Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@admin píše:
Uživatelka se nevyjadřuje nijak hrubě, vysvětluje svůj názor a mám pochopení pro anonymitu
Dle mého názoru by odtajnění vedlo ke zbytečnému lynči za jiný názor - a k tomu bych jako admin nerada přispěla
Hezký večer,
Viki
Milá Viki – vy z pozice admina máte dbát v první řadě na to, aby jasně stanovená pravidla byla respektována všemi. Nikoli aby si každý dělal, co chce a spoléhal na to, že některá z adminek bude zrovna mít stejný osobní názor!
Vaše chování mi připomíná situaci z minulosti, kdy nejmenovaná uživatelka napsala do diskuse absolutní faktický nesmysl a protože usoudila, že by se tím znemožnila, požádala admina o editaci příspěvku… čímž samozřejmě zcela změnila smysl diskuse. Následně (po oprávněné a pochopitelné smršti, která se snesla) naštěstí některá z vašich kolegyní tento přehmat napravila, to ovšem na neprofesionalitě původního zásahu nic nemění.
Vaše vyjádření a ne/zákrok v této diskusi jsou úplně stejně neprofesionální - a i když ze své pozice na ně máte právo (nebo spíše “moc”), měla byste se za ně stydět.
A já bych zde ráda požádala - nechtějte po svých dětech, aby se omlouvaly hlazením. Na cizí lidi se nesahá… nebo se alespoň dopředu zeptejte, jestli o kontakt stojí. Rozhodovat by měl ten, na koho je saháno, ne ten, kdo sahá.
Myslím, že ve věku, kdy dítě ještě tuto komunikaci nezvládá, úplně stačí slovní omluva rodiče směrem k poškozenému dítěti, jako vzor tomu svému do budoucna…
Nevím, proč by uhozené dítě mělo stát a čekat, jestli ho teď tedy agresor pohladí, nebo co bude…
@Payiinka díky za názor. Rozhodně nemám doma agresora! A v danou chvíli mi to prislo jako,, milé gesto,, omluvit se a jako omluvu prostě pohladit, ale ok, asi to může být někomu nepříjemné. Mějte se
@Rohlikova90 já jsem nepsala o agresorovi jako o vašem dítěti přímo, chtěla jsem jen rozlišit strany v dané situaci (dejme tomu tedy útočník x oběť
)
O vás (a už v žádném případě o vašem dítěti) si nic špatného nemyslím a vyznít to tak nemělo ![]()
@Payiinka v pořádku, já se omlouvám☺️ Jsem ráda za váš názor, takhle jsem nad tím ani nepřemýšlela. Ono je to taková citlivá situace a já úplně nevěděla, jak se zachovat no. Snad to prcka brzy přejde