Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj mám prosím dotaz, zda když má člověk rakovinu prsu, jestli se na to umírá nebo se ta rakovina vyřeší odstraněním prsu?
Snažím se to najít na internetu ale tam jsou 20 let starý články..
To ti nikdo neřekne, znám případy tak, i tak. Ale pokud jsem tak četla, je velká úspěšnost v léčbě
@Anonymní píše:
Ahoj mám prosím dotaz, zda když má člověk rakovinu prsu, jestli se na to umírá nebo se ta rakovina vyřeší odstraněním prsu?
Dvacet let, jo? Ale jdi, ty kecko.
Záleží na stádiu, léčba rakoviny obecně hodně pokročila.
Příspěvek upraven 31.05.23 v 18:13
Někdo se uzdraví, někdo umře. Někomu nádor vyndají, někomu uříznou celý prso. Někomu stačí ozarky, někomu chema. Hoď si korunou.
U mojí kolegyně byla nastavena co nejdřív sada chemo. Doktorům šlo o to, že útvar se zmenší a oni pak jen vyschlý útvar vyloupnou. Podařilo se. Nemusela o prso přijít. Teď ji třeba čeká rok stará genetika. Byla na ni loni a fakt po roce došla zpráva a má se dostavit. Aby se zjistilo, jestli to je dědičné (má dceru, bude mít vnučku). Ona na to přišla velmi brzo. Naštěstí. A hned začal kolotoč léčby. Ale znám paní, která o prso/prsa přišla. Tam to nestačilo, jak bylo u kolegyně.
Mám v blízkém okolí ženy, u kterých zabralo buď chemo a odstranění bulky, nebo chemo a odstranění prsu. Takže vesměs dobré výsledky.