Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Carinkka píše:
Joo my si je takhle domů natáhli v kupované strouhance :-/
No a proč má na nedostatečnou hygienu doplácet spotřebitel a utrácet majlant za nakažené potraviny?
@chipsa já to následně vyřešila tak, že když potřebuju strouhanku tak si namelu ztvrdlý rohlíky a už jí nekupuju ![]()
@chipsa píše:
Holky, tak už toho mám dost! Před měsícem jsem si domů donesla vločky. Pěkně jsem si je namlela v mlýnku, dala si je do vzduchotěsné dózy a tu jsem obalila ještě sáčkem. Dneska mrknu do ní a červíci se na mě smějí![]()
Toto fakt není možný, jak by se tam jinak dostali než z obchodu? Napsala jsem do pořadu A DOST! panu Tunovi, zda by se mohl na tento problém zaměřit a podívat se, zda si to opravdu nosíme z obchodů, nebo ne.
No, namlela sis tam larvy
ne, je mi to líto, ale fakt to bude asi už z obchodu. My jsme vyčistili komplet, ale průběžně všechno beru znovu, protože se občas stane, že to z obchodu přileze. Spíš než namlít - dávám do mrazáku zabalené v igeliťáku, aby to nenavlhlo.
To s tím mrazákem je dobrý nápad!
jinak my moli objevili v oříškách, máku, různých semínkách…
@gabrriel píše:
To s tím mrazákem je dobrý nápad!jinak my moli objevili v oříškách, máku, různých semínkách…
A kde se to tam furt bere? Copak neexistuje hygiena při výrobě?
@chipsa píše:
A kde se to tam furt bere? Copak neexistuje hygiena při výrobě?
podle mě není problém ve výrobě, ale v distribuci. Ty sáčky jsou teňoučké nic, které ty moly prokoušou hned a stačí jedna direčka pro jednoho molečka, které si nevšimneš a jak tam naklade mladé, nic není dlouho vidět. A pokud máme tu smůlu, že je to „čerstvé“ nic tam nenajdeš. Ale když je to na cestě a v obchodu dýl, stihnou se vylíhnout a pak už vidíš ty pavučinky a červíky i v sáčku
Děvčata já jsem si na ty potvory pořídila tuto krasavici, dnes dorazila ![]()
@chipsa to je super krasavicka. Nevim kolik molu máš, jen tehle potvore staci jedna moucha na 14 dní, tak dej vedet, jaky to bude mit účinek.
Ja si moly prinesla v mouce z lidlu, byli zakkukleni ve sváru.
Taky s nimi bojuju. Vzdycky pri vyskytu jednoho exempare jsem vyhazela kde co jen podezreleho. Tak tri tydny klid a pak zas jeden. Zas uklid. Pak mesic klid a donesla jsem si je v ryzi. Tak jsem ji tri kila vyhodila. Jenze mi vlezli zas jinam.
. Tak furt dokola. Ted jsem nasla cerva v piskotech bez pavucin. To me vytocilo az do nebes a koupila jsem feromonove lepky. uz jsem chytla par samecku a vypada to, ze bude zas chvili klid. Asi si tu ty lepky necham uz nastalo, kupuju hodne mouku na chleba. ![]()
Jsou to hrozný potvory. Nám se dali do paliček česneku(!). To by mě fakt nenapadlo.
Jinak pokud otevřu mouku nebo jiné sypké věci, přesypu to do krabice od Nutrilonu nebo od Cara. Zatím to zabírá.
Já jsem se včera tak naštvala, že jsem objednala tuto bojovnici. Dneska jsem hledala mola, že bych ji nakrmila a ani jednoho jsem nenašla
Koupila jsem vzduchotěsné dozy a obalila je sáčkem. A pořád tam jsou
![]()
@Jareach píše:
Jsou to hrozný potvory. Nám se dali do paliček česneku(!). To by mě fakt nenapadlo.
Jinak pokud otevřu mouku nebo jiné sypké věci, přesypu to do krabice od Nutrilonu nebo od Cara. Zatím to zabírá.
Mne se dali také do česneku
Vše přesypávám do dóz, ale pomáhá to jen částečně. Třeba jsem zpozorovala, že jim nevoní badyán, takže teď ho vždy házím třeba k mouce ![]()
@Genovesa ty feromonový lepky mám stabilně, přes zimu nic, ale v létě jak mám otevřený okna, tak tam mám občas plno a potravin se nic nedotklo, myslím že lítají zvenčí, už jsem to tu v diskuzi četla, že někdo pořídil i sítě do oken.
@medunka23 píše:
@Genovesa ty feromonový lepky mám stabilně, přes zimu nic, ale v létě jak mám otevřený okna, tak tam mám občas plno a potravin se nic nedotklo, myslím že lítají zvenčí, už jsem to tu v diskuzi četla, že někdo pořídil i sítě do oken.
souhlasím do posledního slova ![]()
@Monisek69 píše:
souhlasím do posledního slova
No jo damy. Jenze my site mame. ![]()