Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@nettie píše:
@olivovyolej Konkrétně u Monety ten zprostredkovatel není pravda - oni naopak mají podmínku, že si hypotéku založíš napřímo u nich.4,49% nabízejí s pětiletou fixací, což je podle mě v tomhle okamžiku nesmysl fixovat na tak dlouho.
Jo a ještě jsem si vzpomněla, že ty nejnižší sazby nabízejí výhradně na refinancování už existující hypotéky.
Je tam podmínka sjednat si k tomu pojištění (ale fakt je, že sazba je zajímavá i s tou pojistkou).
Máme v rodině finančního poradce a běžně zprostředkovává hypo i pro Monetu. Co vím, tak moneta má na první pohled lákavé nabídky, ale když se spočítá opravdu celkový provoz všech příslušenství k tomu, tak už to tak slavné není. Jako jedna z mála bank si stále u hodně účtů bere nemalý poplatek za vedení účtu, teď zavedli poplatek za každé! přihlášení se do internetového bankovnictví, pokud někdo nechce do telefonu tu jejich mobilní aplikaci, atd.
@rmot To je jasný, že Moneta pracuje i se zprostředkovateli, ale ty nejvýhodnější sazby nabízí jenom napřímo.
@nettie píše:
@olivovyolej Konkrétně u Monety ten zprostredkovatel není pravda - oni naopak mají podmínku, že si hypotéku založíš napřímo u nich.4,49% nabízejí s pětiletou fixací, což je podle mě v tomhle okamžiku nesmysl fixovat na tak dlouho.
Jo a ještě jsem si vzpomněla, že ty nejnižší sazby nabízejí výhradně na refinancování už existující hypotéky.
Je tam podmínka sjednat si k tomu pojištění (ale fakt je, že sazba je zajímavá i s tou pojistkou).
Ale i bez pojištění tam je úrok 4,69 což je pořád dobrý. Teda dobrý v dnešní době řádění ČNB.
@rmot Myslim, ze poplatek za prihlaseni do internetove bankovnictvi by se mel nominovat na nejzbytecnejsi bankovni poplatek, ale ta soutez uz asi prestala bezet ![]()
Ted jsem o tom cetla tady a nejlepsi je, ze nepodporuji huawei
https://www.mesec.cz/…aopak-smulu/
Řešila jsem hypo loni v březnu, vyřídil mi to hypoťák. A nejvýhodněji opravdu vyšla nabídka od banky, kde mám účet přes 15 let a měla jsem tam v investicích větší obnos peněz.
Ten figl v tom, proc je sazba o procento ustrelena od konkurence, je, ze je to online hypteka.
To znamena, ze vsechny ty serepeticky se resi na primo. Zadna pobocka, zadnej financni poradce. Vse dokladas sama.
A urcite to ma podminky. Vetsinou to byva obrat a nejake minimum cerpane castky.
Ale co je u tehle online zadosti super vec, vypln nezavazny formular, at se ti nekdo ozve ![]()
@Pavlas1234 píše: Více
Ahoj, nějaké další zkušenosti s tou Monetou? Taky teď koukám na nízký úrok 4,19 a RPSN 4,29. V čem to tedy může být? Uzavřeli jste nakonec u Monety?
Děkuji,
S. B.