Moje dítě občas plácne druhé

15.3.23 12:54

Moje dítě občas plácne druhé

Ahoj maminky. Ráda bych, aby se vyjádřili prosím maminky, které mají zkušenost. Tohle téma jsem už otevřela na jiném webu a dostala jsme za to docela poj*eb :( Což mě celkem mrzí, protože ani mě tohle není příjemné. Syn má 2 roky. Občas se stane, že nějaké dítko plácne. Nemluví, řekne takové ty základy : máma, táta, ty, háji, Pú, pár zkuku zvířat… Nedělá to podle mě schválně, udělá to když je veselý, hraje si. Zkouším vysvětlovat, občas dostane na zadek nebo po ruce, asi to není dobře, ale nevím co jinak dělat. Sama jsem z toho špatná. Občas to obrecim, jelikož nedávno se nám stala příhoda v obchodě, kde malý stal s přítelem i pokladny vedle mě a k nám přistoupila rodina s holčičkou, asi, stejně starou a maly ji placnul. Okamžitě jsme ho vzali, řekli mu, že se to nedělá, že to bolí a rodičům se omluvili. Táta tě holčičky na nás vyjel, jestli jsme normální a že to určitě neudělal poprvé. Maminka byla v pohodě, dítko naštěstí taky. Prodavačka se nás trochu zastala a říkala, že je ještě malý, nerozumí tomu. Já vím, že to malý občas udělá, tak jsem mu furt za zadkem, ale v tom obchodě se to stalo tak nějak rychle, že jsme tomu nestihli zabránit. Syn je hodný, má rád děti, dává jim pusu. Snažím se když tohle udělá aby se dítěti omluvil formou pohlazení. Ne vždy to jde. Některé maminky mají pocit, že j mám agresivní dítě, že bych vlastně s ním nikam ani neměla chodit atd. Strašně mě to mrzí, chápu taky ty rodiče, ale myslím si, že ty děti z toho ještě opravdu nemají rozum a jako ani já z toho plácání nemám radost, jak si asi některé maminky myslí. Některé jsou v pohodě, omluvím se a ony to berou, ale některé by mě nejraději sežraly. Díky za pochopení a za slušnou komunikaci bez urážek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24732
15.3.23 12:57

Je to jeho způsob komunikace, který s rozvojem řeči nejspíš přejde. A jak má pochopit, že se to nedělá, když ho sami bijete? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36007
15.3.23 13:02

Nás malej dělal něco podobnýho, ale většinou jen nám když jsme mu nechtěli něco dovolit. Oni to zkouší.
Snažte se tomu zabránit že chytnete ruce a vysvětlovat, vysvětlovat a vysvětlovat.
Teď už z toho celkem vyrostl, ale i tak to někdy zkouší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.23 13:04

Boha jeho plácnutí po ruce neznamená seřezat tyčí do bezvědomí :zed:. Tohle fakt číst nepotrebuje.

Souhlasím s tím, že to způsob komunikace.
A ano, vymyslet jiný způsob než plácnutí by byl asi vhodnější.
Nemyslím si ale že kvůli jednomu plácnutí kamkoliv se musí z rodičů dělat tyrani, držitele a špatně osoby.
Nebo on někdo z vás viděl jakou silou dostal?

• Citovat
  • Upravit
4108
15.3.23 13:08
@Anonymní píše:
Boha jeho plácnutí po ruce neznamená seřezat tyčí do bezvědomí :zed:. Tohle fakt číst nepotrebuje.Souhlasím s tím, že to způsob komunikace.
Nemyslím si ale že kvůli jednomu plácnutí kamkoliv se musí z rodičů dělat tyrani, držitele a špatně osoby.

Tak se k tomu placani aspoň priznej veřejně, když to je tak v pořádku. Tu holčičku to dítě nejspíš také nezbilo tyčí do bezvědomí. Proč maminka plácat může a dítě ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35895
15.3.23 13:09
@Anonymní píše:
Boha jeho plácnutí po ruce neznamená seřezat tyčí do bezvědomí :zed:. Tohle fakt číst nepotrebuje.Souhlasím s tím, že to způsob komunikace.

Jde o to, že ona mu něco zakazuje, ale dělá v podstatě to samé :nevim: jak to to dítě asi pak má chápat? Jemu se něco nelíbí, plácne holčičku. A pak přijde máma a flakne mu taky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10899
15.3.23 13:14
@Anonymní píše:

Nepochopila jsi co se ti tady snazi rict. Jde o to, ze placne on, placnes ty. Jak ma poznat, ze placani neni spravne, kdyz to delaji i rodice. On v hlavicce nepobere, ze rodice placat muzou a deti ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
15.3.23 13:24

Mě přijde, že děti jsou prostě opičky. Někde to viděl a dělá to. Takže tím, že mu sice občas, ale dáš přes ruce nebo přes zadek, tak v něm to chování jen umocňuješ.
Dceru jsem plácla přes ruku jednou, kdy mi ujely nervy po miliontém vysvětlování, že se to nedělá a je to nebezpečný. Od té doby občas zkouší plácnout mě (ne ostatní děti), když se jí něco nelíbí, ale už reaguji, že jí chytnu ruce a buď začne hladit, když řeknu malá a nebo když to nepomůže, tak ji nechám vyvztekat.
Přijde mi, že to trochu i k vývoji patří. Teď se zase snaží i mimo jiné bouchat věcma a tak prostě vysvětluju, že se to nedělá a nezbývá než to období přečkat.
Stejně si myslím, že nechce zlobit, ale jen zkouší, co ty věci dokážou a jaká bude reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.23 13:24

@lucad77 víš co, já nevím vlastně jak se zachovat. Někdo ti řekne dej mu po ruce ať ví, že se to nedělá a někdo ti radi, že s ním máš mluvit. Možná každé dítě potřebuje něco jiného, nevím. Neříká., že to je správně, asi není. Zkusíme to řešit vysvětlením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.23 13:27

@Paní.Norrisová ahoj, na to si už dávám pozor. Já ho plácat nechci samozřejmě. Občas to člověku hold ujede. Syn od kamarádky ji taky bije, ale jen ji když ke nespokojený. Nedávno ji ještě i kousl. Snad to brzy u nás přejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.23 13:30

@JancaS84 děkuji za radu. Asi to bude chvíli trvat, ale snad ho to brzy přejde. Lektorka ze cvičení pro deti kde chodíme říkala, že je to takový jeho způsob komunikace, že on ještě neví, že to je špatně. Pro mě to taky není příjemný, stát mu furt za zadkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
15.3.23 13:35

Syn to taky delal, já s nim v to tomhle věku ani moc nechodila mezi deti, on to nedělal schválně, aby byl takový divoký a kolikrát v zápalu hry běžel a do někoho vrazil. Vyrostl z toho, ve školce už pak byl jeden z nejhodnejsich :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
15.3.23 13:36
@Rohlikova90 píše:
@Paní.Norrisová ahoj, na to si už dávám pozor. Já ho plácat nechci samozřejmě. Občas to člověku hold ujede. Syn od kamarádky ji taky bije, ale jen ji když ke nespokojený. Nedávno ji ještě i kousl. Snad to brzy u nás přejde

Dcera kouše, když je rozdováděná a přestává se jí líbit, že jí držím. Tak jí nastavím vlastní ruku, ať si kouše sebe a ví, že to bolí.
Každé dítě je jiné a platí na něj něco jiného, no. Chce to tady vydržet a mít trpělivost. S tím občas dost bojuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.23 13:38

@Paní.Norrisová s trpělivosti také bojují, bohužel. Snad se brzy naučí mluvit a přestane to dělat. Já jsem z toho taky taková špatná. Není to příjemné ani nám a chápu i druhou stranu samozřejmě. Jen to občas jde říct i normálně a ne hned někoho urážet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
15.3.23 13:39
@Anonymní píše:

hele, ale to bití dětí, které má v budoucnu následky, není jen „seřezat tyčí do bezvědomí“, a když to tak není, tak vlastně o nic nejde…to jen tak na okraj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí