Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My máme tyhle http://www.ikea.com/…ts/40295613/ a moli zmizeli.
Tak už jsem na nervy, ty potvory jsou snad všude
Koupila jsem si dózičky, všechno přesypala tam a myslela si, že bude vyhráno. Otevřu dózu s moukou a molové se tam vesele pářejí
Našla jsem je i v sáčkách od čaje
Kolik potravin a peněz už vylétlo oknem a přesto se to pořád někde množí
![]()
To už nemluvím o tom, že u mě byla kamarádka, ukazovala jsem jí jak nám tchán krásně vymaloval strop a nad hlavou ji lezly červy, to je fakt super prezentace!
@chipsa tohle znám, taky jsem se za to příšerně styděla, když k nám někdo přišel na návštěvu a já viděla, jak po zemi lezou ty červy
já to vyřešila tak, že jsem vyházela všechny potraviny, který jsem měla delší dobu doma (déle než měsíc) a pak všechno - mouku, strouhanku, cukr atp. jsem dala do zavařovaček a teď už máme (musím zaklepat) cca 2 měsíce klid. ale normálně jsem už taky šílela
teď jsou asi i nějaký víc rozmnožený, říká mi o tom hrozně moc kamarádů a známých
Taky když jsme je někde našli, tak jsme cákali biolit, ale nevím, jestli to má na to nějaký význam nebo ne ![]()
Dala jsem na dózu ještě sáček, aby se tam když tak udusili a dále asi budu cpát do dóź i čaje ![]()
@chipsa píše:
Dala jsem na dózu ještě sáček, aby se tam když tak udusili a dále asi budu cpát do dóź i čaje
hm, hlavně já bych ten čaj, kdes je našla asi rovnou vyhodila, oni se množí jako blázen
já jsem to taky dlouho řešila a jedině vše vyházet, tak jsem se toho zbavila ![]()
Nezbyde ti nic jiného, než kompletně všechno vyhodit, zřejmě ti všude nakladly vajíčka. Tím, že vyhodíš jen to, kde ty moly vidíš, si nepomůžeš, jinde se ti rozmnoží další. Já je jednou takhle likvidovala jako ty asi 2 týdny a pak jsem si řekla dost a vše letělo do popelnice, pak jsem skříňky vymyla, vystříkala biolitem, nechala 2 dny skříňky zavřené, pak jsem je znovu vymyla a pak si teprve nakoupila nové potraviny a tak jsem se nezvaných nájemníků teprve zbavila.
@allluck píše:
hm, hlavně já bych ten čaj, kdes je našla asi rovnou vyhodila, oni se množí jako blázenjá jsem to taky dlouho řešila a jedině vše vyházet, tak jsem se toho zbavila
Jenže to vyhážeš a za chvilku je tam zase najdeš.
@chipsa píše:
Jenže to vyhážeš a za chvilku je tam zase najdeš.
když vyházíš všechno, kde by mohli být, tak si myslím, že by ses jich mohla zbavit
Jediný, co jsem si nechala, byly konzervy a ty jsem ještě umyla.
@allluck píše:
když vyházíš všechno, kde by mohli být, tak si myslím, že by ses jich mohla zbavit
Já vyhodila kompletně vše, i bonbóny. Byla jsem z toho totiž úplně na prášky, množily se jak králíci ![]()
Ale víte co nechápu? Že se jim líbí dřevo a místa, kde třeba potraviny ani nejsou, otevřu lednici a byl tam!
Myslím si, že si to nosíme domů už z výroby a to mě nikdo nevymluví