Moli vyhrávají :-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.8.14 11:43

Moli vyhravaj :-(

Dobrý den. Prosím za anonym trošku me to trápí.. Vím, ze nejsem sama kdo ma moli, ale já s nima žiju už skoro rok, vždycky to vypadá, ze už ne a stejně se nakonec ukážou. Vyzkoušela jsem mololapky i ty nálepky a moc to nepomohlo. Všechny zásoby jídla už mám v lednici. A stejně jsou furt. Poraďte hrůza s nima žít :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
13.8.14 11:46

Levanduli ve velkém.. bojovala jsem s potvorama v bývalém bydlení a tohle vyhrálo.. dá se koupit v bylinkářství..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.14 11:49

@martina.se Jako,ze levanduli dám do skříni a tak. My máme venku rostoucí levanduli myslíš, ze bude stačit jí natrhat a dát všude? nebo bude lepší koupit susenou?

• Citovat
  • Upravit
72725
13.8.14 11:51
@Anonymní píše:
@martina.se Jako,ze levanduli dám do skříni a tak. My máme venku rostoucí levanduli myslíš, ze bude stačit jí natrhat a dát všude? nebo bude lepší koupit susenou?

přesně tak. Já koupila pytlíky s levandulí, polstář s levandulí a nacpala jsem to všude, kde to šlo.. ty chemické nepomáhaly, tohle zabralo. Klidně můžeš natrhat, rozvěsit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.14 11:53

Já už kolikrát přemýšlela, že založím diskusi s podobným názvem, máme úplně stejný problém, zrovna dneska jsme vyhazovali 2 pytlíky mouky, lezou do koření, všude :? :cert: do lednice se tedy ještě nedostali, to ani nechápu, jak by mohli, na věci z lednice mi ani nejdou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21895
13.8.14 11:54

Jojo a zrovna levandule kvete, cerstva je nejlepsi. A prohledat vsechny skviry.Taky jsem je mela a dlouho nemohla prijit na to, z ceho.Pak jsem nasla v gauci kousicek rohliku, co tam zatahla fretka, ten rohlik byl tak prozranej, ze se rozpadl v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21895
13.8.14 11:56

A skviry ve spajzu. Kolem sroubku, policek, sebemensi spehyrka je dost velka na to, aby tam nakladli vejce.Pak muzete uklizet a utesnovat potreviny jako dive a je to k nicemu. Jeste bych zkusila vse ze spajzu vyndat, vystrikat Biolitem nebo necim na moli, nechat vyvetrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
13.8.14 12:00

Ja to taky znam, nebo znala. Pamatuju si, jak mi larvy od molu lezly po strope. To bylo jak z hororoveho filmu. Dokonce jsem i shanela firmu, ale pak to nejak preslo samo (omlouvam se, to neni moc rada, ale chtela jsem zavzpominat…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
13.8.14 12:00

Já se jich zbavovala zrovna minulý týden. Musela jsem si je s něčím přinést z obchodu. :-( Každopádně, jakmile je najdu, vše letí ze spíže pryč - i to, co vypadá nenapadeně. Pro jistotu. Vím, že je to nákladné, ale říkám si, že lepší vyhodit toto, než aby se dostali i do nových věcí.
A vše vyšplíchám sanytolem - i škvíry.
Takto se jich zbavím, než si je přinesu příště znova. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
13.8.14 12:03

Taky jsme s nima dlouho bojovali…Koupili jsem mololapky a všechno jídlo jsem dala do sklenic nebo krabiček. Nesmělo zůstat nic otevřené. Pak taky pořádně vytřít savem spíš a my jsme ještě stříkali větrací šachtu savem, protože k nám asi lítali tama od sousedů. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
13.8.14 12:05

Taky se přidám.. Já bojuju skoro rok a ty mrchy tam pořád jsou. V ničem jsem je nenašla. Teď mám nakoupené mololapky a mám jich doma snad 10 všude možně konečně ty mrchy mizí, ale pořád jsou. Zkoušela jsem levanduli, bobkový list, kde jaký odpuzovač a nic.. A nejlepší bonus byl když jsem četla že je odpuzuje citrusová kůra.. Haha.. Tam se mi zvesela množili bestie jedny. V sušeném pomeranči nachystaném na vánoce..
Jo chytrý nápad sušit doma kukuřici do krmelce.. V tom jsme si je donesli domů a ne a ne se jich zbavit..:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
13.8.14 12:07

@zupe : Taky jsem na ně přišla až když nám lezli červi po stropě..:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
13.8.14 12:09

Taky toho mám plnej špajz. Jsou to mrchy :cert: O víkendu se s manželem chystáme, že všechno vystěhujem a vyčistíme to tam. Už teď mám z toho hrůzu, co to bude za práci :roll: Jednou jsme to už udělali a stejně tam za chvíli byli znovu. Mouku, dětem cereálie, všechno musím neprodyšně uzavírat, aby mi tam ty mrchy nevlezly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
13.8.14 12:13

My zjistili, že nám přes léto, když jsou otevřená okna, lítají i z venku. A ty mololapky je přitahovaly snad z celého okolí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
13.8.14 12:23

Já používám po celém domě různé mololapky a pomohlo to aspoň k tomu, že nám tady už prakticky nelítají a je jich opravdu mnohem méně. Ale pořád jsou a chvíli je klid, ale pak je zase mololapka plná.

Dala jsem si i levanduli - mezi oblečení, ale jak používám vlněné věci na děti, tak stejně v patře domu ty potvory jsou. Už mi pár oblečení prožrali, tak mám v koupelně krabice uzavíratelné a snažím se do nich dávat všechno vlněné. Mám tam i lapač a je teď už podruhé celý polepený potvorama, jsem zvědavá, kde co zase najdu sežrané :roll: :roll: :cert:

Ale i tady ty lapače fungují, že mi aspoň nelítají po domě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný