Samozavlažovací truhlík na zábradlí

970
11.5.23 21:18

Samozavlažovací truhlík na zábradlí

Prosím o radu. Ráda bych si na terasu poridila samozavlažovací truhlíky a do nich bylinky, vzhledem k tomu, že 2 letý syn by mi s nimi ihned zatočil, chci je pověsit na zábradlí, kde na ně zatím nedosáhne a pak snad již vysvětlíme… Truhlíky vyloženě na zábradlí se mi nelíbí. Líbí se mi klasika se závěsným systémem. Máte zkušenost? Doporučili byste nějaké? Často jezdíme pryč, proto ty samozavlazovaci. Moc dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5629
11.5.23 21:20

Mě se v tom vylihli komari :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jun
749
11.5.23 21:32

No a nebude to přemokřené, když zaprší a voda nebude mít kam odtéct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.5.23 21:41

To nepomuze, v paraku to vyschne rychle a za deste v tom stoji voda. Jako nejsou spatne, ale ma to svoje mouchy, no.

Byt tebou, dam bylinky (ty bezne suchomilne) normalne do zahonu.
Nebo si porid automaticky zavlazovaci system pro truhliky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
11.5.23 21:43

@jun to mi vůbec nedošlo 🤦‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
11.5.23 21:44

@Lucie_Sx to je pravda… Já jsem zahradník na baterky :)) mne jde spíš o toho syna, na cokoliv dosáhne, zničí… Hlínu miluje🤦‍♀️ 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6670
11.5.23 22:42

Mně teda přijde samozavlažovací truhlík prima - té vody to pobere fakt hodně, současně je dole v truhlíku prostor, takže kytka není přemokřená a třeba týdenní dovolenou to dá v pohodě, nějaké suchomilnější kytky klidně i v parném létě (pokud to člověk před odjezdem doplna zalije). Já jsem měla takhle truhlík s levandulí, rozmarýnem, tymiánem a mátou, ale na mátu už to bylo trochu moc suché, to je pravda, takže léto sice přežila, ale úplně ve 100 % kondici nebyla. Měla jsem takový ten klasický od Plastie (teď jsem našla, že je to typ „Siesta“).

(můj problém tedy zas byl, že se mi do toho v jednom kuse stěhovali holubi, ale to nebyla chyba konstrukce truhlíku…)

edit.: Jo, ještě jsem tam měla šnitlík, ten taky rostl v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.5.23 23:50
@klamonožka píše:
Mně teda přijde samozavlažovací truhlík prima - té vody to pobere fakt hodně, současně je dole v truhlíku prostor, takže kytka není přemokřená a třeba týdenní dovolenou to dá v pohodě, nějaké suchomilnější kytky klidně i v parném létě (pokud to člověk před odjezdem doplna zalije). Já jsem měla takhle truhlík s levandulí, rozmarýnem, tymiánem a mátou, ale na mátu už to bylo trochu moc suché, to je pravda, takže léto sice přežila, ale úplně ve 100 % kondici nebyla. Měla jsem takový ten klasický od Plastie (teď jsem našla, že je to typ „Siesta“).

(můj problém tedy zas byl, že se mi do toho v jednom kuse stěhovali holubi, ale to nebyla chyba konstrukce truhlíku…)

edit.: Jo, ještě jsem tam měla šnitlík, ten taky rostl v pohodě.

Vidis, mne tenhle typ prijde na premokreni pri desti nejhorsi.
Mam Lebiš truhliky, tam staci vylit tu spodni cast.
Ale ze by to vydrzelo tyden bez doliti (paraky bez deste)… To vubec, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6670
12.5.23 00:14
@Lucie_Sx píše:
Vidis, mne tenhle typ prijde na premokreni pri desti nejhorsi.
Mam Lebiš truhliky, tam staci vylit tu spodni cast.
Ale ze by to vydrzelo tyden bez doliti (paraky bez deste)… To vubec, no.

Tak to mi vůbec nepřijde, vždyť to má dírky, když to přeliju víc, než se vejde do té nádržky dole, tak zbytek vyteče ven, už jsem takhle mockrát osprchovala chodník pod barákem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.5.23 00:30
@klamonožka píše:
Tak to mi vůbec nepřijde, vždyť to má dírky, když to přeliju víc, než se vejde do té nádržky dole, tak zbytek vyteče ven, už jsem takhle mockrát osprchovala chodník pod barákem. :lol:

Nevim.
Ja mam na tomhle principu dva truhliky (na oba prsi, kdyz prsi) a jsou premokrene furt :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24953
12.5.23 01:04

Tady jich máš spoustu https://www.google.com/search?…
já už hodně let jiné nepoužívám, protože na chalupě nejsem často i více dnů a v normálních mi muškáty i jiné kytky uschly.. v těchle vydrží i déle než týden OK.. když dáš dobrou hlínu a dospod trochu keramzitu, tak fakt nic nehnije, vleze se do nich dost vody a týden na to nemusíš sáhnout, za mne super :-) letos mne čeká obnova, ale těch pár stovek za to fakt stojí… :mavam:
PS : háky na ně existují taky různé… https://www.google.com/search?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný