Oprava v domě - rodinné spory

Anonymní
26.6.24 17:05

Oprava v domě - rodinné spory

Zdravím.
Dlouhou dobu mám jeden problém, začal tím že jsme s partnerem bydleli v bytě a majitelka neprodloužila smlouvu (do bytu se měl stěhovat její syn). Rodina (babička) nám tehdá nabídla ať se vrátíme k nim do domu kde žije moje matka, její bratr a babička. Dům je prostorný tak jsme souhlasili. Měli jsme mít k dispozici jeden pokoj a ložnici, kuchyň společná. Tehdá jsem nebyla proti, s tím že místnost potřebovala opravit podlahu, s tím že počkáme a nastěhovali jsme se do ložnice. No problém je ten že i o 4 roky později nic opraveno není. Problém je v tom že strýc nenechá na nic sáhnout a musí to opravit sám dle jeho slov (žádný řemeslník - ty vyžene dlouhou konverzací a buzerací, že sami odejdou), sám ovšem není schopen to opravit a pořád padají řeči že to určitě udělá a nic. Sám je nezaměstnaný a vím že psychicky není vpořádku, vzhledem k tomu že ke všemu má speciální postup (tohle musí byt polozene zde, tohle tam.. dezinfikuje veci, zubnim kartackem umyva snad vse, s bedynkama od ovoce trepe pul hodiny.. vse mu strasne trva). Jsem ze situace zoufalá protože 4 roky vpodstate žijem v ložnici. Navic od nejake doby jsem zacala trpet na migreny a tim ze ani nemohu jit spat kdy potrebuji nebo mit klid protoze partner ke semnou v mistnosti mne zabiji. Partner navic smenuje takze si ani jeden z nas nemuze uplne delat co chce a vzdycky jeden z nas se prizpusobuje - tohle vse by vyresila druha mistnost. Zvazovali jsme se i odstehovat ale je mi lito nechat tu matku samotnou protoze je na tom po smrti babicky psychicky zle (bohuzel natolik ze hromadi veci a hysterci kdyz se neco vyhazuje, nesmi se hybat s vecma po babicce a spol a nic menit). Na druhou stranu se trapim ze nemuzu udelat ani jednu zmenu, ze dum ktery je napul mamy a napul stryce se rozpada a chatra ale nemuze se nic menit ani nikoho pozvat na opravu protoze stryc to nesnese. Jednou sice ten dum mam podedit ja ale desim se v jkem stavu ho dostanu protoze ho ti dva nechaji rozpadat. Co mam prosimvas delat? Uvazuji ze podlahu vedle v pokoji opravim sama ale bojim se jak to dopadne (partnera do toho radsi netaham, protoze z jejich strany padaly vyhruzky ze pokud tu partner neco udela, ze ho proste vyhodi..). Jak ho proste presvedcit at to opravi? Vzdycky slibuje a nic. Ja sama jsem v invalidnim duchode a prijmy mam slabe a partner vse neutahne, takze na hypoteku by nam to nevyslo bohuzel asi. Do najmu mame strach jit kvuli tomu ze je to nejistota kde vas mohou vyhodit kdyz chteji. Nevim jestli vydrzim zit celou dobu podle necich pravidel ktere nedavaji smysl a nemoct nic zmenit (natrit zabradli, plot.. vymalovat loznici..). Nesudte mne prosim ze jsem nevdecna ze ziju u rodiny a jsem jeste nespokojena a vymyslim blbosti.. jen je to pro mne dulezite. Co by jsme v moji situaci delali? Děkuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3681
26.6.24 17:12

Těžko radit, když taháš očividně za kratší konec. Nevím, co znamená „opravit podlahu“. Stačí tam přes nějakou ďuznu dát kus dřeva a na to koberec, aby se dala místnost obývat a problém je dočasně vyřešen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21869
26.6.24 17:13

Sbalte se a odstěhujte se, včera bylo pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35858
26.6.24 17:16

Odstěhovala bych se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
26.6.24 17:21

4 roky žít v tomhle 8o :zed: :zed: :zed:
dávno bych byla pryč

• Citovat
  • Upravit
Janli
26.6.24 17:40

Spousta lidí žije v nájmu. Nechápu, že jste tam 4roky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.24 17:43
@Fee-bee píše: Více

Díry v podlaze - celkem 3 (špatný beton, otec před 20ti lety do vpodstatě “vydupal” když měl amok - nebylo to kvalitně udělané), takźe by to znamenalo vybetonovat a nalepit parketovou mozaiku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.24 17:49
@Janli píše: Více

No, pořád jsem doufala že dojde ke slibované změně a pokroku. Což bylo asi naivní.

• Citovat
  • Upravit
101710
26.6.24 17:56
@Anonymní píše: Více

No, na to abyste se osamostatnili evidentně nemáte, takže bych zalepila díry, koupila levný koberec a pokoj využívala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27682
26.6.24 17:56

tak řekni strýčkovi at tě to naučí opravit, možná bude spokojený, že má někoho kdo to bude dělat podle něj a ty budeš mít podlahu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.6.24 18:02
@j.a.n.i1 píše: Více

Finančně by jsme to zvládli bydlet v nájmu, v mych 18ti kdy jsem studovala se to zvladlo tez. Jen se bojim reakce jaka by nastala po strycovem zjisteni ze jsem neco udelala. Psychicky uz je to pro mne horsi, chapu ze pro matku jsem jeden ze dvou lidi se kterymi se bavi a ze vlastne nikoho jineho nema. Nechci být sobec vuci ni, jinak mne tu nic nedrzi vpodstate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.24 18:04
@ka2ka píše: Více

Vyzkoušeno též, díky za nápad ale bez úspěchu. Když mu někdo kouká pod ruce tak chytne nerva.

• Citovat
  • Upravit
114
26.6.24 18:04

Popravdě, upřímně a stručně: šla bych někam jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
26.6.24 18:05

Parketovou mozaiku? Vybetonovat a dat lino. Zase pokud chcete po strejdovi parkety, tak se nedivim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
26.6.24 18:08

Nechápu proč se stěhovat do domu, kde nemáte vlastní bytovou jednotku, tedy kuchyni a koupelnu a navíc tam není nic vaše :nevim: znici to tebe i vtahy k priteli i v rodine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný