Věnuji se synovi málo?

561
17.8.20 15:15

venujem sa synovi málo?

Moje dieťa bude mať v októbri 5 rokov. Keď bola karanténa, vyzerali dni tak, že najprv sme robili niečo podľa mňa, potom niečo podľa neho, potom som varila, niečo upratala, po obede to istí. Odkedy sa smie chodiť von, tiež sa mu venujem celé dni, s výnimkou asi desať minút dopoludnia, keď si prezerám správy na internete a asi hodinu popoludní, keď si musím pripraviť niečo do práce, prípadne spratať kuchyňu. Ked mu chystám nejaký program, dám mu na výber, že kam chce ísť, neurčujem to striktne ja. V rámci BA sme boli už tri razy v Bibiane, na tom ruskom kole pri Dujnaji - lebo to chcel, vo vyhliadkovom vláčiku - aj to chcel, na výlete loďou okruh Bratislavou, v Botnickej záhrade, atď, atď, atď… Takže celé dni sa mu venujem, vymýšľam mu aktivity, no moja matka má reči, že preto neposlúcha, lebo sa mu venujem málo!!! Skrátka odkedy vstaneme sa mu venujem celý deň, kým nejde večer spať, s výnimou desať minút dopoludnia, hodinu po obede a hodinu večer, ked je doma manžel. A nechávam mu na výber, že kam sa pôjde. Prečo moja matka hovorí, že sa mu mám venovať viac?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4100
17.8.20 15:18

Jezis to jsou takove kecy.. ty sama musis vedet, jestli se mu venujes dost, nebo ne. Matka s vami 24hod denne asi neni vid. Jestli ma matka s tvou vychovou problem, tak at k vam nechodi. Hotovo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37266
17.8.20 15:21

Kazdy to ma jinak. Ja se 5 letemu uz temer nevenuji, hrat si hraje radsi sam, s vyjimkou spolecenskych her, kdyz jdem ven, tak ho někde vypustim a sleduju z dalky jak si hraje s detma. Celkove je uplne samoobsluzny, maximálně teak prijde pokecat, koukne se mnou na film, zapoji se do prace doma (hlavne u vareni rad asistuje) a zas si jde po svem. Snazim se ucit samostatnosti i mladsiho, rocniho, mit neustale za zadkem i toho velkého, to uz by mi hrablo. Nehledě ze teda od 3 let je vetsinu skolniho roku ve skolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31009
17.8.20 15:28

Tak spíš bych řekla, že se mu věnujete moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
17.8.20 15:29

Tohle vymýšlení aktivit dětem, to mi hlava nebere.
Copak si dneska už děti neumí chvilku hrát samy? :think: Čtu to skoro všude…aby děti měly co dělat, aby se nenudily, aby se něčím zaměstnaly…
Mně někdy přijde, že se stáváte jejich otroky.
Kdy vaříš, žehlíš, uklízíš, nakupuješ? Kdy máš nějakou chvilku pro sebe? Úplně se bojím zeptat, jestli si někdy dáš třeba v klidu kafe s kamarádkou…
Za mě se mu věnuješ až moc, obdiv, že tohle se dá dlouhodobě vydržet :mrgreen:
Mně by houklo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10680
17.8.20 15:33

Takhle to zní, že se mu věnuješ až dost. Ale mám kolem sebe pár rodin, které s dětma pořád jezdí třeba do zábavných parků, různý herny, poutě, zoo…ale jde o tom, že vlastně děcko vypustí, rodiče si dají něco k jídlu a de facto nejsou spolu a rodiče žijí v tom, že tomu děcku dávají něco extra…jestli třeba to není myšleno tak, že si spolu máte víc číst, malovat, hrát spolu hry a tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
17.8.20 15:35
@autorka44 píše:
Moje dieťa bude mať v októbri 5 rokov. Keď bola karanténa, vyzerali dni tak, že najprv sme robili niečo podľa mňa, potom niečo podľa neho, potom som varila, niečo upratala, po obede to istí. Odkedy sa smie chodiť von, tiež sa mu venujem celé dni, s výnimkou asi desať minút dopoludnia, keď si prezerám správy na internete a asi hodinu popoludní, keď si musím pripraviť niečo do práce, prípadne spratať kuchyňu. Ked mu chystám nejaký program, dám mu na výber, že kam chce ísť, neurčujem to striktne ja. V rámci BA sme boli už tri razy v Bibiane, na tom ruskom kole pri Dujnaji - lebo to chcel, vo vyhliadkovom vláčiku - aj to chcel, na výlete loďou okruh Bratislavou, v Botnickej záhrade, atď, atď, atď… Takže celé dni sa mu venujem, vymýšľam mu aktivity, no moja matka má reči, že preto neposlúcha, lebo sa mu venujem málo!!! Skrátka odkedy vstaneme sa mu venujem celý deň, kým nejde večer spať, s výnimou desať minút dopoludnia, hodinu po obede a hodinu večer, ked je doma manžel. A nechávam mu na výber, že kam sa pôjde. Prečo moja matka hovorí, že sa mu mám venovať viac?

No, tak tohle není zrovna dobrý vzor pro dítě. Ale jestli chceš dítěti ukazovat, že jsi totálně přetížená a sotva odpočíváš, tak se za chvíli sesypeš. V autě se tomu říká brzda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.8.20 15:35

Jestli neposlouchá, tak asi nejsi moc důsledná.

Jinak si myslím, že se mu věnuješ extrémně moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
17.8.20 15:36

To sis půlku přisadila abyses tu dočetla, že jsi dobrá matka? Nebo je tohle šílenství pravda 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33165
17.8.20 15:38

@LydiaD Ono maloktere dite vydrzi dlouho samo a pak proste zlobi. :nevim:
Pokud nema sourozence, nemuze vybehnout ven se sousedovic detmi nebo nepodnikaji neco s kamaradkami, co maji deti, tak mit doma v byte nebo i v baraku jedno dite dyl jak tri dny je proste problem.

Edit: ted dkoukam, kdo je zakladatelka. Tam je problem ale uplne jinde.

Příspěvek upraven 17.08.20 v 15:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
17.8.20 15:38

A nemyslí to matka jinak? Že se mu málo věnujete, co se výchovy týká? Když píšeš, že se matce nelíbí, že neposlouchá? Samozřejmě do toho nevidím, nevím, jaký syn je, o tom nepíšeš. Ale vymýšlet imrvére zábavu pro pětileté dítě, to není taky není žádná výhra. Nepřijde jí třeba synek málo samostatný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3552
17.8.20 15:52

@autorka44 nečetla jsem to celé, stačila poslední věta - proč moje máma říká, že se synovi věnuji málo… Ona je s vámi 24/7 aby byla schopna zhodnotit, jak moc se věnuješ svému dítěti…? Pokud má nějaké pochybnosti, mile bych jí dítko o víkendu či jiný den předala a může se chvíli věnovat ona a ty získáš volno pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
17.8.20 15:54

Raz týzdenne jeden den je u nej, aby som aspon vtedy mohla robiť home office..asi nebudem chodievať na akcie s dieťaťom aj s nou, aby som zase nepočuvala tie jej reči…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
17.8.20 16:02
@Svistice píše:
@LydiaD Ono maloktere dite vydrzi dlouho samo a pak proste zlobi. :nevim:
Pokud nema sourozence, nemuze vybehnout ven se sousedovic detmi nebo nepodnikaji neco s kamaradkami, co maji deti, tak mit doma v byte nebo i v baraku jedno dite dyl jak tri dny je proste problem.

Edit: ted dkoukam, kdo je zakladatelka. Tam je problem ale uplne jinde.

Příspěvek upraven 17.08.20 v 15:40

Zakladatelka, „znama firma“? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
17.8.20 16:07
@Sigiseed píše:
No, tak tohle není zrovna dobrý vzor pro dítě. Ale jestli chceš dítěti ukazovat, že jsi totálně přetížená a sotva odpočíváš, tak se za chvíli sesypeš. V autě se tomu říká brzda…

ja už som aj presypaná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect