Moli v pokoji

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12.5.23 16:35

Moli v pokoji

Dobrý den, potýkám se už pár měsíců s POTRAVINOVÝMI moly. Dlouho jsem choval křečka a měl jsem v ložnici i krabici s potřebami a žrádlem pro něj. po smrti křečka jsem tu krabici vyklízel a našel jsem plno larev a molů právě potravinových. Po kompletním vyklizení krabice se Moly stále vracejí, když po dlouhé době (při tmě) se do ložnice vracím, vždy na stropě najdu minimálně 2 moly… Vůbec nevím kde se mohou brát, žádné potraviny v mém pokoji nejsou, navíc potravinové moly textil nepřitahuje ne? Nějaké rady kam se podívat, co dělat?? Ještě dodávám, že jsem zkoušel do skleničky nalít trochu ovocné šťávy, za noc se mi tam utopili 3. Předem děkuji za ohlasy.

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2780
12.5.23 16:50

Ahoj.
Kup si v drogerii lepové pásky na moly ( kuchyňské), rozvěsíš po pokoji a všichni se tam nachytají. Nebo je možné, že se přestěhovali do kuchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.5.23 16:56

Budeš muset prohrabošit všechno možné. Taky si je občas přinesu s krmením pro papouška, když to včas nepodchytíš, poschovávají se do textilu, papírových ubrousků, časopisů apod. a vesele se množí dál. Hledej šmudlo ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11786
12.5.23 17:16

Doporučuji vzít potraviny (mouky, strouhanku, oříšky, kakao atd) co doma máte prohrabnout a pokud to jde nechat přejít buď mikrovlnkou nebo mrazákem…pokud to nejde tak radši vyhodit…dost pravděpodobné jsou tam nakladená vajíčka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14569
12.5.23 17:20

Nemáš v něčem v kapse nebo v nějaké tašce, batohu, zapomenutý bonbon, susenku, drobky ze svačiny, kousek čokolády? To také muže byt jejich zdroj. Když jsi jim vzal to z té krabice, asi si tam našli nějakou podobnou nouzovku na přežití :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3488
12.5.23 18:05

Me se osvedcily ty lepove pasky, ale i tak to byl beh na dlouhou trat. Ty pasky jsou feromonove, takze se na ne chyti jen samecci, a pokud jeste predtim stihnou oplodnit nejakou samicku, jede nanovo dalsi kolo… Byl treba 14 dni klid a uz jsem si kolikrat rikala, ze je konecne vyhrano a najednou se zas objevili, ale diky tem paskum jsme se jich nakonec postupne zbavili. Ale jako trvalo to fakt nekolik mesicu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5906
12.5.23 18:48

Joooo, držím palce.
My měli potravinové moly v šatně. Podotýkám novostavba, bydleli jsme tam teprve 3 měsíce, v šatně opravdu jen oblečení. Celej šatník jsem znova prala - práce na týden. Vše umyla. Týden byl klid a zase… to už jsem vyhodila i všechny potraviny v domě. Opět týden klid a zase….
Vzdala jsem to. Přes zimu ani 1, tak snad se to nebude letos opakovat. Nejspíše nám létali střešním oknem, ale u tebe budou pravděpodobně někde schované.
Je to boj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3488
12.5.23 18:59
@Markéta188 píše:
Joooo, držím palce.
My měli potravinové moly v šatně. Podotýkám novostavba, bydleli jsme tam teprve 3 měsíce, v šatně opravdu jen oblečení. Celej šatník jsem znova prala - práce na týden. Vše umyla. Týden byl klid a zase… to už jsem vyhodila i všechny potraviny v domě. Opět týden klid a zase….
Vzdala jsem to. Přes zimu ani 1, tak snad se to nebude letos opakovat. Nejspíše nám létali střešním oknem, ale u tebe budou pravděpodobně někde schované.
Je to boj!

Jo, oni pry litaji i normalne jen tak zvenci, v lete jsem jich videla celkem dost trepotat se za siti proti hmyzu, takze asi na tom neco bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22817
12.5.23 20:55

Určitě koupit pásky feroset, vylepit a vše probrat, případně vyhazet..většinou je najdeš tam, kde bys je nečekal..já je měla i schované v gauči :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruska97
12.5.23 21:01

Já měla na vejšce moly i v knihách, skriptech, dokonce i v očních stínech co jsem nepoužívala a otevřela po nějaké době, já vše uklízela a čistila jak magor, nechápala jsem kde můžou být furt, a pak spolubydlící vytáhla obří pixlu s müsli které nejedla a tam bylo hotové městečko. Musíš obrátit být/dům vzhůru nohama, já se od té doby dvakrát stěhovala a stejně se vždycky nějakej ha*jzl odstěhoval se mnou. Na slovo mol už jsem alergická :pocitac: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný