Mol šatní / potravinový

27.6.24 07:29

Mol šatní / potravinový

Hezký den všem. Potřebuji poradit ohledně molu.🫣 Před dvěma měsíci jsem kompletně dělala špajz, jelikož jsme se prali s moly neustále dokola ve spajzu. Vše jsme vyhazela, skrabala zdi, vystrikala savem, pak nějakým sprejem na moly. Koupili jsme obě police a vše se důkladně umyli, co se týká spotřebičů, krabiček atd, vše postupně prošlo i mrazákem. Všude mololapky, ve spajzu je klid, jen za ty dva měsíce se na mololapky prilepili čtyři a už nic. Jenže, teď nám lítají v ložnici poslední tak 14 dni já šílím a nevím jestli teď zase nemáme pro změnu šatní. 8o Prohledala jsem skříně, vyprala záclony / závěsy. Dala jsem do ložnice mololapky a během jednoho dne velké množství molu nalepeno. Přidám foto jestli někdo pozná. Mě přijde, že to je jak potravinový tak i šatní 8o

Příspěvek upraven 27.06.24 v 08:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68965
27.6.24 08:00

Na prvních dvou fotkách potravinovy, na třetí šatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.24 08:03

@ugluk no, přesně co si myslím. Já asi umřu už.🫣 Je to po celým baráku. Jsem zoufalá. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
27.6.24 08:08

Chápu tě, taky mám zkušenost s oběma a je to peklo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
27.6.24 08:09

Jsem vygooglila, ze mol satni je cely stribrny, potravinovy stribrno- hnedo- sedy.
Ja mela teď doma pohromu s potravinovym, jak nikdy v zivote.
Vyhazeny potraviny, vycisteny skrinky vymyty octem, lapace, strikani biolitem a porad a porad tu byli, celkove jsem zlikvidovala stovky molu…Teprve ted cca po trech tydnech je od nich klid.
Je letos nejaka invaze ci co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.24 08:12

@ugluk co bych měla ještě vše udělat? 😳 Poradíš prosím? když si představím co bylo v tom spajzu mezi policema a zdi je mi na 🤮. Představa, že to mám v Posteli čalouněný a ve skříních tak já to je na vyhoz.

Příspěvek upraven 27.06.24 v 08:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.24 08:14

@Konnny ano jako u nás. Něco příšerneho co bylo ve spajzu a to nejsme žádný prasaci, co tam vše jen nahazi a nezajímají se. Je to mazec jako :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.24 08:23

Taky jsme četla, že je odpuzuji, když máš mezi věcmi ve skrinich mýdla a ty já mám celozivotne teda. Ve skříni jsem nenašla nic, ale někde se to brát musí 😡

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5240
27.6.24 08:28

Nejake orechy nekde nemas? Nebo deti nejake vystavene perniky z poute? Nejake krmeni pro zvirata doma nemate?

To neni o tom, jestli jste, nebo nejste prasaci. Moly si muzes nakrasne prinest i z obchodu. Je to proste obycejny skudce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.24 08:44

@Afrikana vše tohle, už tu neskladuji dávno právě. A co se týká těch satnich molu, to si domů musíš přitáhnout s nějakým oblečením? Že zrovna když se nám tu vyskytne potravinový tak nějakou chvíli to i šatní - já sem z toho blázen.🫣
Jinak granule psi ano, ty jsou v uzavíratelném pytli a nevypadá, že by tam něco bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
27.6.24 08:48

K nám někdy lítají od sousedů. Ale pokud je máte doma, musíš najít hnízdo. Může být kdekoliv. My měli šatní v motoru vysavače!!! Nemusí žrát jenom přírodniny, ty mechy se mi pustily do molitanu. Můžou žrát lepidlo ve hřbetech knih. Mýdlo je dobrá prevence. Na oblečení se poznají podle takových malých bílých zámotků. A nemusí být dírky, ty se často objeví až po vyprání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
27.6.24 08:54

Mně pomohlo nakoupit takové lepící pásky (skládají se do trojúhelníku) v DM, jsou vždy 3 v balení. Loni jsem se takto šatních molů zbavila asi po dvou letech. :roll: Dokud jsem ty lepítka neměla, tak jsem mohla uklízet od rána do večera a bylo to marné, stejně se někde objevili. Letos se objevili zas, takže jsem zase nakoupila. Asi je budu mít i preventivně. Máme kočky, takže žrádla pro moly je všude spousta. :roll: V šuplíkách a v krabicích s vlnou mám toaletní mýdla, to bych byla velmi nerada, aby se mi tam zabydleli, ale (ťukám na dřevo) tam se mi zatím nikdy nedostali.
Jo a moli moc daleko nelétají, takže dát ta lepítka poblíž, kde je objevíš, nejlépe někam do tmavého kouta. Já je mám pod postelí i na horní poličce knihovny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.24 09:32

@Freesia ano, právě jsem objednala ty do skříni a vše možné, co jsem našla. Vrhnu se na úklid a rozdam to všude možně po domě. Mám teď pocit, že je to naprosto všude. 😡 😡

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76590
27.6.24 09:37

@Kacenkaaaaa kolegyni se líhli moli v takové té krabičce s medailí vystlané sametem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
27.6.24 09:41

Vím, že teď v červnu rada nad zlato. Ale nám pomohlo „vymrznozt“ byt.
Držím palce, ať se těch hajzlů zbavíte. Vím, že dokáží otrávit život :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný