Příspěvek v nouzi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27
10.5.23 11:35

Člověk bohužel občasneco špatně pochopí, ale podle toho nemůžete soudit jak jsem neschopna a že dojim stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24636
10.5.23 11:37
@Siiima12 píše:
Vy to pišete takovým způsobem jako bych se na to s prominutím vysrala. Za rok a půl sme nikdy neudělala chybu že bych medolozila na bydleni nebo přídavky. Píšu už po druhé že jsem si myslela že se to dokládá až po půl roce. I tací lidi jsou, že závidí i to málo. Chtěla bych vidět vás jak by jste vyšla s 12000 měsíčně. Kdyby to šlo děti už by byly letos ve školce. Bohužel když je nevzaly cos tím mám asi dal dělat. Jesle nefungují všude. A peníze na to abych je vozidla 30 km od bydliště nemám. Nemám ani auto.

A z jakého důvodu vám to dokládání po půl roce předtím prošlo a teď ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27

Já nemám stridavku péči, otec si bere děti jednou za měsíc na dva dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24636
@Siiima12 píše:
Já nemám stridavku péči, otec si bere děti jednou za měsíc na dva dny.

Loni jste psala něco jiného, že otec bude chtít střídavku.

Příspěvek upraven 10.05.23 v 11:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
10.5.23 11:39

Před tím se po půl roce nedokladalo ale za každý čtvrtletí. Prostě sem paní na úřadě špatně pochopila a myslela sem si že se od novyho roku dokládá každých půl roku. Jinak sem vždycky odložila jak jsme měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
10.5.23 11:39

Otec chtěl stridvaou péči, ale byla mu zamítnutá z několika důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24636
10.5.23 11:40
@Siiima12 píše:
Před tím se po půl roce nedokladalo ale za každý čtvrtletí. Prostě sem paní na úřadě špatně pochopila a myslela sem si že se od novyho roku dokládá každých půl roku. Jinak sem vždycky odložila jak jsme měla.

No pokud vám úřednice opravdu řekla, že máte doložit až po půl roce, tak se odvolejte, to je její chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
10.5.23 11:43

Já tam dneska jedu, zkusím to samozřejmě nějak vyřešit. Jen mám prostě strach ze nebudu mít pro děti na jídlo. A myslela jsme že s ev tom tady třeba někdo orientuje. Kdzy se člověku stane takova věc. Zda to jde nějak resit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24636
10.5.23 11:45
@Siiima12 píše:
Já tam dneska jedu, zkusím to samozřejmě nějak vyřešit. Jen mám prostě strach ze nebudu mít pro děti na jídlo. A myslela jsme že s ev tom tady třeba někdo orientuje. Kdzy se člověku stane takova věc. Zda to jde nějak resit

Jde. Přes Charitu třeba, to už jsme vám psaly. To nemáte ani žádné přátele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
10.5.23 11:52

Samozřejmě, že přátelé mám, ale každý má svoje starosti a placení. Mám tedy za plat na charitu a zeptat se. Zkusím to. Děkuji vám za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21811
10.5.23 11:53

To až tady na webu jsem zjistila, že existuje spousta lidí, co nemají rodinu, kamarády, sousedy, vzdálenější přibuzné a ještě k tomu otce děti k ničemu. To je snad pandemie tady. V reálu nikoho takového neznám, co žije jak poustevník, s nikým se nestýká, nemá koho požádat o pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
10.5.23 11:56

Člověk se může z ničeho nic ocitnou v různých situacích. Já měla partnera žíly jsme spolu 8 let. Šly jsme od sebe z několika důvodů a ten největší bylo že nemáme zdravé dítě a léčba a starosti kolem by byly nákladné. Můžu že své vlastní zkušenosti říct, že opravdu člověka nepoznáte ani po tolika letech. V situaci v jaký sem já se může ocitnou kdokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
10.5.23 12:02
@mado píše:
To až tady na webu jsem zjistila, že existuje spousta lidí, co nemají rodinu, kamarády, sousedy, vzdálenější přibuzné a ještě k tomu otce děti k ničemu. To je snad pandemie tady. V reálu nikoho takového neznám, co žije jak poustevník, s nikým se nestýká, nemá koho požádat o pomoc.

Omlouvam se za OT, ale je to tak a pokazde, kdyz tu nekdo pise, jak s pritelem ziji jen sami pro sebe, jak je jeji nejlepsi kamarad a naprosto nikoho nepotrebuji, vstavaji mi hruzou vlasy na hlave. Zvlast tedy v situaci, kdy dotycna nema, nebo se nestyka s rodinou. Dalsi vec je, ze casto se prateli lide ze stejnych vrstev, takze pak si nejspis neni kde pujcit a vypomoci. Coz je smutne, kdyz clovek neposklada ani tri lidi, kteri by mu vypomohli kazdy petistovkou a nejakymi zasobami.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.23 12:04
@mado píše:

Já takové znám. Spoustu lidí třeba nemá rodiče/nebaví se nimi, žádní sourozenci, další příbuzní. Kamarády možná má, ale se třeba se stydí nebo je nemůže žádat o pomoc, protože sami jsou na tom blbě. Můj otec měl staršího bratra, který po rozvodu s manželkou zmizel ze světa, až po x letech ho další příbuzní dohledali v bezdomovecké komunitě, zjistili, že se zadlužil a přišel o dům. Nakonec se upil k smrti. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1794
10.5.23 12:06
@lucad77 píše:
Nevěřím, že někdo závidí příspěvek na péči pro opravdu postižené dítě, to by musel být nějaký duševní chudák. Zakladatelce zde nikdo nezávidí dávky od státu, ať je klidně bere, pokud má na ně nárok. Ale co vadí konkrétně mně, je to, že si sama způsobí díru v rozpočtu a automaticky předpokládá, že jí to zas stát nějak doplatí. Stát není dojná kráva pro nedbalce, to teda sorry. :cert:Příspěvek upraven 10.05.23 v 11:28

Bohužel těch duševních chudáků je taky dost. I tady na Emiminu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný