Příspěvek v nouzi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7355
10.5.23 12:07
@Siiima12 píše: Člověk se může z ničeho nic ocitnou v různých situacích. Já měla partnera žíly jsme spolu 8 let. Šly jsme od sebe z několika důvodů a ten největší bylo že nemáme zdravé dítě a léčba a starosti kolem by byly nákladné. Můžu že své vlastní zkušenosti říct, že opravdu člověka nepoznáte ani po tolika letech. V situaci v jaký sem já se může ocitnou kdokoli.

Psala jsi, že o příspěvek jsi požádala před měsícem. Jinde zase, že jsi dokládala příjmy k žádostem před rokem a půl, zároveň máš 2 předškolkové děti, nikoho, na koho by ses mohla obrátit a ex byla péče zamítnuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
10.5.23 12:08
@Anonymní píše:
Já takové znám. Spoustu lidí třeba nemá rodiče/nebaví se nimi, žádní sourozenci, další příbuzní. Kamarády možná má, ale se třeba se stydí nebo je nemůže žádat o pomoc, protože sami jsou na tom blbě. Můj otec měl staršího bratra, který po rozvodu s manželkou zmizel ze světa, až po x letech ho další příbuzní dohledali v bezdomovecké komunitě, zjistili, že se zadlužil a přišel o dům. Nakonec se upil k smrti. :nevim:

Tak nekomu, kdo se zadluzil, bych asi take nedelala support a netahala ho z dluhu, navic dlouhodobe. Tohle je neco jineho, nez pujcit nekomu nejake penize a jidlo, aby prezil mesic. Navic chlap, nema-li penize, muze jit na jakoukoliv brigadu, zenska sama s detmi to ma slozitejsi, nema-li k nim pomoc.

• Citovat
  • Upravit
56505
10.5.23 12:09
@Siiima12 píše: Člověk se může z ničeho nic ocitnou v různých situacích. Já měla partnera žíly jsme spolu 8 let. Šly jsme od sebe z několika důvodů a ten největší bylo že nemáme zdravé dítě a léčba a starosti kolem by byly nákladné. Můžu že své vlastní zkušenosti říct, že opravdu člověka nepoznáte ani po tolika letech. V situaci v jaký sem já se může ocitnou kdokoli.

Zkus zažádat o vyšší alimenty na nemocné dítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
10.5.23 12:10
@Siiima12 píše:
A víte tu fb stránku? Prosím. Já taky nemám jednoduchý život. Sem sama na dvě děti. Přesně jak píšete jedno dítě je postižený druhý zdraví. Příspěvek na péči ještě nepobiram teprve jsem si o něj minulý měsíc zazadala. Jsem na rodicaku který mám 5000 a otec mi posisla alimenty. Každý máme nějaký to placení navíc ne jen sipo. Jenže každý člověk se neumí vzít do situace druhý o. Občas bych to některým lidem přála.

https://www.facebook.com/…56036005078/?…

Pokud by nešel odkaz tak skupina Hmotná nouze, příspěvek na bydlení…

A jen tak pro zajímavost, jak otec dává to, že je jedno dítě postižené?🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22119
10.5.23 12:18

@ontarova.stara no dobře, ale když už je X let na mateřské, tak má kolem sebe zase matky na mateřské, může poprosit o půjčku nějakých těstovin, rýže, mražené zeleniny… z čeho udělá dětem jídlo, může poprosit o vzájemné hlídání a v tom čase jít doplňovat zboží do obchodu, ( co mi teď říkala jedna studentka, tak chodí do vietnamské večerky, přijde, jak má čas a dostane hned peníze na ruku). Až ji přijdou dávky, tak nakoupí potraviny a vrátí je a pohlidat na oplátku děti kamarádkám zvládne i bez peněz. Navíc, když jediný prijem, který mám, jsou sociální dávky, tak si to hlídám a nedám na jedno nesrozumitelné sdělení, ale minimálně na netu si na oficiálních stránkách ( nebo na emiminu) ;) dohledam přesné info. Starám se, mám zodpovědnost za ty děti.
A opravdu nevěřím, že nemá prarodiče z obou stran, sourozence, tety, sestřenice, babičky… že je s dětma jak kůl v plotě a pokud by ji odvezla záchranka, tak děti skončí v děcáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
10.5.23 12:21

@mado To je prave otazkou, proc clovek nema alespon jednoho dva, kteri by ji dali neco z mrazaku a par balicku testovin, marmeladu atd., kdyz uz ne penize.
Uprimne, neco k jidlu bych dala vicemene komukoliv.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.23 12:21
@ontarova.stara píše:
Tak nekomu, kdo se zadluzil, bych asi take nedelala support a netahala ho z dluhu, navic dlouhodobe. Tohle je neco jineho, nez pujcit nekomu nejake penize a jidlo, aby prezil mesic. Navic chlap, nema-li penize, muze jit na jakoukoliv brigadu, zenska sama s detmi to ma slozitejsi, nema-li k nim pomoc.

Jasně, souhlas. Jenom jsem tímto konkrétním příkladem chtěla říct, že jsou tací, kteří žijí oním „poustevnickým“ životem, bez vazeb na rodinu a nemají se na koho obrátit. A nemusejí to být zadlužení alkoholici. Navíc, myslím, že dost lidí by se i zpočátku bálo žádat přátele o peníze, přeci jen finance jsou citlivé téma, za fin. problémy se stydí a raději by šli za někým cizím na charitu, než žádat kamarádku o peníze na jídlo. Tím neříkám, že nemají žádat kamarády o pomoc, jenom si dovedu představit, že to není asi úplně lehké.

• Citovat
  • Upravit
80225
10.5.23 12:22

A to může být, rodicak pět tisíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22119
10.5.23 12:23
@Anonymní píše:
Já takové znám. Spoustu lidí třeba nemá rodiče/nebaví se nimi, žádní sourozenci, další příbuzní. Kamarády možná má, ale se třeba se stydí nebo je nemůže žádat o pomoc, protože sami jsou na tom blbě. Můj otec měl staršího bratra, který po rozvodu s manželkou zmizel ze světa, až po x letech ho další příbuzní dohledali v bezdomovecké komunitě, zjistili, že se zadlužil a přišel o dům. Nakonec se upil k smrti. :nevim:

Tak mít v okolí alkoholika v bezdomovecké kolonii a matku se dvěma detma, to je snad něco jiného. I kdyby to byla sousedka z ulice, tak si pomyslím něco o její nezodpovědnosti, ale pětistovku nebo nákup jídla pro ni obětuji, není to pro ni, ale hlavně pro ty děti, co za rodiče nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
10.5.23 12:26
@Anonymní píše:
Jasně, souhlas. Jenom jsem tímto konkrétním příkladem chtěla říct, že jsou tací, kteří žijí oním „poustevnickým“ životem, bez vazeb na rodinu a nemají se na koho obrátit. A nemusejí to být zadlužení alkoholici. Navíc, myslím, že dost lidí by se i zpočátku bálo žádat přátele o peníze, přeci jen finance jsou citlivé téma, za fin. problémy se stydí a raději by šli za někým cizím na charitu, než žádat kamarádku o peníze na jídlo. Tím neříkám, že nemají žádat kamarády o pomoc, jenom si dovedu představit, že to není asi úplně lehké.

Jasne, ja s tebou naprosto souhlasim. Obcas by se nemusel ten kolotoc roztocit (a fatalne ukoncit), kdyby se clovek nestydel si prave o tu jednorazovou a docasnou pomoc rict.
Na druhou stranu, kdyz v tom jsou deti, asi by mel jit stud stranou.

• Citovat
  • Upravit
450
10.5.23 12:28
@inkakřivák píše:
A to může být, rodicak pět tisíc?

Samozrejme, aj 50kc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
10.5.23 12:28
@Anonymní píše:
Jasně, souhlas. Jenom jsem tímto konkrétním příkladem chtěla říct, že jsou tací, kteří žijí oním „poustevnickým“ životem, bez vazeb na rodinu a nemají se na koho obrátit. A nemusejí to být zadlužení alkoholici. Navíc, myslím, že dost lidí by se i zpočátku bálo žádat přátele o peníze, přeci jen finance jsou citlivé téma, za fin. problémy se stydí a raději by šli za někým cizím na charitu, než žádat kamarádku o peníze na jídlo. Tím neříkám, že nemají žádat kamarády o pomoc, jenom si dovedu představit, že to není asi úplně lehké.

Já jsem také takový poustevník. V naší rodině nikdy nebyly moc dobré vztahy. A co mám s ex postižené dítě, tak se ode mě jaksi všichni distancovali. Na mateřské jsem si žádné kámošky neudělala, protože jsem se styděla za to, že mám nemocné dítě a záviděla jim jejich zdravé.
A přátelé? Nejsem zrovna společenský typ. A přesně tak, když už by se někdo našel, člověk se stydí někoho požádat o pomoc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.23 12:31
@mado píše:
A opravdu nevěřím, že nemá prarodiče z obou stran, sourozence, tety, sestřenice, babičky… že je s dětma jak kůl v plotě a pokud by ji odvezla záchranka, tak děti skončí v děcáku.

No vidíš a já to tak třeba mám. Nejsem vdaná, nemám sourozence, z rodičů mám jen maminku, která nemá z rodiny nikoho (s bratrem se kvůli dávnému sporu nebaví, její rodiče nežijí, tety, strýčci nejsou a jejich děti jsou prakticky cizí lidé). Ze strany tatínka prarodiče zemřeli, než jsem se narodila, žije jenom jeho sestra, kterou jsem viděla tak 2× v životě, ani nevím, kde bydlí, jestli má děti, prostě taky cizí osoba. Takže až nebude maminka, neměla bych se mít na koho z rodiny obrátit. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1896
10.5.23 12:41

Ježíš milion spekulací a jen tlachání pí. covin na matku v nouzi…tvl to by se člověk ze.sral, tady z těch velkolepých nikdy nedělajícich chyby, nadpozemských velkohubych slepic!!! zakl.!!!muzes jít požádat o mimořádně pomoc v nouzi, jinak se obrat například na různý organizace na pomoc matkám v nouzi…ne všichni například bezdaci se stali bezdaky dobrovolně, stačí mít smůlu a shodu různých špatných náhod a člověk je tam raz dva… nakonec chybí motivace a člověk se chce jen uchlastat.Ne každej má záchranný kruhy kolem!

Příspěvek upraven 10.05.23 v 12:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.23 12:42
@Alexandria Nixia píše:
Já jsem také takový poustevník. V naší rodině nikdy nebyly moc dobré vztahy. A co mám s ex postižené dítě, tak se ode mě jaksi všichni distancovali. Na mateřské jsem si žádné kámošky neudělala, protože jsem se styděla za to, že mám nemocné dítě a záviděla jim jejich zdravé.
A přátelé? Nejsem zrovna společenský typ. A přesně tak, když už by se někdo našel, člověk se stydí někoho požádat o pomoc. :nevim:

Já ti rozumím, já naštěstí mám pár dobrých a blízkých přátel, kteří by mi snad v těžké situaci pomohli. Ale fakt jak říkáš, ne každý má k dispozici rodiče, babičky, strýčky tetičky. My jsme se taky nikdy ve velkém nestýkali, ani když můj taťka žil (je ze 4 sourozenců a viděla jsem je a jejich děti párkrát za život), se stranou mamky taky tak. Celý život pro mě rodina byly pouze rodiče a babička, teď už z nich zbyla jen ta mamka. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný