Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@allluck píše:
když vyházíš všechno, kde by mohli být, tak si myslím, že by ses jich mohla zbavit
Já vyhodila kompletně vše, i bonbóny. Byla jsem z toho totiž úplně na prášky, množily se jak králíci ![]()
Ale víte co nechápu? Že se jim líbí dřevo a místa, kde třeba potraviny ani nejsou, otevřu lednici a byl tam!
Myslím si, že si to nosíme domů už z výroby a to mě nikdo nevymluví
Na moly jsou fajn takové stříšky s feromony, funguje to bezvadně a nejsou toxické..buď od Biolitu nebo teď máme z DM a super..
@lentilka248 píše:
Na moly jsou fajn takové stříšky s feromony, funguje to bezvadně a nejsou toxické..buď od Biolitu nebo teď máme z DM a super..
jak to vypadá?
@chipsa fakt vyhoď úplně všechno, doporučuju skříňky vytřít octovou vodou a nemají rádi levanduli, takže já potom dávala i do skříňky levandulové sáčky. Je klid, jen čas od času jeden dva se objeví a vůbec nechápu kde se berou. Já je vždycky měla nejvíc v ořechách
![]()
Jediná šance je nyní vše vyhodit, opravdu vše krom konzervy
, všechno vymýt, vyndat police, nové potraviny balit do doz (Já tak dávám všechno sypné a všechny typy oříšků, maků atd.). Je pravda, že si je často přineseme už z obchodu a když se to pak válí dohromady, hrozně se to namnoží a není cesty zpět. A chce to točit, žádné extra veliké zásoby.
Přesně tak všechno komplet vyhodit a my teda ještě malovali, protože se kuklili v rozích stropu. A pak teda klid ![]()
No to mé zajímá… My už 2× vyklidili komplet celou kuchyň, vyhodili jsme všechno, všude vymyli, i mezi nádobím a ještě nalepili všude možně takový ty lepítka na moly… A stejne do 14 dnů byli zpátky… A přesně jsme měli návštěvu, seděli jsme c kuchyni a na stropě červy, tak jsem se jen modlila, aby nikdo nezvedl hlavu nahoru ![]()
Mam stejny problem
, nechapu, kde se tam vzali, pravidelne vsechno cistim a uklizim. Pred mesicem jsem nasla cervy v cukru a od te doby to jede, dneska jsem zase nasla nejake moly ci co v pohankove kasi
fakt humus..
Já spolubydlím.. na začátku tady nebyli a to máme kuchyni zralou na rekonstrukci (ale není to taková hrůza tedy) Viděla jsem spoustu dalších bytů, které jsou naprosté peklo a lidi je vezmou..
Používáme už dlouho ty pasti z DM. Vždy je klid, když je to nalepené.. ale pořád je jich hodně, ale tedy méně. Hned jak je sundám a nalepím dvě nové.. tak se molů vyrojí jak.. holky naprosto jančily, když to našly na stropě. Pak jsem neváhala a už je koupila, ale kolik už taky!!
Nikde žádné jejich „hnízdo“ není.. fakt nevím, co s nimi.
Dívala jsem se na mouku, strouhanku do erární skříňky, nikde nejsou! Svou rýži jsem vyhodila, čaj, vše, co jsem měla déle. Cukr, sůl mám ve skleničkách nebo plastových dozach.
Nejsme špindíry, ale stydím se.. doma jsem se s tím nesetkala, tam máme sterilno ![]()
Kde ti moli ještě můžou být?
Fungují ty stříšky lépe než ty nálepky? Máte zkušenost? @lentilka248
No holky ja vse vyhodila i vymyla… Pak oecu babovku vyndam ten den koupenou mouku a v ni uprostred cerv, myslim, ze uz to mame doma takhle z obchodu… ![]()
@Anonymní píše:
Já spolubydlím.. na začátku tady nebyli a to máme kuchyni zralou na rekonstrukci (ale není to taková hrůza tedy) Viděla jsem spoustu dalších bytů, které jsou naprosté peklo a lidi je vezmou..Používáme už dlouho ty pasti z DM. Vždy je klid, když je to nalepené.. ale pořád je jich hodně, ale tedy méně. Hned jak je sundám a nalepím dvě nové.. tak se molů vyrojí jak.. holky naprosto jančily, když to našly na stropě. Pak jsem neváhala a už je koupila, ale kolik už taky!!
Nikde žádné jejich „hnízdo“ není.. fakt nevím, co s nimi.Dívala jsem se na mouku, strouhanku do erární skříňky, nikde nejsou! Svou rýži jsem vyhodila, čaj, vše, co jsem měla déle. Cukr, sůl mám ve skleničkách nebo plastových dozach.
Nejsme špindíry, ale stydím se.. doma jsem se s tím nesetkala, tam máme sterilno
Kde ti moli ještě můžou být?
Fungují ty stříšky lépe než ty nálepky? Máte zkušenost? @lentilka248
netuším, mě se ty stříšky líbí proto, že ty moly nejsu vidět..
@karolinkristin právě, já si myslím, že je to často už z obchodu..já jsem si takto jendou donesla domů rýži ve varních sáčcích, uvařila ji a najednou viděla, že jsou tam brouččci..fuj..od té doby tam už sypké potraviny nekupuji..
Jinak já jsem bydlela asi v 5 různých bytech a na koleji jsem se taky stěhovala, přístup k úklidu mám myslím pořád stejný a moly jsem měla ve 2 bytech, jinak ne..A ještě jsem postřehla, že jsem nikdy neměla moly v dětské stravě- tu kupuju jinde, než zbytek potravin..