Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
maminky co jste byly na pruplachu s vasima miminkama, jak se to vyvijelo potom. My byli vcera a doktorka nas upozornila, ze se muze objevit krvava kapicka, coz se objevuje a dost casto a taky ji z toho porad tece strasne hnisu. Musime masirovat a kapat ATB. Nevim, je to normalni? Hoji se to tim nebo se mam znepokojovat a radej jet na pohotovost? dekuju za rady
po průplachu jse ještě nějaký den do očiček kapalo, ale hnis tím jak se to propláchlo už nebyl. Od toho dne jsme měli úplně klid. Ale s jedním očičkem jsme museli na průplach 2×, protože to prvně nešlo úplně prorazit a hnisalo to dál.
no my tam ten hnis prave porad mamev obou ocickach,kdyz ji masiruju a kapu, tak strasne rve… nevim, jestli ji to boli nebo ma jen mozna trauma ze vcerejska…
tak možná, že to má i po tom včerejšku, že je to čerstvý ještě. Pokud by se to víc nezhoršovalo ted, tak bych počkala, ale když to nepřestane hnisat do PO, tak bych šla k dr.
Nám teda řekli hned, že to jedno nejde prorazit nějak. Tak ho ten den už netrápili a udělali to jedno a druhý zkusili znovu po týdnu. A pak už byl klid.
Ahoj,
my jsme byli jen 1× na proplachu. Prorazili to hned, ale jeste 5dni jsme kapali ATB. Hnis se uz neobjevil. Ale vim, ze jsem cetla, ze se to casto dela na 2×. Coz si myslim, ze asi bude i u vas, kdyz tam mate jeste hnis. Bych pockala tech 5 dni(nebo jak dlouho mate davat ATB) a pak bych sla znovu na ocni. Jen me zarazi, ze mate masirovat - to mela kamoska, ktera to u syna lecila jen ATB a masirovanim. Nam udelali proplach a bylo to. Koukam, ze kazdy Dr. ma jine metody ![]()
mame kapat 10 dnu
a masaze jsme museli delat hned po zakroku, co nejintenzivneji, aby se to prej znovu tim hnisem nezaneslo
trosku se ten hnis zlepsil, ale je tam porad a ocicka jsou porad jako na vode, takze si myslim, ze nas asi druhe kolo nemine
v pondeli zajdu k ocni a uvidime, jak jsem cetla, tak to mrnousky neboli, jen je jim to neprijemne, ale pro me to bylo hodne narocne a to jsem u toho nebyla, cekala jsem za dvojima dverma, ale stejne jsem ji slysela plakat ![]()
Ahoj Lenkaleni,
my jsme u toho taky nebyli. Broucek mel tak mesic a uz mu delali takovej zakrok. Cetla jsem nekde v casaku, ze to obsahuje nejake anestetikum,ze je to neboli. A taky kricel, taky to bylo pro nas hrozne, tak malej a uz se neco delo. Ani jsme netusili, ze neco takoveho je.
U vas me zarazi, ze mate porad ten hnis. Jeste ze ti prcci bro na vsechno zapomenou a nepamatuji si to.
Tak budu drzet pesti at se to co nejdrive spravi a dej vedet co u MUDr.!!
Papa ![]()
Tak jsme byli u ocni, ve stredu jdeme znova na vyplach
sice jen jedno oko, to druhe je v poradku, ale stejne z toho mam nervy
aby z toho fakt nemela nejake trauma. tak snad uz to pak bude v poradku.
Lenkaleni,
neboj, to uz bue vporadku a mala nato vzapeti zapomene. To jsou ty deti, jak je zaujmes necim jinym, uz si nevzpomenou co bylo. Chvilku bude plakat,ale bude to ok. ted uz vis, do ceho jdete, ale chapu, ze se bojis. Ja bych byla z toho taky smutna
, ale hlavne, ze to zabere!!!
![]()
Martino29 dekuju moc za povzbuzeni
uz kdyz jsme byli poprve, tak odpoledne uz se smala, tak na to asi zapomela, akorat kdyz ji chci kapnout do oci nebo udelat masaz, tak hned zavira ocicka a strasne rve, ale doufam, ze to ji taky prejde ![]()