Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Black94 píše: Více
Nevíš, na kolik hodin jsi měla smlouvu?
Zvláštní teda, četla jsi vůbec, co jsi podepsala?
@Black94 Tak hledej ty 3 směny. Já jsem sama, bydlím s mamkou a nejde abych děti týden neviděla. Ty 12 jsou kompromis, který mi vyhovuje.
No tak já mám naštěstí práci, která mě fakt baví. Sice ředitel na škole není úplně ok, ale s tím moc do styku nepřijdu a učení mě naplňuje. Takže za mě….ano asi hledáš na každé práci negativa, s tím souhlasím…na druhou stranu chodit do práce s nechutí je hrůza. Podle mě jsi asi nepremýšlela nad prací, která by tě bavila? Co si udělat nějaký rekvalifikační kurz? Chápu, že se mi to říká lehce, ale život je jen jeden, tak to chce najít nějakou cestičku k něčemu, co tě bude aspoň trochu bavit. Tu nechuť k nynější práci už sis vypěstovala a myslím, že se to nezlepší ![]()
Nepotěším tě, ale ve výrobě slušnou práci nenajdeš. Najdeš maximálně nějakou, kde to není peklo na zemi.
To není práce pro lidi, ale pro stroje a zničíš se tam.
Proto se to tam tak střídá, nedá se to vesměs vydržet a v okamžiku, kdy jsou problémy, které plynou ze špatně nastavených cen a podobně, tak jenom přidají práci a nezáleží an tom, zda se to dá nebo nedá stíhat.
Okolo roku 2010 jsem do jedné firmy na takovou práci nastoupila, protože prostě nic jiného nebylo a i za tu mašinu jsem potřebovala doporučení známého(byla velká krize). Podotýkám, že se jednalo o slušnou firmu a relativně se dodržovalo alespoň to hlavní, na záchod si člověk mohl skočit.
Byla jsem tam poměrně dlouho, než jsem se z toho dostala a zničilo mi to zdraví.
Já hodně špatně snáším noční směny a v okamžiku přechodu na dvanáctky, jsem prakticky nebyla schopna vést nějaký normální život, protože mi vždy den dva trvalo, než jsem se dostala z noční a to už člověk šel zpravidla na další směnu.
Pracuji jinde a ačkoli je všude něco, tak narozdíl od kolegyň nepindám, protože z pekla výroby se mi adminisrativa zdá jako ráj na zemi.
Mimochodem, lidé, kteří tam pracovali se mnou, jsou teď po 14 letech vesměs v nějakém stupni invalidního důchodu a do toho řádného daleko. Jak jsem řekla, práce tohoto typu člověka časem zničí a to jsou horší firmy, kde někoho pozdravíš a máš pokutu za mluvení, záchod během směny je sci-fi a podobné chuťovky.
Firmy, kde se alespoň chovají slušně, by člověk spočítal celkem lehce, a to bydlím ve velkém městě.
O těch relativně slušných jsem věděla jen proto, že se pohybuji v prostředí, kde to znám.
A to si jako neumíš říct, že „tady ve smlouvě mám toto“. A fakt ti nemůžou dát jen tak 1/3 směn než máš ve smlouvě. Buď se absolutně neumíš ozvat a nebo netušíš co podepisujes a řídíš se jen tím co ti kdo řekne.
@Anonymní píše: Více
Nedivim se, mě by práce v továrně taky nebavila. Musíš to brát tak, ze tam jsi kvůli penězům..
Zkus si hledat práci která není přes agenturu. Přes tu je to vždycky napytel. Jinak by nepotřebovali shánět pracovníky přes agenturu. Práce na stroji je vždycky vopruz. Nebo když už přes agenturu tak nějaké pickovani např. Lidl sklad, Amazon, já dělala v loxess - psi krmiva. Musela si běhat, ale nebylo to monotónní a když jsi byla rychlá v uličce sis s někým pokecala. Ve fabrikách se stroji, na pase jsem dělala taky a vždycky peklo. Tam to snad nebaví nikoho. Nebo snížit nároky na mzdu a jít někam do obchodu.
@jkra píše: Více
Přesně tak, proto jsem se ptala, co měla ve smlouvě napsané vůbec ![]()
Třeba k tomu, že když mám plný úvazek, tak chodím na plný počet hodin. Ne že nadávám, že mám chodit méně
Pak je to potřeba řešit a vedením. A i ostatní práce třeba
Tak pokud se neumíš ozvat, pak se bude třeba práce hledat hůř. Neříkám, že všude je něco špatně a jinak, než má být. Ale taky si nesmíš nechat lákat na hlavu
Nenaplanovane smeny jsou překážkou na straně zamestnavatele.
K čemu? K tomu, že si s tebou nebudou vytírat zadek. Nikdy se mi v práci nic podobného nestalo, spokojená jsem, vždy mi šel zaměstnavatel na ruku. Pokud se za sebe neumíš postavit…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat