Příspěvek v nouzi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27
10.5.23 10:37

Příspěvek v nouzi

Dobrý den, mám takový problém. Pobírá příspěvek na bydlení a přídavky na děti. Myslela jsem si jak je to teď nově udělané, že se dokládají příjmy jednou za půl roku. Dnes mi nedorazily peníze tak sem volala na úřad práce a tam mi řekli, že se dokládá tak jak bylo zvykem každý čtvrtletí, že mi bohužel peníze nebudou vypláceny. Dostala jsme akorát rodicak a na konci měsíce přijdou alimenty od otce děti. Tudíž nebudu mít peníze na jídlo ani na zaplacení věci. Zajímá má zda s timto má někdo zkušenost. O jakou dávku nebo kde se mám domáhat nějake podpory pro tento a následující měsíc. Buhozel není nikdo kdo by mi půjčil vyšší finanční obnos a já teď nevím, co mám dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24592
10.5.23 10:40

Berete nemalé dávky od státu a ani nejste schopná k nim doložit to, co máte. :zed: Tak zkuste charitu, potravinovou banku, sežeňte si brigádu, co my, daňoví poplatníci, pořád s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
10.5.23 10:44

Když budou děti u tatínka, jdi na brigádu. Jinak potravinová banka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
10.5.23 10:46
@Siiima12 píše:
Dobrý den, mám takový problém. Pobírá příspěvek na bydlení a přídavky na děti. Myslela jsem si jak je to teď nově udělané, že se dokládají příjmy jednou za půl roku. Dnes mi nedorazily peníze tak sem volala na úřad práce a tam mi řekli, že se dokládá tak jak bylo zvykem každý čtvrtletí, že mi bohužel peníze nebudou vypláceny. Dostala jsme akorát rodicak a na konci měsíce přijdou alimenty od otce děti. Tudíž nebudu mít peníze na jídlo ani na zaplacení věci. Zajímá má zda s timto má někdo zkušenost. O jakou dávku nebo kde se mám domáhat nějake podpory pro tento a následující měsíc. Buhozel není nikdo kdo by mi půjčil vyšší finanční obnos a já teď nevím, co mám dělat.

Přídavky se normálně dokládají každýho čtvrt roku, to neměnili. Tak si ihned požádej znovu.
Když nemáš peníze se berou v institutu zvaném práce. Nebo řekni otci děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
10.5.23 10:54

Povinně je třeba za 1. a 3. kalendářní čtvrtletí (pro stanovení nároku na příspěvek na bydlení ve druhém a čtvrtém kalendářním čtvrtletí) doložit do konce prvního měsíce následujícího čtvrtletí (do konce dubna a října), za každou společně posuzovanou osobu následující formuláře:
Doklad o výši čtvrtletního příjmu, a to za každou osobu, která byt užívá (v bytě bydlí)
Doklad o výši nákladů na bydlení

Nepovinně se dokládají náklady na bydlení a příjmy rodiny za 4. a 2. kalendářní čtvrtletí(pro nárok na příspěvek na bydlení v prvním a třetím kalendářním čtvrtletí), pokud žadatel o příspěvek na bydlení nabude dojmu, že se mu v tomto kalendářním čtvrtletí zvýšily náklady na bydlení, případně snížil příjem rodiny a může to mít vliv na dosažení vyšší výše příspěvku na bydlení. Nepovinně dokládané příjmy a náklady na bydlení za 4. čtvrtletí kalendářního roku je třeba Úřadu práce doložit nejpozději do 31. ledna bezprostředně následujícího kalendářního roku. Nepovinně dokládané příjmy a náklady na bydlení za 2. kalendářní čtvrtletí je třeba Úřadu práce doložit nejpozději do 31. července daného kalendářního roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
10.5.23 11:16

Otec děti mi nedá ani korunu na víc.. Jen to co mu urcil soud. Někteří z vás jste tady tak chytrý, že mě posíláte do práce.. Jenže já nemám žádný hlídání, žádný babičky co by šly a pohlidaly mi děti. Navíc děti nechodí ještě ani do školky. Mám jít Teda práci ať s detma na zádech?.. Neptala jsem se coam jít dělat ale jestli mám možnost dostat na dva měsíce nějakou podporu než mi zpátky dají příspěvek na bydlení. A nepíšu že nejsem s hop a, nikdy s tím neměla problém doložit příjmy. Prostě jsem to špatně pochopila a myslela si že se dokládají každých pul roku. Když máte tak arogantní přístup tak ani na příspěvek neodepisujte. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24592
10.5.23 11:20
@Siiima12 píše:
Otec děti mi nedá ani korunu na víc.. Jen to co mu urcil soud. Někteří z vás jste tady tak chytrý, že mě posíláte do práce.. Jenže já nemám žádný hlídání, žádný babičky co by šly a pohlidaly mi děti. Navíc děti nechodí ještě ani do školky. Mám jít Teda práci ať s detma na zádech?.. Neptala jsem se coam jít dělat ale jestli mám možnost dostat na dva měsíce nějakou podporu než mi zpátky dají příspěvek na bydlení. A nepíšu že nejsem s hop a, nikdy s tím neměla problém doložit příjmy. Prostě jsem to špatně pochopila a myslela si že se dokládají každých pul roku. Když máte tak arogantní přístup tak ani na příspěvek neodepisujte. Dekuji

Hele, my si můžeme psát, co chceme. Protože jsou to naše daně, ze kterých se tyhle příspěvky vyplácejí. Byla to vaše volba zvolit otce dětí, který je k ničemu, a vaše nedbalost, kvůli které jste teď o peníze přišla. Nárok na jiné peníze nemáte. A přivydělat si se dá i z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
10.5.23 11:21
@Siiima12 píše:
Otec děti mi nedá ani korunu na víc.. Jen to co mu urcil soud. Někteří z vás jste tady tak chytrý, že mě posíláte do práce.. Jenže já nemám žádný hlídání, žádný babičky co by šly a pohlidaly mi děti. Navíc děti nechodí ještě ani do školky. Mám jít Teda práci ať s detma na zádech?.. Neptala jsem se coam jít dělat ale jestli mám možnost dostat na dva měsíce nějakou podporu než mi zpátky dají příspěvek na bydlení. A nepíšu že nejsem s hop a, nikdy s tím neměla problém doložit příjmy. Prostě jsem to špatně pochopila a myslela si že se dokládají každých pul roku. Když máte tak arogantní přístup tak ani na příspěvek neodepisujte. Dekuji

Na tohle se spíše zeptej na Facebooku ve skupině, která se tomu věnuje.

A buď v klidu. Mně také posílají lidé do práce, že mám jít makat. I když vědí, že jsem sama nemocná na postižené dítě, kterému závidí i ten příspěvek na péči. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26851
10.5.23 11:27

@Siiima12 A na socialce ti poradili co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Jsou různé skupinky, miniskolky… Vázané na zaměstnání rodiče :nevim: uklidit panelák se do 13 h dá. Slečny co nám uklízí to stíhají.
Potravinové banky. Zažádat znovu a nebo znovu zavolat na úřad a pořádně se poptat tam. Popřípadě nechat u soudu zvýšit alimenty. Výjimečná situace… Dobře. Ale mít to takhle každý měsíc? To ne! Zkusila bych aspoň. Brigádu plus jesle.

• Citovat
  • Upravit
24592
@Alexandria Nixia píše:
Na tohle se spíše zeptej na Facebooku ve skupině, která se tomu věnuje.A buď v klidu. Mně také posílají lidé do práce, že mám jít makat. I když vědí, že jsem sama nemocná na postižené dítě, kterému závidí i ten příspěvek na péči. :nevim:

Nevěřím, že někdo závidí příspěvek na péči pro opravdu postižené dítě, to by musel být nějaký duševní chudák. Zakladatelce zde nikdo nezávidí dávky od státu, ať je klidně bere, pokud má na ně nárok. Ale co vadí konkrétně mně, je to, že si sama způsobí díru v rozpočtu a automaticky předpokládá, že jí to zas stát nějak doplatí. Stát není dojná kráva pro nedbalce, to teda sorry. :cert:

Příspěvek upraven 10.05.23 v 11:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27

A víte tu fb stránku? Prosím. Já taky nemám jednoduchý život. Sem sama na dvě děti. Přesně jak píšete jedno dítě je postižený druhý zdraví. Příspěvek na péči ještě nepobiram teprve jsem si o něj minulý měsíc zazadala. Jsem na rodicaku který mám 5000 a otec mi posisla alimenty. Každý máme nějaký to placení navíc ne jen sipo. Jenže každý člověk se neumí vzít do situace druhý o. Občas bych to některým lidem přála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40377
10.5.23 11:28
@Siiima12 píše:

Dojdi si na OSPOD, at Ti tam poradí.

Řekni, že nemáš peníze, otec nedá nic navíc, babičky taky ne, Ty nejsi schopna si vyřešit soc. dávky včas, tak at Ti poradí.

Určitě něco vymyslí, jsou potravinové banky, poradenství pro ty méně chytré, u nás nikdo hlady na ulici neumírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24592
10.5.23 11:31
@Siiima12 píše:
A víte tu fb stránku? Prosím. Já taky nemám jednoduchý život. Sem sama na dvě děti. Přesně jak píšete jedno dítě je postižený druhý zdraví. Příspěvek na péči ještě nepobiram teprve jsem si o něj minulý měsíc zazadala. Jsem na rodicaku který mám 5000 a otec mi posisla alimenty. Každý máme nějaký to placení navíc ne jen sipo. Jenže každý člověk se neumí vzít do situace druhý o. Občas bych to některým lidem přála.

A tu střídavou péči už nemáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
10.5.23 11:34

Vy to pišete takovým způsobem jako bych se na to s prominutím vysrala. Za rok a půl sme nikdy neudělala chybu že bych medolozila na bydleni nebo přídavky. Píšu už po druhé že jsem si myslela že se to dokládá až po půl roce. I tací lidi jsou, že závidí i to málo. Chtěla bych vidět vás jak by jste vyšla s 12000 měsíčně. Kdyby to šlo děti už by byly letos ve školce. Bohužel když je nevzaly cos tím mám asi dal dělat. Jesle nefungují všude. A peníze na to abych je vozidla 30 km od bydliště nemám. Nemám ani auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný