Byt na hypotéku

7
4.1.24 07:54

Byt na hypotéku

Družka si vzala hypotéku na byt 11 let jsem to na půlku zplácel teď mně chce vyhodit mám vůbec na něco nárok. myslím peníze, byt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4865
4.1.24 08:02

Byt i hypotéka jsou psané na ní? V tom případě nemáš. Ber to tak, že jsi jí vlastně těch 11 let platil nájem :nevim: který bys kdekoliv jinde musel platit také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
4.1.24 08:04

Jaka byla vaše domluva? Přispíval jsi na hypotéku a nebo si ji platit část “najmu”? Zadarmo se nebydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
4.1.24 08:05

V katastru je zřejmě zapsaná ona jako jediná majitelka a věcné břemeno ta hypotéka..takže na nemovitost ani její část opravdu nárok nemáš..
kdybyste byli manželé a měli SJM, měl bys nárok na polovinu uhrazených splátek z důvodu společného splácení…
jako druh po ní tuto polovinu (nebo prokazatelnou částku, která např. chodila z tvého účtu na splátku hypotéky a bude každoměsíčně doložena výpisem z účtu) můžeš požadovat soudně, nejdříve se s ní zkus domluvit, pokud odmítne, tak jí pošli doporučeně předžalobní výzvu, musíš mít na korunu spočítaný přesně svůj „vklad“, abys s tím případně u soudu uspěl… je to civilní tahanice na pěkně dlouho a hradí se z toho poplatek.
Hodně štěstí.. šel jsi do rizika společného splácení bez jakékoliv garance, tak to jsou ty konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.1.24 08:06
@Host60 píše:
Družka si vzala hypotéku na byt 11 let jsem to na půlku zplácel teď mně chce vyhodit mám vůbec na něco nárok. myslím peníze, byt

Jak píše @vedma007 -pokud je vše psané na ní, tak nemáš. Možná cestou soudních tahanic, pokud bys mohl doložit třeba výpisem z účtu, žes jí každý měsíc posílal stanovenou částku, nicméně určitě i soud by přihlédl k tomu, že bys stejně někde jinde platil nájem/svou hypotéku, takže by z toho nic moc nebylo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
4.1.24 09:31

@Lucy75 Ona úplně stejne spočítá polovinu bezneho najmu a je vyreseno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3770
4.1.24 09:32

Na prachy ser, užívej svobody!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3770
4.1.24 09:32
@j.a.n.i1 píše:
@Lucy75 Ona úplně stejne spočítá polovinu bezneho najmu a je vyreseno…

Aby jí nakonec ještě nemusel doplácet :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
4.1.24 09:46

No nestrašte mne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
4.1.24 09:51

No ona situace je taková že utekla před rokem od dvou dětí 10,12 let teď ji frajer kopnul do p…e tak se chce vrátit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.1.24 09:56
@Host60 píše:
No nestrašte mne :)

Hele a kolik to bylo, ta půlka hypotéky? A platil jsi i polovinu energií a poplatků spojených s bydlením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6642
4.1.24 09:58
@Host60 píše:
No ona situace je taková že utekla před rokem od dvou dětí 10,12 let teď ji frajer kopnul do p…e tak se chce vrátit

Takže jsi žil v tom bytě s dětmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
4.1.24 09:59

Ano s dětmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
4.1.24 10:03

Všechno jsem platil jak jsem měl. Všechno co řekla jsem zaplatil+půlku té hypotéky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1787
4.1.24 10:06

@Host60 pokud to byly peníze určené pouze na splátku hypotéky, tak nárok na vrácení peněz máš. Nicméně dokazování, že to bylo na hypotéku a nikoliv na provoz domácnosti bude na tobě (např. doložit výpisem z účtu, že jsi platil i další výdaje). Pokud by ti peníze nevrátila, tak se jedná o nedovolené obohacení. Můžeš to pak řešit předžalobní výzvou a pak na soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel