Moje dítě nechce jíst

Napsat příspěvek
Velikost písma:
185
30.5.25 10:07

Jestli je to opravdu takto vážné nechutenství, domluvila bych se s pediatrem, pro začatek aspoň na odběr krve a zkusila nutridrink, jsou i pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9063
30.5.25 10:11
@Anonymní píše: Více

Víš určitě, že si na výletě něco nekoupil? Měli jsme včera výlet. Největší atrakce všech dětí vždy je, že si smí nakupovat. Od první svačiny pořád dotazy, kdy bude nakupování. Viděla jsem, kdo má svačinu. Ale byla tam v nabídce lákavá tortila, hromady sladkostí a všeho. Jak blechy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.25 10:28
@Kelsey1 píše: Více

Jojo, sladkost.

• Citovat
  • Upravit
53190
30.5.25 10:48

Proč nám nenapíšeš, co tedy přes den sní, třeba o tom víkendu, kdy jste spolu?
Trochu si začínám myslet, po posledním příspěvku se sladkostí na výletě, že ten kluk jí dost blafů, primárně sladké (sní ti to, co upečeš) a pak ofrňuje nos nad normálním jídlem. Nemají náhodou ve škole automaty nebo prostě možnost si něco koupit? Nechodí tam na sladkosti a pak nosí domů nesnědené svačiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80178
30.5.25 11:04

@unuděná taky si to tak říkám. Známá si takto stěžovala na děti, jak nejí. Pak jsme spolu byly na výletě a ta děcka neustále tahala sladkosti. A pak oběd nic, večeře nic a ona nešťastná.
Problém je, že tohle žádná matka nepřipustí jako možnost. Ta známá taky ne, pořád jen - vždyť nic neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7475
30.5.25 11:09

@unuděná taky si to myslím… a ještě už bude nakonec kluk i mít nadváhu… ale nic nejí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.5.25 11:09
@inkakřivák píše: Více

Ono se to těžko připouští no.. My jsme zrovna nedávno na oslavě zažili něco podobného s dcerou. Nějak jsme neřešili, co kde uzobává a pak vůbec nechtěla večeři. Už jsem si říkala, jestli není nemocná nebo co se děje, protože normálně se na jídlo vrhá, a pak jsme zjistili, že postupně ze stolu krom dortíku uzobávala bonbony (starostlivá prababička přivezla 10 pytlíků a nasypala to dobrotivě dětem do misky), brambůrky, párky v těstíčku a zalejvala to Fantou :roll: Ale vlastně taky „nic nejedla“, protože já to neviděla a večeři nechtěla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.25 11:31

K snídani něco upeceneho sladkého nebo třeba vajíčka (to záleží, co se ten den dělá). Někdy rohlík s máslem (to už dlouho neprošlo), s medem nebo s marmeládou. K obědu polévku nemusím ani nalévat - zkoušela jsem různé. Už neji ani ty oblíbené. Druhé jídlo nechce nic - žádné maso, max. kureci. Nechce už ani řízek. Sní jeden brambor a konec. Porype se v tom. Pije taky málo. To bývalo v pohodě. Občas si dá mléko a nějaké ovoce. Ale málo. Zeleninu už nechce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.25 11:33
@unuděná píše: Více

Jsem v práci. Nemají ve škole nic. Musí sníst oběd a svačinu, jinak je o hladu. Jde sportovat odpoledne a nechce se najíst, že nemá hlad.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.25 11:34
@KKK85 píše: Více

Ne, opravdu nemá nadváhu. Ale vychrtlé zatím ještě není.

• Citovat
  • Upravit
53190
30.5.25 11:47

Tak pokud sní k snídani vajíčka, někdy rohlík, trochu kuřecího k obědu, brambor, odpoledne mléko a ovoce, tak se mi to nezdá jako průšvih :nevim: Prostě se oprosti od toho, že by měl jíst pestře a vyváženě a dělej mu to, co má rád. Chutnají mu vejce? Super, klidně je může mít i k večeři? Nechce zeleninu? Ok, ale banán si dá, tak proč ne? Nechce maso krok kuřecího, vař mu kuřecí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.5.25 11:50

No on je to trochu začarovaný kruh. Já když se nenasnídám a ten hlad tak nějak „přejdu“, už je mi pak šoufl a hlad taky nemám :nevim: Chtělo by to trvat na tom, aby alespoň něco maličkého snědl jak ráno, tak ve škole k svačině a vybral si něco z oběda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.5.25 11:52

V devíti letech, navíc pokud sportuje, už by měl moc dobře vědět, že jeho tělo bez adekvátní výživy fungovat nebude. Mluvila jsi s ním o tomhle tématu otevřeně? Zjistila jsi, proč nejí? Nemá pocit hladu, je mu po jídle špatně, zdržuje ho to od nějaké činnosti, někdo se mu smál, že má pupík? Tohle je potřeba zjistit a podle toho taky řešit, co dál. Zda to skutečně není na komplexnější vyšetření u lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80178
30.5.25 11:55

Znovu - vypiš, co jedl CELÝ DEN o víkendu. V neděli třeba. Nebo to jsi také v práci a on ve škole? Přestávám ti věřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.25 12:00
@unuděná píše: Více

Já nemluvím o jednom dnu nebo týdnu, ale je to dlouhodobě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko