Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den,
omlouvám se za toto téma ale potřebovala bych radu, v loni se mi doma začli roztahovat moly. Spoustu jídla jsme vyhodili a vypadalo to, že máme vyhráno. Dneska jsem našla už 3 mola opět v kuchyni. Vyhodila jsem mouky, vyklidila špajz ale našla jsem jen pár černých teček, asi zárodků. Nemáte náhodou někdo osvědčené rady jak na ně? Budu moc vděčná, díky… ![]()
Já jsem celý špajz vyklidila a nic. Stejně mrchy odněkud lítají a nemůžeme najít odkud.
No mi máme předělanou kychyň, vlastně celé jádro a jídlo mám v plastových dózách ale asi je to málo ![]()
Jídlo (sypké - mouky, cukr, sůl, strouhanka, krupice)všechno okamžitě přesypávám a dávám do zavíratelné dózy.
Jedině ty stupačky, každý den jich tu poletuje kolem 5, 6 kusů. Vždycky je rozplesknu a druhý den to tu lítá zase.
@carambol píše:
Jídlo (sypké - mouky, cukr, sůl, strouhanka, krupice)všechno okamžitě přesypávám a dávám do zavíratelné dózy.Jedině ty stupačky, každý den jich tu poletuje kolem 5, 6 kusů. Vždycky je rozplesknu a druhý den to tu lítá zase.
tak tam naisnstalujte nějaké lapače molů…jinak nevím co poradit ![]()
J eto fakt veselé..bydlet s prasatama :-/ (tím myslím sousedy odkud to létá)
@Nina Filipi píše:
tak tam naisnstalujte nějaké lapače molů…jinak nevím co poradit
Mám v plánu koupit. Jen si na to vždycky vzpomenu když ho vidím a v obchodě zapomínám.
Já si vždycky říkám, že je koupím a pak zapomenu, babička mi radila, že jim smrdí černé koření a to je pravda, aspoň z mé zkušenosti, prostě nejsou v pokoji kde se chtěli také zabydlet od doby co tam je ten pepř. ![]()
@nervozka píše:Že bych otevřela kořenku s pepřem?
Já si vždycky říkám, že je koupím a pak zapomenu, babička mi radila, že jim smrdí černé koření a to je pravda, aspoň z mé zkušenosti, prostě nejsou v pokoji kde se chtěli také zabydlet od doby co tam je ten pepř.
Já mám pepř poházený v poličkách, skuste to, mě to pomohlo, ale v mouce už zase jsou ![]()
Nejúčinnější mi vždycky přišly ty lepicí papírky na moly (kupuju je v DM).