Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Někde jsem četla, že zdravé batole sní za svůj batolecí život kyblíček písku. To je samozřejmě přehnané… ale když si vzpomenu, co všechno sežrala moje děcka venku
Písek, trávu, nějakýho brouka, jedno ochutnalo i vajgla, druhému jsem věčně lovila z papuly kamínky… Obě se zdárně dožily puberty a i nadále prospívají. Jen ten písek už nežerou.
Takže neplaš, je to normální.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, doufám, že mě uklidníte.
Dneska jsme byli se synem 2 roky 8 měsíců na písku a on si dal najednou písek do pusy. Něco jsem vyndala, ale trošku určitě spolknul. Dala jsem mu pak napít. Je to pískoviště na oploceném hřišti, ale v noci ho nikdo nezakryl a zapršelo na něj.
Co myslíte, jak moc mám plašit? Naše doktorka má dovolenou.
Když si vzpomenu co jsem všechno cpala do pusy, když jsem byla malá
klid, přežije to
Muj syn před chvíli oliznul několikrát nákupní košík ve kterém seděl..🤷♀️
Díky ![]()
Já už si vygooglila toxoplazmózu a škrkavky, takže jsem v panice.
@Anonymní píše:
Dneska jsme byli se synem 2 roky 8 měsíců na písku a on si dal najednou písek do pusy. Něco jsem vyndala, ale trošku určitě spolknul. Dala jsem mu pak napít. Je to pískoviště na oploceném hřišti, ale v noci ho nikdo nezakryl a zapršelo na něj.
Hned na pohotovost! A během cesty bych ještě žhavila toxikologickou linku.
Jako fakt ![]()
@Šmoulice píše:
Hned na pohotovost! A během cesty bych ještě žhavila toxikologickou linku.
Jako fakt
Já jsem ten typ, že bych i poslechla…
Na nějakém hřišti někdo překrývá písek když prší?
z toho bych fakt vědu nedělala. Oni aspoň pak ví, že to nic moc nechutná
koho dítě asi neochutnalo písek, hlínu nebo cokoliv, stačí když dítěti das cestou domů něco k jídlu do ruky a je to úplně jedno, stejně si něco z venku strčí do pusy i tak
Příspěvek upraven 07.06.23 v 18:54
@pikola Na tomhle hřišti je plachta, kterou by měl ten, kdo zamyká, zakrýt ten písek. ![]()
@Anonymní píše:
@pikola Na tomhle hřišti je plachta, kterou by měl ten, kdo zamyká, zakrýt ten písek.
Tak to máte nějaký nóbl hřiště. U nás je prostě písek na celým hřišti kde se běhá a klacky a listí když tam jsou stromy ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem ten typ, že bych i poslechla…
A to počkej až ochutná ho.vno, nebo vajgl ![]()
@Anonymní píše:
Jestli už má v sobě písek a vodu, držel bych ho nějaký čas dál od cementu
Jinak asi nic moc nehrozí, protože to by už dávno vymírala polovina dětí ![]()
@Anonymní píše:
Vetsina deti ochutna i sni veci, ktere k jidlu nejsou. Klid. Co by mela vase doktorka s tou informaci podle tebe udelat?