Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, co používáte na nehty??
já vždycky mám chvíli dlouhý krásný nehty a z toho víc jak půl roku je mám šílený…
třepí se mě, nerostou, a jak se mi třepí, tak mi na konci vytvoří takovou bublinku, a když pod ni zajedu druhým nehtem, tak se mi nehet sloupne a zůstane jen taková ta tenká část a musím je ostříhat. Je to děsný, už nevím co s nimi mám dělat. Nevíte co pomáhá? ![]()
Já tohle mám vždy po zimě. Mívala jsem to na dvou nehtech, tohle jaro je bonusová novinka - mám to na 5 nehtech
Nejhorší je, že tohle musí odrůst, což je na týdny a vypadá to hnusně - já mám tedy to třepení a odlamování vrchní vrstvy.
Koupila jsem si DonnaNails, teď to beru už třetí týden, trošku vidím zlepšení, ale otázka je, jestli by to neodrůstalo a nelepšilo se i samo. Mažu různými olejíčky, ale u sebe vidím jako zásadní tu výživu zevnitř. Ráda se ale nechám inspirovat, třeba někdo poradí nějaký zázrak.
No právě, ty nehty vypadají jako okousané a já mám ráda výrazný laky, ale to si na ty moje paličky ani dát nemůžu
jediný pěkný nehty mám na malíčkách ![]()
@shagga1 píše:
No právě, ty nehty vypadají jako okousané a já mám ráda výrazný laky, ale to si na ty moje paličky ani dát nemůžujediný pěkný nehty mám na malíčkách
Mně se naopak líbí výrazné barvy na kratších nehtech. Ovšem tím nemyslím ty oškubáky do masa, který mám teď
. Navíc jak se třepí, tak on ten lak rychle oprýská. No moc Ti rozumím ![]()
Tak pokud máš svoje nehty pěkné, co skočit k nehtařce a nechat si je potáhnout gelovým lakem a zapéct? Já mám svoje nehty už konečně zase krásně dlouhé, ale jako malá jsem si je kousala, takže trpím na strašnou lámavost, tudíž jednou za 3 týdny skočím nechat potáhnout gelem - klidně jen průhledným a doma už si lakuju podle sebe
nemít ten gel, tak taky vypadám, jak kdybych si nehty okousala, protože jsem si v dětství to lůžko úplně oddělala, různé kůry na to mi už nepomohly.. ![]()
Mně vždycky říkali, že se nehty loupou, když je málo železa a kyseliny listové.. a nejspíš ještě nějaké vitamíny, snad béčko
je fakt, že když jsem měla málo železa, tak se mi přesně takhle ta vrchní vrstva loupala a i se mi dělaly takovéty záděrky na kůži kolem nehtů, teď nedávno se mi prozměnu jakoby ztenčily a zkroutily, asi po špatném odlakovači
myslím, že se doporučují ty všeobecně zdravé věci, jako oříšky, zelenina, ovoce.. ![]()
Zkus si v lekarne koupiz biosil plus, stoji asi 50 kc, takze zadny predrazeny vitaminy. Ber mesic tobolku rano a vecer a uvidis, mne to vzdycky zabere i na vlasy
@Kattynka000 píše:
Tak pokud máš svoje nehty pěkné, co skočit k nehtařce a nechat si je potáhnout gelovým lakem a zapéct? Já mám svoje nehty už konečně zase krásně dlouhé, ale jako malá jsem si je kousala, takže trpím na strašnou lámavost, tudíž jednou za 3 týdny skočím nechat potáhnout gelem - klidně jen průhledným a doma už si lakuju podle sebenemít ten gel, tak taky vypadám, jak kdybych si nehty okousala, protože jsem si v dětství to lůžko úplně oddělala, různé kůry na to mi už nepomohly..
jo sem taky zkoušela, ale ty moje nehty jako by mi dělaly naschvály,
tři dny byly krásný a pak se vrchní vrstva nehtů sloupla i s gelem
@sinapis.alba píše:
Mně vždycky říkali, že se nehty loupou, když je málo železa a kyseliny listové.. a nejspíš ještě nějaké vitamíny, snad béčkoje fakt, že když jsem měla málo železa, tak se mi přesně takhle ta vrchní vrstva loupala a i se mi dělaly takovéty záděrky na kůži kolem nehtů, teď nedávno se mi prozměnu jakoby ztenčily a zkroutily, asi po špatném odlakovači
myslím, že se doporučují ty všeobecně zdravé věci, jako oříšky, zelenina, ovoce..
o tom béčku jsem slyšela taky ![]()
@shagga1 Tak to bych vazne zkusila treba ten biosil, jak pise anivbl, taky jsem brala, ale na vlasy a pravda ze pomohl. Popr zkusit vymenit nehtarku, pokud nema na vyber i jine gely, me tohle delaly nehty, kdyz na me pouzila nejakej s prominutím sh*t pro „suche nehty“ od vietnamcu, pritom mam nehty prave „mastnejsi“.. Nepracujes treba nekde, kde se ti casto strida teplota? Vim, ze mi takto nehty zlobily i kdyz jsem delala v obchode, doplnovat zbozi do mrazaku a bylo mi jasne, ze nehty nepreziji..
Popr celkove doplnit vitaminy
Nehty zkus jen zapilovat, nalakovat nejakym vitaminovym lakem pro zpevneni a treba to pomuze ![]()
Možná taky používáš nekvalitní laky a odlakovač.
A hodně myješ nádobí (a vůbec uklízíš bez rukavic). To jsem si odvodila já, dělá se mi to jen na pravé ruce.
Výživa zevnitř pomůže.
Zkusím si koupit ten biosil, děkuji za radu
, no teploty se mi v práci moc nestřídají dělám u pc, akorát můžu pořád sledovat ty nehty
nehty si lakuji jednou týdně a používám laky z DM Rimmel ![]()
Trpím na nedostatek hořčíku a přesně podle nehtů poznám, kdy mám skočit pro nové rozpustné tabletky ![]()
Zkusila bych jídla bohatá na vit. B, železo, vápník a hořčík. Nebo ten Biosil. Držím palce, ať je to brzo ok, vím, jak to dokáže potrápit ![]()
Taky trpim na tohle odlupovani nehtu. nesnasim to, mam tak osklive nehty-palicky
jedla jsem biosil i becko, nikdy mi nic nepomohlo. několik let jsem mela umele nehty, to byla krasa, tak pekne ruce, nestyděla jsem se je ukazovat
ale ted na materske na to není cas, peníze, nejsem moc mezi lidmi, tak na to kaslu. az se vratim do práce, pujdu zase do gelovek.
Taky mám tak otřesné nehty, tak sije nechávám potahovat gelem jen na delku svych nehtu (nemám ráda vyloženě dlouhé) a je to super.ta ruka vypada uplně jinak, krásně,… ![]()