Molusky - koupání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17050
17.7.12 19:11

Malá do bazénu nechodí, tedy rozhodně ne do veřejného, ani do brouzdálka či krytého ani venkovního. Ani do přírodního. A stejně se to objevilo. Může to být prostě jen přímým kontaktem s jiným dítětem, které nemusí být viditelně nakaženo a je jen přenašeč- srovnatelné s oparem. Měla jich 6, tak jsem zvědavá, co dál tedy. Ale od září má jít do školky- jeslí. Tak nevím právě. A navíc i jestli se to přenáší jen dotekem, tak v izolaci být pořád nemůže, ne? Když jsem tu četla, jak dlouho to léčíte… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
17.7.12 19:26

Nase mala je chytla v 9 mesicich taky v bazenu, trvalo 6 mesicu, nez jsme se jich zbavili a prestaly se delat novy, a to jich mela par jen pod prdelkou - kazdy den jsem je propichovala, vymackavala a potirala tea tree oilem, ta krev se nesmi dostat nikam, jinak se rozsiri. No a ted na konci roku ve skolce byl na nastence papir, ze se tam vyskytly, nejspis si je deti dotahly z bazenu, kam zacaly chodit, nase mala nastesti stejne nechodila. Tak uz se desim, co bude v zari :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
17.7.12 19:31

@inap Takže tedy do školky s tím nesmí, chápu to dobře? No to se mám na co těšit, protože při tom seškrabování dneska ta krev byla snad všude :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
17.7.12 19:35

Ve skolce psali, ze dite do skolky nesmi, dokud bude infekcni - prave jsem si rikala, ze je to dlouhodoba zalezitost, nez se toho deti zbavi - mam podezreni, ze to chytl prave i ucitelky syn, protoze me dost zpovidala, jak na ty molusky, a tvarila se dost utrapene. No a co vim, tak to snad hlasili i na hygiene.
Rikala mi znama, ze kluka koupala v tuzebniku jilmovym a za 3 tydny bylo po moluskach, ale co je na tom pravdy, nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
17.7.12 19:53

Napsala jsem dotaz přímo na nějakou kliniku z Moluska.cz, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
17.7.12 20:13

@Lakynka Tak to jsem zvědavá, co ti odpoví. Ale přijde mi nepředstavitelný, že by prcek třeba rok nebyl ve školce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
domino.aligator
17.7.12 20:28

Molusky a plavání

Ahoj, nám se po měsíci objevily molusky znovu, přivezly jsme si je od moře. Tentokrát jsem zašla k jiné kožní doktorce a opět nám je strhaly. Jen tentokrát paní doktorka byla rychlá a šikovná a tak to celé trvalo asi jen půl minuty (minule 10minut) Dostaly jsme nato mastičku, speciálně namíchanou tak uvidíme jestli nám to zabere. Ale znovu jsem se ptala paní doktorky jaký máme mít režim a bylo mi řečeno, že můžeme klidně do bazénu, jen bych neměla nechat, aby dcera na nějaké malé dítě šahala, aby si to nepřenesly. Prý to, ale není přenosné vodou, prý jelikož je to virové onemocnění, tak si ho děti nesou už z plodové vody a je jen otázka, kdy se objeví. tak nevím četla jsem mnoho publikací na toto téma, a jsou různé názory na to jestli chodit plavat či ne. tak jsem z toho zmatené. Nechci nikomu ublížit a přenést na něj molusky, ale na druhou stranu dcera miluje koupání v bazénu tak nevím…

• Citovat
  • Upravit
2591
17.7.12 20:33
@domino.aligator píše:
Ahoj, nám se po měsíci objevily molusky znovu, přivezly jsme si je od moře. Tentokrát jsem zašla k jiné kožní doktorce a opět nám je strhaly. Jen tentokrát paní doktorka byla rychlá a šikovná a tak to celé trvalo asi jen půl minuty (minule 10minut) Dostaly jsme nato mastičku, speciálně namíchanou tak uvidíme jestli nám to zabere. Ale znovu jsem se ptala paní doktorky jaký máme mít režim a bylo mi řečeno, že můžeme klidně do bazénu, jen bych neměla nechat, aby dcera na nějaké malé dítě šahala, aby si to nepřenesly. Prý to, ale není přenosné vodou, prý jelikož je to virové onemocnění, tak si ho děti nesou už z plodové vody a je jen otázka, kdy se objeví. tak nevím četla jsem mnoho publikací na toto téma, a jsou různé názory na to jestli chodit plavat či ne. tak jsem z toho zmatené. Nechci nikomu ublížit a přenést na něj molusky, ale na druhou stranu dcera miluje koupání v bazénu tak nevím…

Mi teda na plavčo přestai chodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
18.7.12 10:34

Tak teda nevim, ale mne kazdej rikal, ze do bazenu s tim lezt nemame, ani by me to nenapadlo, a to taky z toho duvodu, ze se pry jeste vic rozlezou. A co vim, tak prave nejvic se to chytne v bazenu, treba ne ve vode, ale bala bych se ve sprse apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí