Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@j.a.n.i1 tak to v tom případě musíte mít sepsanou nájemní smlouvu a platit z toho daň z příjmu, což pochybuji, že partnerka zakladatele dělala ![]()
A neznám nikoho, kdo by po partnerovi chtěl platit nájem.
Tak teď mně řekla že jsem neplatil hypotéku ani nájem že jsem dával peníze jenom na chod domácnosti ![]()
@Host60
no jasný, proto ti píšu od začátku, že záleží, jakým způsobem jsi hradil, dále co bylo v popisu platby (pokud vůbec nějaký byl), pokud bude ona tvrdit, že šlo o peníze jen na „provoz“, tak si vem právníka a opakuji, že budeš muset na korunu vyčíslit svůj nárok, odečti přiměřený „nájem“, jinak soud projedeš..
no, to jsou ty konce, když lidi nedomýšlí finance a majetek pro případ rozchodu… holt nejsi první ani poslední, kdo na tohle dojede…
Mohu se zeptat taky? Byt je napsaný v katastru na mě, hypotéka také na mě. Rok po pořízení bytu jsme se vzali. Manžel platí od začátku pořízení bytu (byt jsme vybírali společně) půlku nákladů na bydlení převodem na můj účet (tedy i splátky + další poplatky). Žádný papír k tomu není. Kdybychom se rozvedli kolik mu musím dát? Stačí polovina všech splátek? Nebo polovina hodnoty bytu, jak si on myslí? Jak to je? Sice v plánu rozvod není, ale víme…
@Lucy75 píše:
@Host60no jasný, proto ti píšu od začátku, že záleží, jakým způsobem jsi hradil, dále co bylo v popisu platby (pokud vůbec nějaký byl), pokud bude ona tvrdit, že šlo o peníze jen na „provoz“, tak si vem právníka a opakuji, že budeš muset na korunu vyčíslit svůj nárok, odečti přiměřený „nájem“, jinak soud projedeš..
no, to jsou ty konce, když lidi nedomýšlí finance a majetek pro případ rozchodu… holt nejsi první ani poslední, kdo na tohle dojede…
Možná by mel napsat částky, co platil, jiz z toho se da odhadnout, zda to ma vubec smysl řešit.
@Anonymní píše:
Mohu se zeptat taky? Byt je napsaný v katastru na mě, hypotéka také na mě. Rok po pořízení bytu jsme se vzali. Manžel platí od začátku pořízení bytu (byt jsme vybírali společně) půlku nákladů na bydlení převodem na můj účet (tedy i splátky + další poplatky). Žádný papír k tomu není. Kdybychom se rozvedli kolik mu musím dát? Stačí polovina všech splátek? Nebo polovina hodnoty bytu, jak si on myslí? Jak to je? Sice v plánu rozvod není, ale víme…
měl by nárok na polovinu zaplacené částky hypotéky od doby od sňatku, kdy máte SJM.. děje se to poměrně často…