Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím mám dotaz. Kdyz jsme byli na návštěvě tak se syn ve své cestovní postýlce pozvracel. Virus už je vyléčen, postýlka ze všech stran vyčištěná se suší na balkóně ale mám problém s matrací. Potah se vypral v pračce ale matrace se skláda ze tří částí. Už jsem to jednou prala ve vaně ale bylo to dost náročné a schnulo to moc dlouho ačkoli venku bylo teplo. Tak jsem přemýšlela vždy jeden molytan zapnout do polštáře a strčit do pračky. Všecky tři by byli asi moc těžký když se nasáknou vodou tak aby se pračka nerozbila. Myslíte že se to roztrhá ten molytan?
Prinejhorsim bych ho dala treba do povlaku na polstar jako se perou zaclony aby ho ta pracka nepotrhala ![]()
No však tak jsem to myslela s tim polštářem. Že to dám do povlaku. Myslíte že se to teda nerozcupuje? Už to někdo zkoušel?
Neroztrhá, nebojte. Peru matraci do postýlky (musela jsem rozpůlit), tak 2× do týdne. Na šedesát a pak sušička. Je stále stejný.
Super diky za odpovědi. @cecillka proč perete matraci tak často? Nějaká alergie? Takže i do sušičky není problém?
@Ariel0 Alergie naštěstí ne, to má synek tak 2× týdně nehodu, plenka ho trápí, tak peru. Sušička je super. Jen je lepší počítat s rezervou, na úplné doschnutí, molitan při stlačení je někdy vlhký. Když to ale nestihu, dám mu přes ty molitany ještě deku a je v suchu.
Praní ve vaně jsem také zkusila, vím jaká je to hrůza. Molitan byl šíleně těžký, nešel ani pořádně vyždímat, sušilo se to sto let, a stejně uprostřed zůstala voda, která nakonec smrděla.
@Pipet On se chudák v noci hodně potí, chodím ho převlékat a otáčet polštářek, s chráničem to bylo horší, tak je naostro
.
@Ariel0 Tak vyper po jednom… je to takový na nic, ale takovou věc nepereš každý den.