Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Genovesa tak se jich musíš pořádně zbavit doma, což mě se podařilo až právě těmahle feromonovejma lepičkama
@medunka23 jasne, tak proto jsem je koupila. Ale znam v okoli pripad zenske, co uz z molu silela. Furt byl nejakej na lepce a ona furt uklizela. Vsichni Jsme ji rikali, ze moli litaji z venku na feromony. Nam neverila. Pak uz nevedela co, tak lepky oddelala a mola uz nenasla ![]()
@Genovesa
věřím, ja byla taky v létě hotová, pořád na lepkach motylci, ja surovala a nikde nic, kdyz byly v mouce nebo jinym jídle, tak to bylo vzdycky poznat, a ted nic. No a pak jsme byli pryc a nikdo nevetral a čisto
@Genovesa a stejně tam mrchy jsou? no oni jsou asi nesmrtelní ![]()
Prosim poradte co vam nejvice pomohlo na ty potvory. Bojujeme s nema od podzimu, bydlime v dome, mame v dome bohuzel babku s alzheimerem, ktera ma potrebu vse svhovavat, no vypestovala si ty potvory na vlasskyvh oresich (ani nebudu popisovat kde vsude je mela schovane
). Nam se to dostalo do horniho patra, ale chvalabohu se podarilo celkem hned zlikvidovat, ale u babky je to katastrofa. Nekolikrat vse vyklizeno, ale uz ji tam vic uklizet nemuzu, nestaram se o ni ja, ale jina osoba ktera dojizdi a ta to bere na lehkou vahu (pry obycejni motylci, nicemu neuskodi, bez komentare
). V kuchyni nema zadne jine potraviny, vse vyhozeno, jidlo se ji donasi kazdy den cerstve, navic v kuchyni proste nejdou, jen u babky v loznici, musi mit hnizdo nekde tam… Ma nalepene po skrinkach lepky od Raidu, ale nic moc se nelepi, zkousela jsem bobkov list, mydlo, pepr, misku s jablecnym octem… Dokonce jsme sehnali ozonovy cistic, nekolikrat pusteno, ale ty potvory misto aby je to zabilo, tak jeste vesele litaji kolem toho
A ja uz opravdu nemam silu to resit, mam par tydnu pred porodem a predstava ze se mi to dostane znovu do kuchyne a ja to budu muset treba v sestinedeli resit ![]()
Nekde jsem cetla ze nekomu zabral obycejny Raid do zasuvky, na komary? Nebo jsem jeste na netu nasla nejakou „dymovnici“, nemate nekdo zkusenost? Potrebuji se jich proste zbavit rychle a ucinne, a pritom bez smejdeni po skrinich, to uz fakt s polosilenou babkou za zadkem nedam
Uz z tech potvor fakt silim, dokonce se mi o nich uz i zda, hruza ![]()
Dekuji predem za rady ![]()
Hele, tady je každá rada drahá. V té ložnici musí být někde něco k jídlu, třeba zapadla sušenka. Pokud to jsou moli potravinový, ale tady bych si nebyla jistá, jestli to nejsou šatní.
My bojujeme s moli 4 roky. Bývalá mého může, užívala jeho dům ještě dlouho po rozvodu a nechala je přemnožit. My je po jejím odstěhování zlikvidovali a bohužel jsme si je s nějakým jídlem přivezli domu. Sem tam sporadicky se nějaký objeví. I když minulý týden jsem u nás v Ternu kde nakupujeme viděla lítat u pečiva mola, takže je možná už dnes nosíme od tud. Nicméně v mužově domě, kde to dnes využíváme jako chalupu, nesmíme nechat žádné jídlo, když odjíždíme. My tam třeba měsíc nepřijedem. Před rokem na podzim tam chlap ve skříni nechal ovesné vločky, strouhanku a piškoty
no bylo to pěkné. Jak tam vydrží ty moli bez žrádla přes zimu netuším, ale prostě tam někde jsou.
u vás to tipuji na šatní moly a to musíš najít zdroj, pokud je babička stará, třeba má ve skříni kožich z králi činy, to se za komunistů dost kupovalo a to je pro ně ňamka. Projít skříně je jediná šance.
Vsechny potraviny vyhazet, ja vyhodila v podstate vse. I koreni. Skrine vysat ze vsech stran i z venku! Pak konecne zmizeli.
Aha, jsou jen v loznici, divne, nema tam nejake jidlo zapomenute?
@alisekR
@blumen
Moc dekuji za odpovedi
Holky ja uz jsem z toho proste totalne hotova, my tu loznici prosmejdili s manzelem nekolikrat, povytahovali vse ze skrinek, vystrikali biolitem, vymyli octem, na kazde skrince nalepka. Jidlo nema zadne, opravdu ani v kuchyni, prave protoze ho schovava, takze se ji jidlo nosi presne na denni porce, ale nepopiram ze mohla nekde zase strcit byt jen kurku z chleba…
Achjo. Je pravda ze tam ma takovy stary gaucek a jeste me napadlo jestli by nemohli byt pod kobercem. Jenze to ja ji tam uz stehovat nabytek nemuzu, dum neni muj a jak jsem psala, osoba co o ni pecuje to bere na lehkou vahu. Ja se desim toho ze se nam to opravdu uz vymkne kontrole a rozmnozi se to ve velkem… Jsem v rodine proste za kravu, co resi par motylku
No spis jsem si prisla postezovat, sama vim ze nam asi nic nepomuze… Netusite kolik stoji takovy deratizer a co to obnasi, co on s tim vlastne udela?
Jeste dodam ze moli to jsou opravdu potravinovi, ti s tmavsimi hnedymi kridelky… Ti satni by mi snad ani tolik nevadili jako toto ![]()
@Anonymní píše:
Jeste dodam ze moli to jsou opravdu potravinovi, ti s tmavsimi hnedymi kridelky… Ti satni by mi snad ani tolik nevadili jako toto
No po pár dírkách v hezkých kouscích oblečení, bys asi hned změnila názor…
Ale jinak my s tím bojujeme taky docela často a prakticky se to nedá vyhrát. Zrovna teď po víkendu žena stěhuje vše (jídlo důkladně prohlédnuté) zpět do komory, kde se to přemnožilo fakt akutně. Muselo tma být někde spousta červíků, kteří se během tří dnů vylíhli. A ještě teď se bojíme, kde všude to nalétalo. Kuchyňská špajzka bude dost možná hned druhá v pořadí.
Taky jsme měli ozónovou lampu a nic. A to jela 2 hodiny v noci a přitom tvrdí jak stačí na roztoče půl hodinka a už během té doby tam nesmí být rostliny a zvířata a vlastně ani lidi.
Jinak ty lepítka na ně používat až v okamžik objevení se molů v domácnosti. Obsahují nějaké ty látky co je přitahují, takže se může stát, že naopak přitáhnou moly z venku. Typicky třeba v bytovkách od sousedů třeba stupačkami, oknem při větrání,…
@gabrriel Diky za reakci. To me mrzi, ze mate taky takove trapeni, me uz z tech potvor vylozene hrabe, neustale se divam po stropech, jestli neco neleze…
Prave nas taky prekvapilo, ze ozon nefunguje, pokazdw jen litali kolem, pritom kvetiny nam to dve zabilo, schvalne jsme je nechali v pokoji, jestli to funguje. To jsme byli nadseni ze teda jsme dobre sehnali, ze to urcite zabere…a prd
Nezkouseli jste jeste ten Raid na komary, do zasuvky? Nekde jsem cetla, nevim jestli primo tady v diskuzi nebo jinde, ze zabral ten…
@Anonymní píše:
@gabrriel Diky za reakci. To me mrzi, ze mate taky takove trapeni, me uz z tech potvor vylozene hrabe, neustale se divam po stropech, jestli neco neleze…
Prave nas taky prekvapilo, ze ozon nefunguje, pokazdw jen litali kolem, pritom kvetiny nam to dve zabilo, schvalne jsme je nechali v pokoji, jestli to funguje. To jsme byli nadseni ze teda jsme dobre sehnali, ze to urcite zabere…a prdNezkouseli jste jeste ten Raid na komary, do zasuvky? Nekde jsem cetla, nevim jestli primo tady v diskuzi nebo jinde, ze zabral ten…
tem jsme nezkoušeli. Ale normálně sprej Biolit jo. Žena říkala, že to v noci našplíchala všude možně a rychle zavřela dveře a ráno na zemi spousta mrtvých molů.