Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Levanduli ve velkém.. bojovala jsem s potvorama v bývalém bydlení a tohle vyhrálo.. dá se koupit v bylinkářství..
@martina.se Jako,ze levanduli dám do skříni a tak. My máme venku rostoucí levanduli myslíš, ze bude stačit jí natrhat a dát všude? nebo bude lepší koupit susenou?
@Anonymní píše:
@martina.se Jako,ze levanduli dám do skříni a tak. My máme venku rostoucí levanduli myslíš, ze bude stačit jí natrhat a dát všude? nebo bude lepší koupit susenou?
přesně tak. Já koupila pytlíky s levandulí, polstář s levandulí a nacpala jsem to všude, kde to šlo.. ty chemické nepomáhaly, tohle zabralo. Klidně můžeš natrhat, rozvěsit..
Já už kolikrát přemýšlela, že založím diskusi s podobným názvem, máme úplně stejný problém, zrovna dneska jsme vyhazovali 2 pytlíky mouky, lezou do koření, všude
do lednice se tedy ještě nedostali, to ani nechápu, jak by mohli, na věci z lednice mi ani nejdou ![]()
Jojo a zrovna levandule kvete, cerstva je nejlepsi. A prohledat vsechny skviry.Taky jsem je mela a dlouho nemohla prijit na to, z ceho.Pak jsem nasla v gauci kousicek rohliku, co tam zatahla fretka, ten rohlik byl tak prozranej, ze se rozpadl v ruce.
A skviry ve spajzu. Kolem sroubku, policek, sebemensi spehyrka je dost velka na to, aby tam nakladli vejce.Pak muzete uklizet a utesnovat potreviny jako dive a je to k nicemu. Jeste bych zkusila vse ze spajzu vyndat, vystrikat Biolitem nebo necim na moli, nechat vyvetrat.
Ja to taky znam, nebo znala. Pamatuju si, jak mi larvy od molu lezly po strope. To bylo jak z hororoveho filmu. Dokonce jsem i shanela firmu, ale pak to nejak preslo samo (omlouvam se, to neni moc rada, ale chtela jsem zavzpominat…)
Já se jich zbavovala zrovna minulý týden. Musela jsem si je s něčím přinést z obchodu.
Každopádně, jakmile je najdu, vše letí ze spíže pryč - i to, co vypadá nenapadeně. Pro jistotu. Vím, že je to nákladné, ale říkám si, že lepší vyhodit toto, než aby se dostali i do nových věcí.
A vše vyšplíchám sanytolem - i škvíry.
Takto se jich zbavím, než si je přinesu příště znova. ![]()
Taky jsme s nima dlouho bojovali…Koupili jsem mololapky a všechno jídlo jsem dala do sklenic nebo krabiček. Nesmělo zůstat nic otevřené. Pak taky pořádně vytřít savem spíš a my jsme ještě stříkali větrací šachtu savem, protože k nám asi lítali tama od sousedů. ![]()
Taky se přidám.. Já bojuju skoro rok a ty mrchy tam pořád jsou. V ničem jsem je nenašla. Teď mám nakoupené mololapky a mám jich doma snad 10 všude možně konečně ty mrchy mizí, ale pořád jsou. Zkoušela jsem levanduli, bobkový list, kde jaký odpuzovač a nic.. A nejlepší bonus byl když jsem četla že je odpuzuje citrusová kůra.. Haha.. Tam se mi zvesela množili bestie jedny. V sušeném pomeranči nachystaném na vánoce..
Jo chytrý nápad sušit doma kukuřici do krmelce.. V tom jsme si je donesli domů a ne a ne se jich zbavit..:(
@zupe : Taky jsem na ně přišla až když nám lezli červi po stropě..:D
Taky toho mám plnej špajz. Jsou to mrchy
O víkendu se s manželem chystáme, že všechno vystěhujem a vyčistíme to tam. Už teď mám z toho hrůzu, co to bude za práci
Jednou jsme to už udělali a stejně tam za chvíli byli znovu. Mouku, dětem cereálie, všechno musím neprodyšně uzavírat, aby mi tam ty mrchy nevlezly
My zjistili, že nám přes léto, když jsou otevřená okna, lítají i z venku. A ty mololapky je přitahovaly snad z celého okolí!
Já používám po celém domě různé mololapky a pomohlo to aspoň k tomu, že nám tady už prakticky nelítají a je jich opravdu mnohem méně. Ale pořád jsou a chvíli je klid, ale pak je zase mololapka plná.
Dala jsem si i levanduli - mezi oblečení, ale jak používám vlněné věci na děti, tak stejně v patře domu ty potvory jsou. Už mi pár oblečení prožrali, tak mám v koupelně krabice uzavíratelné a snažím se do nich dávat všechno vlněné. Mám tam i lapač a je teď už podruhé celý polepený potvorama, jsem zvědavá, kde co zase najdu sežrané
![]()
Ale i tady ty lapače fungují, že mi aspoň nelítají po domě.
Dobrý den. Prosím za anonym trošku me to trápí.. Vím, ze nejsem sama kdo ma moli, ale já s nima žiju už skoro rok, vždycky to vypadá, ze už ne a stejně se nakonec ukážou. Vyzkoušela jsem mololapky i ty nálepky a moc to nepomohlo. Všechny zásoby jídla už mám v lednici. A stejně jsou furt. Poraďte hrůza s nima žít