Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
prosim o radu. Mam 8.mesicniho syna a uz treti den ma teploty a horecky.Nejvic namereno 39. a ruzne to kolisa
. Teplota stoupne na 38,5 ci vice a podam lek. Pak to klesne, chvilu je treba i bez teploty a pak to zase vyleti na 38,5 - 39. V patek jsem volala k MUDr. a zatim jsme nemeli jezdit.Naprd je, ze je vikend.
Nevite co to muze znamenat? Nejaka nemoc?
Nebo ze by jen zuby?
Moje segra rika, ze to budou zoubky, ale me se to nezda. Uz to trva treti den.
Tak se chci s vama poradit. Teploty jsem psala bez odectu.
Diky za rady a zkusenosti ![]()
Martina
ahoj Martio. Klidně by to mohla být 6. nemoc. Pokud se do dvou dnů osype, tak je to ona. ![]()
Buď to bude šestá nemoc - to k lékaři nemusíš, stačí když jenom zavoláš, že se osypal a oni to zapíšou do karty, nebo zuby. Moje jedno dvojče má u zubů taky klidně i přes 39. stupňů. Zrovna teď nám rostou špičáky.. ![]()
PEggy a jak dlouho vam ty teploty trvaji? Taky jsem zapomnela napsat, ze hodne pije. Vypije tak 3-4× 150ml caje za den. No jeden zub nam vylezl bez teplot, zato s velkym mrcenim a nocnim vstavanim co hodinu. Me jen zarazi, ze to porad neklesa. Uz zase namereno 38,5. Je dosti umrcenej a abych ho jen nosila, prcka
Jak píše Peggy, k Dr s tím nemusíš.
To je dobře, že hodně pije, to je při horečkách nejdůležitější!
Jestli ma jen horecky a nic jineho, tak to vypada na tu sestou nemoc ev. zuby (i kdyz u tech se rika, ze by to nemelo jit nad 38 a na tak dlouho). jestli je to sesta, tak by vam ted meli horecky koncit a objevit se vyrazka. Pokud by teploty trvali jeste cely vikend v pondeli bych dr urcite sla.
Martina29 píše:
PEggy a jak dlouho vam ty teploty trvaji? Taky jsem zapomnela napsat, ze hodne pije. Vypije tak 3-4× 150ml caje za den. No jeden zub nam vylezl bez teplot, zato s velkym mrcenim a nocnim vstavanim co hodinu. Me jen zarazi, ze to porad neklesa. Uz zase namereno 38,5. Je dosti umrcenej a abych ho jen nosila, prcka
U zubů má teplotu den, max. dva. U šesté nemoci měla čtyřicet stupňů rovných dva dny. To byl masakr.
Holky děkuji za info,
ted už Ondrášek spinká a je zatím bez teploty.Ale byl dosti nevrlej, nez zabral. Uvidíme v noci.
A kdyz je ta 6.nemoc, svedi ty pupinky a ztrati se to samo? ![]()
Martina29 píše:
Holky děkuji za info,
ted už Ondrášek spinká a je zatím bez teploty.Ale byl dosti nevrlej, nez zabral. Uvidíme v noci.
A kdyz je ta 6.nemoc, svedi ty pupinky a ztrati se to samo?
Nesvědí a ztratí se do dvou dnů. Ať je vám brzo líp.. ![]()
U nás jsou děti taky pravidelně nemocný vždycky na víkend. Holka měla taky takhle dlouho teploty tak jsem s ní v pondělí zašla k doktorce a měla prostě angínu. Tak bych počkala do pondělka pokud se to nějak nezhorší a pak bych se rozhodla co dál.
Anoli,
taky jsem přemýšlela nad anginou. Sestřicka od dr. mi rekla v pazek, ze nemam chodit, ze nic nezjisti, ale dnes jsem nad tim premyslela a prece zarudly v krku nebo natekly mandle by treba poznala, ne? Uvidime, snad se to zlepsi. ![]()
ahoj holky,
tak to vypada na ty zuby.dnes měl akorát ráno po odečtu 37,3. Ale lumpla jsem mu hnde Nurofen, je odrana strasne umrcenej a urvanej. A kdyz jsem koukla na spodni dasen tak se klube druha jednicka. Takze asi ty zuby. Vyrazka se neobjevila-takze 6.nemoc to nebude. Uvidime, jak to bude probihat, ale obavam se, ze nas cekaji opet neprospane noci jako u prvniho zoubku… ![]()