Moly v kuchyni, rady a tipy

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
288
25.2.15 12:57

Celkem slušně pomáhal bobkový list a pepř. Jinak jediné jak se mi jich povedlo zbavit aspoň doufám byly mololapky. Obyč lepící pásky na moly. Chlap mi ty moly přinesl v krmení na ryby.. Likvidovala jsem ty bestie přes půl roku. Něco nalítá i z venku.. A jestli někde najdete napsané, že jim vadí citrusová kůra tak to rozhodně nezkoušejte.. Mě v ní ty bestie bydleli a namnožili se tam dost pekelně než jsem našla, že mají hnízdo v sušených plátcích citronu a pomeranče co jsem měla na věnce na vánoce… Popravdě jsem je našla až potom co mi po stropě lezli červi.. prostě jak z hororu.. Přijít k nám návštěva tak by si asi mysleli zajímavé věci..:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
25.2.15 12:58

V orechach? Co jim nechutná:-[

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
25.2.15 13:01

My jsme měli podobný problém v býalém bytu.
Jediné, co se mi osvědčilo - odstranit všechno, kde by mol mohl žít - od strouhanky, přes mouku, krupici, až po různé koření a cokoliv sypké. Ty potvory se dostanou i do stočeného pytlíku, zavázaného do třech sáčků! Jsou šílení. Pak jsem naprosto všechny skříňky a šuplík, kde mám potraviny vytřela roztokem vody a sava. Ometla jsem všechny pavučinky v celém bytě (tehdy to naštěstí byla malá garsonka o jedné místnosti), omyla jsem to i tam, kde jíslo nemám - pod talířema, miskama, nádobím. Nikde nesmí být nic rozsypané. Na nové zásoby sypkých věcí jsem si pořídila dobře uzavíratelné sklenice, které jsou na gumové těsnění, aby se tam ty mrchy nedostaly. Musí být ale opravdu všechno dobře prohledané. Jak se jednou udělá takový anti-molový úklid a zapomene se byť na jeden jediný pitomý sáček např. s kořením zapadlý někde za skříňkou, tak je to průšvih a může se začít za pár sní znova. Údajně je rozdíl mezi molem potravinovým a molem šatním, ale já stejně prohledala i svetry a celou skříň, aby někde něco nezůstalo. Všude jsem měla takové ty mucholapky určené na moly. A hodně jsem větrala. Nakonec jsem nad nima vyhrála. Teď bydlíme v domku, úplně jinde, ale stejně vždycky mám tendenci do každé mouky, vloček, nebo čehokoliv nahlížet, jestli tam nejsou nějací nezvaní hosté. Naštěstí nejsou :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
25.2.15 13:01

Aháá, my jsme měli skladované v papírových sáčcích sušenou pomerančovou kůru.
Jsme tady v bytě chvilku, tak jedině bych to přestěhovala i s tou kůrou? Ta už je teda odnesená, ale obludy tu jsou někde asi pořád. Ale nikde jsem ve špajzu nic nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26234
25.2.15 13:09

My je objevili v arasidach, koreni v saccich. Jenze mne z tech arasidu lezli uz cervi, vypaseny. Fuj to bylo hrozny. Kazdy den jsem nasla treba dva na strope. Ale jak se to vse probralo a vyhodilo, byl pokoj. Chce to jednou za cas poradnou cistku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
25.2.15 13:11

@carambol Jak se jednou zabydlí je průšvih.. Všechno co mi bylo líto vyhodit jsem naházela do mrazáku.. Nové ořechy a ty hodně drahé věci /po kontrole jestli jsou ok/ všechno ostatní umýt savem pak jsem ještě vytírala vodou s octem.. Prý jim vadí. všechno co mi nebylo líto letělo do popelnice, stejně i všechno otevřené. A popravdě, trvalo mi 2 týdny než jsem je našla v té kůře.. Oni budou někde schovaní a nebo jsou to zbytky tech původních.. Přeju hodně štěstí a pevné nervy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
25.2.15 13:13
@white_black píše:
@carambol Jak se jednou zabydlí je průšvih.. Všechno co mi bylo líto vyhodit jsem naházela do mrazáku.. Nové ořechy a ty hodně drahé věci /po kontrole jestli jsou ok/ všechno ostatní umýt savem pak jsem ještě vytírala vodou s octem.. Prý jim vadí. všechno co mi nebylo líto letělo do popelnice, stejně i všechno otevřené. A popravdě, trvalo mi týdny než jsem je našla v té kůře.. Oni budou někde schovaní a nebo jsou to zbytky tech původních.. Přeju hodně štěstí a pevné nervy. ;)

Tak já to znova projdu. Pravda, octem jsem špajz vytírala docela nedávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
25.2.15 13:15

Mne teda vlezli o do doz s gumou. Neni sice sroubovaci, ale i tak nechapu, jak se tam dostanou. 8o

Ja jsem vyklidila uplne vse, byli i v soli 8o, nejvic jim chutnalo lneny seminko a fakt me prekvapili i v ryzi, testovinach apod. Vse vytrela, vysala, zkontrolovala i ruzne spary, kde se kukli (byli i na strope), no uplna pohroma. Nekdy jsou treba i pod kobercem, jsou vynalezavi neskutecne, kde se ukryt.

Od ty doby tukam, zatim klid. Cokoliv koupim, strcim na 24 hodin do mrazaku - mouky, mak, Granko.

Predpokladam ale, ze se jednou zas vrati a ceka me to znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26234
25.2.15 13:23

@kerrankin ty dozy Ikea? Ty pouzivam na mouky atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
25.2.15 13:25

No já všechno vyházela, koupila uzavíratelný dózy v Ikee plastový. A dobrý už půl roku. Taky mám jednu velikou uzavíratelnou pixlu, kam dávám všechny načatý pytlíky, na který nemám dózu, nebo tam prostě všechno nevleze. Mrazák prý funguje. Jedna moje kolegyně už má takovej zvyk, že cokoliv koupí, dá na 24 hodin do mrazáku a až pak to rozbaluje, aby si je nepřinesla z krámu. Já mám jen malinkej, takže to nemůžu praktikovat. Já jsem při jedný předchozí čistce zapomněla kousek tvrdýho rohlíku nahoře na lince, kde jsem sušila pro sousedovic koníky a tam se mi zas namnožili. Jsou to mrchy. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
25.2.15 13:26

S těmi dózami jste mi vůbec neudělali radost:-( já mám koření v takové plechové skřínce od čajů, tam jsem je ani minule ani ted nenašla, a jinak mám vše ne skle, mslím z koření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
25.2.15 13:31

Mam tyhle a jsou k nicemu.

http://www.ikea.com/…ts/50081452/

Musi to byt nejaka skutecne pevne tesnici guma. Rekla bych, pokud me nekdo nevyvede z omylu, ze neco takoveho, tam uz se nedostanou.

http://www.ikea.com/…ts/50213546/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26234
25.2.15 13:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
25.2.15 13:47

A nevadí, že je plastová? já mám něco podobného sice jen bez té těsnící gumy ale také tam byli :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
25.2.15 14:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat