Moje dítě nechce jíst

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
30.5.25 08:14
@KKK85 píše: Více

Jako za 24 hodin opravdu okurka nakrájená na plátky/proužky nebude v kondici, jako když si jí zrovna nakrájíš, i kdybys měla boxík sebelepší. A netříkaná jablíčka na vzduchu zhnědnou během 2 minut. Ale tak pokud vím, že to dítěti vadí, tak mu tento typ svačiny nedávám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81056
30.5.25 08:20

Docela by mne zajímalo třeba jídelníček za neděli, kdy je děcko doma. Nebo sobotu, aby v tom prostě nebyla škola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
30.5.25 08:30
@Anonymní píše: Více

A proč mu to ovoce/zeleninu nezabalíš ještě do pytlíku, když to nebude přímo na vzduchu tak v tom pytlíku to vydrží ještě o trochu déle.
Moje dítě toho taky moc nesní. Ve škole na obědy vůbec nechodí a když jde do družiny, tak si bere do jídelny svoji svačinu z domova. Jediné co tak ve škole jí je ovoce, jogurt, suchá mléčná houska nebo suchý rohlík. Občas toust s kečupem. :roll: Kromě nezdravých jídel jako jsou sladkosti, pizza jí jen suché brambory, suché těstoviny a suchou rýži… :roll: Taky doufám, že z toho brzy vyroste. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9656
30.5.25 08:31

Box mají přepážkový. Od sebe nic navlhlé není. Jablka i do boxu balím do fólie. Nic hnědé není. Jinak dneska jsem jim dávala zas do sil. košíků na muffiny jahody do jednoho, kedlubny proužky do druhého. Úplně v pohodě. To teď furt, že máme už svoje jahody. Tak ty mají skoro každý den. Okurku jim dávám většinou teda rovnou do lepeňáku se šunkou. Když chtějí lepeňák (rohlík, máslo, šunka, zelenina). Nebo dáváme ovoce, zeleninu do těch formiček na muffiny. Cíleně jsem je v pepcu koupila, že je mají do svač. boxu. Oschlé to budou mít, když nechají otevřený box ležet na stole. V zavřeném nemá co, aby tam okoralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7691
30.5.25 08:46
@unuděná píše: Více

dcera si právě nestěžuje.. krájim okurku na kolečka, dávám i jablko a nikdy nic neříkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.25 08:48
@inkakřivák píše: Více

No to už mě právě děsí, protože je to čím dál tím horší. Už nevím, co zkusit za jídlo, aby to dítě jedlo. Už jsem asi vystřídala všechny možnosti.

• Citovat
  • Upravit
53190
30.5.25 08:49
@KKK85 píše: Více

Naše děti a tím taky nemají problém, ale jsou to bezproblémoví jedlíci. Fakt ale je, že když něco nestihnou sníst a přinesou domů, tak navzdory vzduchotěsným locknlock krabičkám ty okurky jsou lehce oschlé, jablíčka zahnědlá (speciálně ta domácí - v obchodech to mají nastříkané a někdy vydrží beze změny i 2 dny :lol: ). Prostě vzduchoprázdno tam není, tak to podléhá osychání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.5.25 08:51

Neplašíš zbytečně? Něco přece jíst musí, jinak by hubl. Napiš, co a v jakém množství ji v běžný víkendový den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5306
30.5.25 09:22

A je to něco co se ve zvyklostech změnilo, dřív dítě jedlo jak?
Co jíte o vikendech? Jak se stravujete jako rodina, jíte společně, pomáhá dítě při přípravě jídla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5306
30.5.25 09:28

Používám obyčejné krabičky, včera krájený salát a rajčata. Oschlé není nic.
Ve stejných krabičkách má syn do školy ovoce nebo zeleninu.
Pečivo balím do potravinové fólie, buchtu opět to téhle krabičky…
U dítěte zakladatelky je oschlé jídlo pouze výmluvou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81056
30.5.25 09:30

No fajn. A ten jídelníček za celý den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2004
30.5.25 09:34

Já mám syna 7,5 letého a vztah k jídlu neměl nikdy. Pro něj je to ztráta času. Hlad nemá nikdy, nikdy mi neřekne, že má hlad. Do školy dostává na svačinu croissant (a ten sní pouze s oreo náplní), brumíka a ovoce/zelenina. To vím, že sní. Ale celkově jinak pečivo odmítá, nedá si rohlík nebo chleba s čímkoli. Nechutná mu nutella, marmeláda, med na pečivu, nedá si to ani se salámem. Jogurty a sýry nejí vůbec. Nechutnají mu ani donuty, koláčky, koblížky. Ale když není croissant ani brumík doma, tak za celý den (je ve škole od 6:45 do 15:20) sní jen ovoce/zeleninu a oběd, jen pokud je dobrý. Polívky si nebere vůbec. O víkendech chci, aby snědl, co uvařím, ale často bývá jen na vývaru (jiné polévky nejí). Jinak porce má celkem malé a jsem ráda, když to sní. Pro příklad: kuřecí stehno (je malé) a dvě lžíce rýže, nebo miska těstovin s nějakou omáčkou. Ale podle toho vypadá, je skoro nejmenší a nejhubenější. Má zhruba 121 cm a váží 20 kg. Ale žádné problémy nemá, je dost akční, energie má na rozdávání, nevím z čeho ji bere :D A doktorka řekla, že ho prostě budeme sledovat, bo se pohybuje někde na spodní hranici percentilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.25 09:37
@unuděná píše: Více

Neplasim zbytečně. Přestává jíst i to málo. Ty porce, co sni o víkendu, jsou pidi a ještě už začínám nátlak. Jedl i občas svačiny. V pondělí měli výlet a neměli oběd. Do svačiny, která byla na celý den, dvakrát kousnute. Do pekárny jít nechce a vybrat si cokoliv. Něco o víkendu upeču, tak snad aspoň to bude jíst. Ale vůbec nevím, co uvařit. I kdyz se ptám, tak odpověď nedostanu. Neví.

• Citovat
  • Upravit
81056
30.5.25 09:38

Napiš co jí o víkendu doma a v jakém množství. Konkrétně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5306
30.5.25 09:40

A nemá nějaké psychické problémy, co škola, kamarádi, doma. Netrápí ho něco?
Nechybí mu třeba váš zájem o dítě samotné? Opravdový zájem, vyslechnout, má se komu svěřit, vymluvit se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí