Moneta hypotéka

213
4.1.24 21:27

Moneta hypotéka

Ahoj. Právě řešíme hypo na byt a vyběhla na nás ve srovnání hypotéka od monety. Vrtá nám hlavou, proč je o procento a půl níž než třeba co mi nabízí má banka. A vlastně všechny ostatní. Nebral jste si nikdo od nich hypo úvěr? Řešíme zda tam není zakopaný nějaký pes. Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
olivovyolej
4.1.24 21:43

@Pavlas1234 Podivej se na rpsn, jestli tam nejsou poplatky. Jinak nejlepsi procenta dostanes pres financniho poradce a jeste ti vyresi papiry. Vzdycky jsem pres ne dostala nizsi procenta nez jsou prezentovane a nez banka nabizi verejne.

• Citovat
  • Upravit
213
4.1.24 21:52

Právě RPSN 4,80. A má banka, po 15 letech poctivé služby a výborné bonity, mi nabízí 5,79. A to ještě jen úrok, čili RPSN tipuji nad 6. Já to řeším takhle na netu abych tam založil účet a přesměroval výplatu. Aby už tam něco chodilo. Poradce se do toho určitě zapojí (realitky to nabízejí při prodeji automaticky). Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
4.1.24 21:56

Některé banky mají lepší podmínky. Taky jsme při výběru hypo oslovili prvně své banky, ale ani jedna nenabídla pořádnou nabídku, tak jsme šli k jiné. Až když jim přišla žádost o převod peněz, tak najednou by prý vše šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
4.1.24 21:57
@olivovyolej píše:
@Pavlas1234 Podivej se na rpsn, jestli tam nejsou poplatky. Jinak nejlepsi procenta dostanes pres financniho poradce a jeste ti vyresi papiry. Vzdycky jsem pres ne dostala nizsi procenta nez jsou prezentovane a nez banka nabizi verejne.

A také se jinak „dívá“ banka na svého klienta, který je u ní léta, a má tak přehled o jeho platební historii (zda měl někdy půjčku a zda ji bez problémů splácel) - a jinak pak posuzuje nového klienta, kterému určitě nenabídne úrokovou sazbu avizovanou v reklamě :think:.

Když jsem řešila svou hypotéku, tak jsem se kvůli ní „vrátila“ ke své původní bance, ačkoli už jsem u ní měla rozjednanou výpověď… A díky své finanční poradkyni jsem dostala i slušnou úrokovou sazbu, o které bych si jinak coby samožadatelka mohla nechat jen zdát :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej
4.1.24 21:59

@Pavlas1234 Ten pocit chapu. My meli dlouhe roky ucet u jedne banky, stavebko pres ne, takze historii plateb a vyplat, porad slibovala bankerka, ze az bude hypo, tak urcite vyhodne a nabidku meli naprosto nejhorsi pro nas. :roll: :roll: :roll: A pak kdyz financni poradce resil hypoteku a nechaval nacenit napric, tak jeste mu dali o neco nizsi procenta :roll: Tak jsem si rikala, ze fakt jim nikdy neverit.

• Citovat
  • Upravit
olivovyolej
4.1.24 22:00

@Petra_VM No na „sveho“ klienta se diva hur nez na kolemjdouciho z ulice, kdyz doslo na lamani chleba :lol:

• Citovat
  • Upravit
93
4.1.24 22:02
@Aspera píše:
Některé banky mají lepší podmínky. Taky jsme při výběru hypo oslovili prvně své banky, ale ani jedna nenabídla pořádnou nabídku, tak jsme šli k jiné. Až když jim přišla žádost o převod peněz, tak najednou by prý vše šlo.

Aha… Tak, že by mi tenkrát pomohlo to, že jsem od své původní banky byla prakticky už na odchodu? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
4.1.24 22:10
@olivovyolej píše:
@Petra_VM No na „sveho“ klienta se diva hur nez na kolemjdouciho z ulice, kdyz doslo na lamani chleba :lol:

Asi to tak bude :roll:.

Omlouvám se za zavádějící odpověď - než jsem stihla dopsat svůj příspěvek, tak zakladatelka přidala další informace ohledně přístupu její „mateřské“ banky :cert:.

P. S.: Také mám stále v plánu (jen co mi skončí fixace) od své původní banky odejít, protože mi pořád připadá nepříjemně zkostnatělá :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej
4.1.24 22:41
@Petra_VM píše:
Aha… Tak, že by mi tenkrát pomohlo to, že jsem od své původní banky byla prakticky už na odchodu? :lol:

Ty jo, to by ale bylo docela mozne. Kdyz reknes, ze odchazis, verim, ze najednou maji vyhodne nabidky :lol:

• Citovat
  • Upravit
13197
4.1.24 22:58

Tak ten urok v sobe ma podminky napr. ze zaroven musis u nich zalozit zivotni pojisteni apod. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8106
4.1.24 23:12
@smile_xxx píše:
Moje „mateřská“ banka, u které jsem měla účet hned po škole, mi nenabídla vůbec žádné výhody. Přes finančního poradce jsem dostala super úrok, ale u jiné banky. Pak jsem dělala refinancování na jinou nemovitost, zůstala jsem u stejné banky, a dokonce mi odpustili pokutu za předčasné splacení hypo, protože tu novou jsem si brala zase u nich. Ale zase, jen díky finančnímu poradci.

To je jak s mobilními operátory a dalšími velkými firmami - dokud jsi věrný platící zákazník, tak není třeba tě kazit výhodnějšími nabídkami, dokud to nevypadá, že bys chtěla odejít :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5601
4.1.24 23:24

@olivovyolej Konkrétně u Monety ten zprostredkovatel není pravda - oni naopak mají podmínku, že si hypotéku založíš napřímo u nich.

4,49% nabízejí s pětiletou fixací, což je podle mě v tomhle okamžiku nesmysl fixovat na tak dlouho.
Je tam podmínka sjednat si k tomu pojištění (ale fakt je, že sazba je zajímavá i s tou pojistkou).

Jo a ještě jsem si vzpomněla, že ty nejnižší sazby nabízejí výhradně na refinancování už existující hypotéky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej
4.1.24 23:36

@nettie zajimave, to jsem nevedela. :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat