Moje levná cesta
- Fotoalbum (502)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Michelle_M píše: Více
Neplač drahá, taky mám po rodičích houno
a jsem chudá jak kostelní 🐭, ale jsem spokojená a dá se říct šťastná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevidím problém, když je možnost a dětem se koupí bydlení, základ pro založení bydlení nebo se jim přispěje na základ nebo splácení té hypotéky nebo se dá nějaká pomoc. Peníze si člověk do hrobu nevezme. Pokud je chce rodina investovat do dětí. Když je ta možnost, tak proč ne? Bohužel každý stejnou možnost nemá. To bylo vždy. Vždy byl rozdíl v možnostech. Vždy bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hera01 píše: Více
Rodiče zemřeli v mladém věku žalem, protože měli špatné rodinné vztahy
Existují prarodiče. Taky bydlíme v domě po babičce, hodně přestavěném. Naše děti taky zdědí domy po babičkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ambruše píše: Více
Tak u nás naštěstí prarodiče neumírají mladí
takže ty nemovitosti po nich zdědí spíš jejich pravnoučata ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Že existují různé sociální bubliny. Obvykle se člověk drží té své. Vždyť to je jasné. Asi těžko někdo movitý bude mít přátele mezi bezdomovci a obráceně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey1 píše: Více
Ono je spíš zvláštní, že v diskuzi o šetření převažují ty co mají několik nemovitostí a jsou z té bohaté bubliny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co jako? Protože rodina má příjmy a nemovitosti, tak nešetří?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, i rodiny s vyššími příjmy šetří, ale tak nějak „jinak“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj táta umřel, když začal Covid v 69 letech, věř mi že raději bych byla, aby byl mezi námi než abych po něm zdědila pozemky. Mne bylo 47 let, takže žádná dorostenka.
Příspěvek upraven 03.10.26 v 13:22
- Citovat
- Upravit
Tak ono je to spíš naopak. Šetřili, tak mají nemovitosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hera01 píše: VíceŽe jo, třeba zakladatelka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A? Tak z toho udělejte uzavřenou a pozvěte si tam jen vyvolené, jak souvisí to, že máme nemovitosti tak že nemusí člověk šetřit?
My třeba se na jídle neodbýváme a nešetříme, to neznamená ze nešetříme na něčem jiném, proto mě zajímá jak se dá ušetřit na jídle, jen nechápu soupisky těch potravin, to mi hlava nebere k čemu to je…
- Citovat
- Upravit
@ambruše píše: Více
Však to píšu, že i vysoko příjmové rodiny umí šetřit, něco si odříct. My jsme taky na téhle straně. Nerozhazujeme, umíme šetřit, tak jsme mohli nakupit stavební pozemky, třeba jako tu startovní injekci pro děti. K tomu mít vlastní nové bydlení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit