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3199
19.8.20 20:59

Náš starší od mala se všeho bál. Lidí, věcí, aktivit. Ale otrkal se časem. Zato mladší odmala jde do všeho po hlavě, nebojí se, chvíli teda jo, ale vždy to dá. Stejná výchova obou. Takže jo, hodně dělá povaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
19.8.20 21:06

Mě hodně pomohlo s dětma o tom mluvit a zkusit ten strach pojmenovat. Třeba že se bojí, že spadne, nezastaví atd. To už šlo řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
19.8.20 21:12
@Svistice píše:
@katyca Trochu bych to rozporovala. Oni je stat za zadkem a stat za zadkem. Mam v okoli uzkostnou maminku s citlivou dcerou, ktera to „breceni kvi hounu“ u dcery svym startovanim na prvni kviknuti a zalovani spis prizivuje.
Takze souhlasim spus s @beruska9 a @Lucie_Sx Akceptovat dite, ze je takove, jake je, i kdyz to neni znacka ideal. Zaroven ho ale ucit prekonavat prekazky.

@Svistice Dcerku neznám, ale pokud má takové úzkostlivé stavy tak bych na tom pracovala. Otázka je jestli se na ni nekřičí, nebyla něčeho svědkem. To nikdo tady neví. Co se děje v tak malé hlavičce. :nevim: Jen stačí, když se hodně něčeho lekne. Jako třeba štěkajícího psa a hned jsou to nepřátelé číslo 1. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
19.8.20 21:13
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
19.8.20 21:15

My to máme podobný, akorát, že v klučičím podání :lol: Z hodně věcí časem vyroste, školka ji ve spoustě věcech si myslím taky pomůže a hlavně zkoušet, ale netlačit. Náš malý má panickou hrůzu z bazénu. Dostat ho v létě do vody nepřicházelo v úvahu a letos po 8 letech se konečně odhodlal :lol: Dej te ji čas a prostě to berte jak to je :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42381
19.8.20 21:19

Určitě je to povahou, mám čtyři děti a každé je úplně jiné. Syn by se klidně přerazil, strach nemá z ničeho, od batolete mu chybí pud sebezáchovy. Děvčata různě, každá to má jinak, ale zodpovědně můžu říct, že ta, co se nejvíc bála v dětství, kolo, brusle, lyže…tak ja je na sebe nejvíc opatrná i v dospělosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí