Moje OCD

Anonymní
1.6.23 00:35

Moje OCD

Lecim se jiz 10 let. Zacalo to po porodu, kdy jsem nemohla jit ani s kocarkem ven, protoze jsem se bala, ze ji treba vyklopim do reky. Hrozny uzkosti. Ty uz jsem mela ale i v tehotenstvi, kdy jsem videla dokument o havarovani letadla. Celou noc jsem nespala, bala jsem se aby se nam to nestalo. Pritel mi tenkrat musel slibit, ze nikdy nepoletime. Sileny obdobi. Na terapie chodim, KBT mam za sebou. Ja mam blbe to, ze se vse odehrava jen v me hlave. Nemam kompulze. Jsem po rozvodu uz 3 roky a moje hlava si udelala ted OCD z meho vztahu. Hrozne vsechno resim. Treba se o necem dohadujeme, ja se hodim do depky a celou dobu resim proc to rekl, jestli je to manipulator, jestli mam toxicky vztah apod. Drzi me to neskutecne dlouho, porad hledam ujisteni v tom, ze je to ten spravny vztah, a kdyz prijde neco takoveho tak jsem v hrozny depce. Potom na neho nakrocim, vyctu mu vse spatne. On mi to vysvetli, me se ulevi a je zase na chvili klid. Ale proste to moje ujisteni jestli delam dobre, jestli se s nim nemam rozejit apod. Pritom ja kolikrat mu nemam ani co rict, vse se odehrava v me hlave. Ja si pak uz prijdu jako blazen, protoze nevim cemu mam verit. Asi se domluvim s lekarkou na zvyseni leku, protoze posledni dobou mam problemy byt v realite, jak jsem tou uzkosti a depkou uplne zavalena. Pritom tam jeste trochu toho racionalniho mysleni mam a neco v zadu mi rika, ze je to proste cely spatne, ze to neni tak blbe jak ja si to porad myslim. Takhle se to zhorsilo po rozvodu, kdy se k me OCD pridala i deprese. V takovych chvilich nevim jak se ukotvit abych byla schopna se trochu uklidnit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43032
1.6.23 05:59

Pravdepodobne zijes se svatym clovekem. Ve chvilich, kdy ho zrovna nebudes podezirat z manipulatorstvi, mu nezapomen podekovat, ze to dava. Jinak ti drzim palce, aby ti bylo brzy lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.23 06:17

@Pudloslava na stesti se mi to honi jen v hlave. Ale jasne ze se to na me nalade podepisuje. A jako ano, ma velikou trpelivost. Diky, me se hreba ted dost ulevilo, co sem to napsala a uvedomila si to, o co jde.

• Citovat
  • Upravit
9918
1.6.23 07:03

Asi bych zmenila terapie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.23 07:25

@Jana525 uz na tom pracuju. Klasicka terapie pro me neni, protoze tam prave pitvame ty moje problemy, jenze tim posiluji moji obsesi. Jenze mi to doslo az ted :zed:

• Citovat
  • Upravit
9918
1.6.23 08:18
@Anonymní píše:
@Jana525 uz na tom pracuju. Klasicka terapie pro me neni, protoze tam prave pitvame ty moje problemy, jenze tim posiluji moji obsesi. Jenze mi to doslo az ted :zed:

Resite jen pritomne problemy a nebo chodite i do minulosti, napriklad az do detstvi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.23 18:33

@Jana525 to uz mam za sebou. Dost jsem si poresila vztah s matkou. Ted resim vetsinou ty aktualni problemy co me trapi. Jenze to pro me znamena se v tom jeste vic strourat a zpusobovat si uzkost.

• Citovat
  • Upravit
9918
3.6.23 19:25
@Anonymní píše:
@Jana525 to uz mam za sebou. Dost jsem si poresila vztah s matkou. Ted resim vetsinou ty aktualni problemy co me trapi. Jenze to pro me znamena se v tom jeste vic strourat a zpusobovat si uzkost.

Otazkou je, jestli ty tvoje soucasne problemy s partnerem jsou skutecne pouze tvoje obscese a nebo zdali je to tvoje intuice, ktera te upozornuje, ze je neco spatne a tim, ze ty treba nemas silu to resit, tak pak z toho mas uzkosti. Oboji je totiz mozne a oboji lze resit.

Dostavas na terapii zpetnou vazbu na ty situace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.23 16:44

@Jana525 take jsem nad tim premyslela, a na terapii to resim. Urcite jsem nekdy v pravu co se tyce pritele. Akorat ze podobne veci se mi deli jeste davno pred pritelem. Jsem na urcite veci az moc precitlivela a podle toho jednam. Moje hlava me dokaze dostat do hrozne uzkosti. S terapeutem mam pocit, ze stojim na miste. Stale resime dokola ty me problemy, vim kde se berou ale to je vse. Ted jsem si nasla novou co dela i KBT, tak zkusim tento smer, jestli mi to neco vic da.

• Citovat
  • Upravit
9918
6.6.23 08:11
@Anonymní píše:
@Jana525 take jsem nad tim premyslela, a na terapii to resim. Urcite jsem nekdy v pravu co se tyce pritele. Akorat ze podobne veci se mi deli jeste davno pred pritelem. Jsem na urcite veci az moc precitlivela a podle toho jednam. Moje hlava me dokaze dostat do hrozne uzkosti. S terapeutem mam pocit, ze stojim na miste. Stale resime dokola ty me problemy, vim kde se berou ale to je vse. Ted jsem si nasla novou co dela i KBT, tak zkusim tento smer, jestli mi to neco vic da.

Vysoka citlivost je ohromny dar, jen se s tim musis naucit pracovat a zit, neni to jednoduche, ale stoji to za to, tvuj zivot pak muze byt naprosto fantasticky.

Nejdriv se potrebujes dostat do vlastni sily a sama k sobe, aby jsi dokazala verit sama sobe, svoji intuici a nebala se zit a byt sama zodpovedna za svuj zivot.
KBT urcite lepsi v tomhle smeru. S terapeutem by jsi nikdy nemela mit pocit, ze stojis na miste, ale zase na sebe nesmis mit prehnane naroky a nekdy ale terapeut vi veci, ktere si stale odmitame priznat a pak ani on nema silu nam pomoci. On za nas nemuze vse udelat, je to jenom pruvodce a pomocnik.

Proto uplne zasadni je, aby jsi se dostala do te svoji vnitrni sily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.23 11:31

@Jana525 ja to jako dar zatim nevidim. Dost mi to nici zivot. Ale asi je spatne porad proti tomu bojovat. Terapeut mi daval na jevo, ze neni spatne takhle premyslet, vseho si vsimat. Ja to zatim vidim jako neco co chci odstranit. Zatim nemam tucha jak se naucit s tim zit. Dekuji za tvoje reakce.

• Citovat
  • Upravit
9918
6.6.23 12:17
@Anonymní píše:
@Jana525 ja to jako dar zatim nevidim. Dost mi to nici zivot. Ale asi je spatne porad proti tomu bojovat. Terapeut mi daval na jevo, ze neni spatne takhle premyslet, vseho si vsimat. Ja to zatim vidim jako neco co chci odstranit. Zatim nemam tucha jak se naucit s tim zit. Dekuji za tvoje reakce.

To je strasne spatne, protoze Ty vlastne bojujes proti sobe a proti svoji prirozenosti. A jak s Tim zit, uz o tom vysla spousta knizek. Takze googluj, cti a pomuze ti to pochopit Sama sebe, naucit se pracovat SE svoji citlivosti, s emocema a zit opravdu pekny zivot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
12.8.25 10:32

Strach z rakoviny slinivky

Ahoj, je tu někdo, kdo by mě dokázal trochu uklidnit? Mám následující potíže, které trvají asi od začátku prázdnin. Při běhání mě začalo bolet břicho v oblasti žaludku. Potom se bolesti začaly objevovat i nezávisle na sportu. Někdy před jídlem, někdy po jídle, někdy v leže, někdy ve stoje, ale pořád v oblasti horního břicha. Po najezení mám pocit plnosti celkem dlouho, někdy mi je blivno, ale nezvracím. Stolici mám normální konzistence i barvy. Asi před měsícem jsem měla strašný záchvat bolesti celého horního břicha až na záda, bylo to po caesar salátu a trvalo to tak dvě hodiny. Pak se břicho uklidnilo, ale citlivé ho mám stále a někdy bolí víc a někdy míň. Byla jsem na gastroskopii, utz a brali mi laboratoř včetně markerů na rak. slinivky, žlučníku. Vše ok. Prý jsem zdravá jako řípa. Dnes v noci jsem ale měla další záchvat. Šílené bolesti břicha, které polevily po „vyprdění“. Citlivost břicha stále. Neměl jste někdo podobné potíže? Mám absolvovat další vyšetření? Mám se stále obávat nejhoršího? Prosím, jsem zoufalá. Dokáže mě někdo uklidnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
12.8.25 19:25

@Kac191 Mohl by to být podrážděný žlučník pokud máte delší dobu pocit plnosti. Pokud tomu tak je tak bolí právě horní část břicha i žaludek. Zkusil bych prvně přírodní věci na uklidnění žaludku a žlučníku. Pak by možná po nejaky čas nebyla špatná dieta. Z léku na zlucnik pri zachvatu je výborná No-Spa ale je na předpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí