Byt na hypotéku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
4.1.24 10:11
@Host60 píše:
Všechno jsem platil jak jsem měl. Všechno co řekla jsem zaplatil+půlku té hypotéky

A kolik to tak bylo? Jen pro představu, jestli má cenu do toho soudního sporu jít. Pokud šlo o nějakých maximálně 15k, tak bych se nesoudila. Za to bys totiž sám nebydlel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24818
4.1.24 10:19
@Host60 píše:
No ona situace je taková že utekla před rokem od dvou dětí 10,12 let teď ji frajer kopnul do p…e tak se chce vrátit

celkem drsná storka.. ty ses ten rok o děti staral? ona na ně hradila nějaké výživné, stýkala se? děti jsou vaše společné? a nyní je z ní po vyhazovu od nabíječe zase matka roku a bude se o děti řádně starat, když vás nechala tak???
no měla bych trochu obavy… a ošetřila si soudně styk s nimi…
Jinak pokud nemáte písemnou dohodu, nebo nemáš výpisy z účtů, kde je jasný popis platby jako „splátka hypotéky“, budeš těžko dokazovat, že nešlo o „nájemné“…
nejsi tedy v dobré situaci, to je celkem husté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8742
4.1.24 10:19

Já jsem teda asi nechápavá. Ona utekla od chlapa, do bytu, co si pořídila na hypo. Tam si nastehovala i tebe. Kterj chlapi ji teda teď kopnul do…? Kdo se kam chce vrátit? No ale to je asi jedno. Byt tebou to nechám být. Pokud jsi jí posílal peníze čištění hypo, tak jsi u ní vlastně bydlel zadarmo (neprispival na energie). Pokud jsi ji posílal na hypo i jakože nájem, tak kolik to dohromady bylo? Kdybys bydlel sám v nájmu nebo platil někde svoji hypo, platil bys podstatně min? Holt jsi to nedomyslel, ber to jako placení nájmu a pouc se pro příště.

Edit. Možná už to chápu, bydleli jste spolu a s detmi v jejím byte, ona pak odešla a tebe a děti tam nechala samotný. Teď ji chlap vykopl a chce vrátit za dětmi, ale ty abys šel pryč. Tak nějak? Pardon, nic mi do toho není, jen potrebuju zaměstnat mozek. Tak jako tak nějaký soudní dokazovani bude na dlouho, s nejistý výsledkem a ne úplně za levno.. to je riziko toho soužití druha s druzkou.

Příspěvek upraven 04.01.24 v 10:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24818
4.1.24 10:24

@Midaku platil hypo i nájem a rok se staral o děti, když byla utečená na výdupkách.. tak to chápu já a je to teda fakt drsné… teď ho chce vyhodit..
mne by dost zajímalo, jak matka, které nevadilo bydlet rok bez malých prvostupňových dětí, o ně najednou po vyhazovu od milence začne skvěle pečovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8742
4.1.24 10:25

@Lucy75 jo, už mi to asi taky došlo. Síla, no. Ale bohužel z finančního hlediska má on asi dost smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24818
4.1.24 10:29

@Midaku pokud účtama prokáže, že splácel 11 let hypotéku a zcela konkrétní částku, tak u soudu uspěje… bude muset uhradit poplatky, dát jí předžalobní výzvu a pak civilní žalobu… potáhne se to… ale půjde o pěkný balík, zřejmě stovky tisíc Kč, takže bych to „jen tak“ určitě nenechala ani nemávla rukou, zvláště s ohledem na všechny okolnosti..
otázka druhá je pak vymahatelnost takového rozhodnutí, zřejmě by mu to nějakým způsobem splácela - v hotovosti to mít nebude, musela by si vzít úvěr a ona už jeden vysoký má (hypošku)… navíc mne v celé té věci děsí ty dvě děti, jak k tomu celýmu chudáci přijdou, když si teď rok zvykli jen na tátu (pokud je tedy bio-otcem, že.. to nikde nepíše..).. ale i kdyby nebyl, je to drsné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
4.1.24 10:29
@Magda124 píše:
@Host60 pokud to byly peníze určené pouze na splátku hypotéky, tak nárok na vrácení peněz máš. Nicméně dokazování, že to bylo na hypotéku a nikoliv na provoz domácnosti bude na tobě (např. doložit výpisem z účtu, že jsi platil i další výdaje). Pokud by ti peníze nevrátila, tak se jedná o nedovolené obohacení. Můžeš to pak řešit předžalobní výzvou a pak na soud.

A zit v cizim byte jen za energie, to nedovolene obohacení neni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24818
4.1.24 10:30

@j.a.n.i1
ale on psal, že „platil vše co řekla“ plus půlku hypotéky, z toho plyne, že platil i částku běžně za bydlení… částky nerozepisuje, tak těžko to objektivně posoudit, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
4.1.24 10:34

Díky všem teď nemám moc čas večer vám to tady celé vysvětlím ale je to fakt síla co semnou provádí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
4.1.24 11:52
@Lucy75 píše:
@j.a.n.i1
ale on psal, že „platil vše co řekla“ plus půlku hypotéky, z toho plyne, že platil i částku běžně za bydlení… částky nerozepisuje, tak těžko to objektivně posoudit, no…

No, me to z toho tedy nevyplývá, me z toho vyplývá, ze platil energie (tady tedy nevim jiste zda cele nebo pulku, ani kdo tam vlastně vsechno bydlel) plus pulku hypoteky. Pak mi to projde ok, on o najmu nic nepise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
4.1.24 12:04
@Lucy75 píše:
@Midaku platil hypo i nájem a rok se staral o děti, když byla utečená na výdupkách.. tak to chápu já a je to teda fakt drsné… teď ho chce vyhodit..
mne by dost zajímalo, jak matka, které nevadilo bydlet rok bez malých prvostupňových dětí, o ně najednou po vyhazovu od milence začne skvěle pečovat…

Jak by mohl platit hypo i najem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24818
4.1.24 13:03
@Salwbca píše:
Jak by mohl platit hypo i najem? :think:
úplně normálně
půlku hypošky družce jako majitelce bytu jako příspěvěk na splátku
a další peníze na „bydlení“ - to ovšem nepíše konkrétně, zda třeba hradil jen energie (a jakou část z nich případně), nebo zda hradil i něco více…
pokud ne, tak ona se bude ohánět samozřejmě tím, že to brala jako „nájem“ v jejím bytě (na který splácí hypošku bance),
prostě jasné, má to tak spousta lidí při rozchodech, že se handrkují o část splacených prostředků na hypoškách… v SJM dochází občas i k tomu, že se nemovitost dokonce musí se souhlasem banky prodat, z toho se doplatí celá dlužná částka bance a přeplatek si expartneři rozdělí.. ovšem závratné částky to nejsou a nikomu de facto nic nezůstane, takže to jsou smutné konce…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
4.1.24 17:15

@Lucy75 jo aha, tak to pak neni najem. Poplatky se plati za spotrebu i kdyz ti patri cely bytovy dum :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24818
4.1.24 17:17

@Salwbca bavíme se tu o „nájmu“ obrazně přece od samého začátku!
ale zakladatel nedal konkrétnější údaje, takže nyní nemá smysl už blíže spekulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
4.1.24 17:23

No tak bud platil najem nebo hypo, oboje asi tezko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie