Moje dítě nechce jíst

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.5.25 06:53

Moje dítě nechce jíst

Moje dítě 9 let skoro nejí. Obědy ve škole prý nejsou dobré. Svačiny mi nosí skoro celé zpátky domů. Když vařím doma, tak skoro nic nechce a sní minimální porci - to i 3lete dítě sní víc. K večeři nevím co vymyslet, protože sice říká, že má hlad, ale nic nechce. Občas se stane, že se naji. Ji občas ovoce, něco upeceneho. Když jednou něco sni, tak podruhé už to nechce. Už opravdu nevím co s tím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7253
30.5.25 06:57

Dcera ji na oběd taky minimálni porce…řekla bych že od těch tří let stále stejné, je jí taky 9 let. Snídá lipánka… ve škole pak svačinu ji dávám malou.. třeba vafli, pár jahod, sušenku. Nebo půlku rohlíku, zeleninu a sušenku.
Obědy ji doma.. to nemělo vůbec smysl ta škola.
Co snídá? Co dáváš na ty svačiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.5.25 07:03

Když říká, že má hlad, řekne taky, co by si dal? Jednou denně bych mu klidně dopřála, na co má chuť. A jinak pokud normálně prospívá, přibírá, nemáš podezření na šikanu ve stylu „jsi tlusťoch“, tak bych to neřešila. Některé děti jsou snad živé ze vzduchu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.25 07:06
@unuděná píše: Více

Neřekne. To je právě hrozný. Většinou ale říká, že má hlad, když má jit něco dělat. Chuť má maximálně na sladké. Tlusťoch není. Nemá z čeho. Žije skoro ze vzduchu. Je asi nejmenší ve třídě.

• Citovat
  • Upravit
53190
30.5.25 07:08
@Anonymní píše: Více

Tak na něj trochu zatlač, když má hlad, ať si prostě něco vybere, co pak sní? Ale jak říkám, pokud prospívá, nemarodí na týdenní bázi, nemá problémy s trávením nebo soustředěním, nechala bych ho být, možná se to v pubertě otočí a sežere i dveře od lednice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64921
30.5.25 07:09

Pokud moc neroste, tak bych se zkusila domluvit s doktorkou na běžný odběr a k tomu na celiakii. Pokud by bylo vsechno v pořádku, tak bych to zatim neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.25 07:10
@KKK85 píše: Více

Ovoce a zeleninu už je svačině nedávám, protože to často nesni. Takže to dávám doma a aspoň vidím, jestli něco sni nebo ne. Čerstvé je to lepší. U svačiny si stěžuje, že je to oschlé. Vystřídala jsem různé pečivo k svačinam, ale teď už nosí domu úplně všechno.

• Citovat
  • Upravit
53190
30.5.25 07:11

A kdyby si svačinu připravil sám? Bez toho, abys mu do toho zasahovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8804
30.5.25 07:15

Pokud nechce jíst, tak by sladké nedostal.
U všech a vždy chápu vybíravost. Ani já s ní nevyrostla a nevyrostu.
Ale aby nenašel nic, co by chtěl, co má rád. Klidně bych točila repertoár stejných jídel. Jedna bývalá kolegyně měla kluka, který točil pár stejných jídel na oběd/večeři. Jiné by nejedl. Změnilo se to kolem 14-15 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8804
30.5.25 07:24

Děcka mají krabičky sistema na svačiny. Nic oschlé nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
30.5.25 07:46

do čeho to dáváš že je to oschlé? Máme krabičku bbox a je skvělá, vše super čerstvé. Jedno od druhého nenavlhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.25 08:05
@KKK85 píše: Více

Mám krabičku Topgal. Mám to oddělené. Okurky jsou odpoledne oschlé, když to přinese domu. Jablko bylo tento týden opravdu hrozne - dítě to přineslo domu a bylo to na vyhození. Ale to bylo jablkem. Ale o to asi ani tak nejde. Jde o to, že to nesni. A já to pak nechci večer dojidat a vyhazovat taky ne.

• Citovat
  • Upravit
53190
30.5.25 08:07

Tak mu to nedávej, když stejně víš, že to nesní. Dej mu to, kde je šance, že si dá. Banán? Borůvky? Jahody? To úplně v pohodě vydrží. Jablko a okurka oschnout mohou i v krabičce a picky eater nad tím ohrne nos, to je jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.25 08:08
@Kelsey1 píše: Více

Tocila jsem pořád stejnou svačinu. Už ji nejí. Zkouším různé možnosti a nic.

• Citovat
  • Upravit
7253
30.5.25 08:11

no my v bboxu nemáme oschlé nic… ale to je fuk.
A kolik toho posnídá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko