Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kupte si lepky na moly a všechno sypké dejte do skleniček či dóz. Já je měla v čajích, občas najdu zbytky zároků i v pečícím papíru. Zkouší klást vejce všude
Po
kud bydlíte v paneláku, tak se jim asi neubráníte.
Ahoj, tak mol může být i z instantních polévek, sušenek, piškotů, čokolád, strouhanky koření i soli. Já bych vše vyházela a místo pořádně vysála a vytřela. Všechny papírové obaly bych ihned vyhodila do popelnice. Moje babička, je měla z perníčků, těch ozdobných co se nejedí. Kup si ty lapače. A jinak kromě pepře, jsme zkoušeli i hřebíček a pomáhá a samozřejmě levanduli a slyšela jsem i chmel a bobkový list na dno dózy…hodně štěstí je to docela boj… ![]()
@nervozka fakt?
zkus ten hřebíček, mě pomohl i proti mravencům…
@nervozka zkuste se podívat do strouhanky. Vždycky když se mi doma objevili bylo to z ní. Donesla sem si je z krámu už několikrát… :/
@nervozka a nebo než přesypeš mouku do dózy tak přesej přes sítko…
My měli loni moly ve špajzu - byli v hladké mouce a v ovesných vločkách. Pomohlo vymytí špajzu, ponechání věcí jen v uzavíratelných plastových nádobách a zakoupení lepících pásků na likvidaci molů.
Řekla bych, že se jich nedá zbavit nikdy. Jednou si je koupíš nebo přiletí od sousedů a je to. Mají cca půl roční cyklus (jaro, podzim) takže teď je jejich čas. Pokud už lítají tak je stejně všechny nevychytáš a rozmnoží se ti ani nevíš jak. Tím máš za půl roku zase vystaráno. A ty lapače taky fungují jen na ty lítající potvory a pozor ať vám na ně nepřiletí i nějaký z venku:)
@Kaspinka píše: Řekla bych, že se jich nedá zbavit nikdy. Jednou si je koupíš nebo přiletí od sousedů a je to. Mají cca půl roční cyklus (jaro, podzim) takže teď je jejich čas. Pokud už lítají tak je stejně všechny nevychytáš a rozmnoží se ti ani nevíš jak. Tím máš za půl roku zase vystaráno. A ty lapače taky fungují jen na ty lítající potvory a pozor ať vám na ně nepřiletí i nějaký z venku:)
a ještě jen na samečky, co jsem četla.
Ty mrchy lezou i do čokolády, těstovin a koření, tam už jsem je taky našla. Jo a sušenky a psí granule. Chce to prostě projít všechno.
Jo teď jsem všechno probrala a jdeme kupovat skleněné dozy na mouky a těstoviny asi to jinak nepůjde:'(
Jediná možnost je pořád dokola přebírat a přebírat. Já si je přinesla před rokem domů v mouce z jednoty a od tý doby se v určitých cyklech objevují znova a znova, naposledy jsem je měli ve sklepě v ořechách.